Anden kamp i EHF European Leagues gruppe D venter i morgen aften, når Viborg HK tørner sammen med ungarske Váci NKSE på deres hjemmebane.

For at blive klar til den kamp har spillere, trænere og stab været ualmindelig tidligt oppe. Faktisk ringede urene hos de 20 rejsende mellem kl. 02.00 og 02.30, så der er vist ingen tvivl om, at det stadig var nat, da de indledende øvelser blev sat i gang til næste europæiske eventyr, og

´sådan er betingelserne, og det har vi jo prøvet mange gange før, ´

siger Jakob Vestergaard fredag eftermiddagen, hvor truppen netop er ankommet til hotellet. Til trods for lidt træthed, er der godt humør hos alle, og forventningens glæde kan mærkes, for det er bare en fed følelse at være i gang med den europæiske turnering – også selvom det betyder, at kampene ligger som perler på en snor, hvilket cheftrænerne også tænker ind i forberedelserne og taktikken:

´Det er første kamp ud af fire på én uge, og det forholder vi os til på den måde, at vi selvfølgelig gerne vil stå stærkest muligt og absolut gerne vil vinde alle fire kampe, og samtidig skal vi have fordelt ressourcerne, og det bliver vi nødt til at tænke ind allerede i kamp nr. 1. Derfor skal vi også have gang i udskiftningerne i morgen aften, og forhåbentlig bliver der ikke brug for at nogle spiller mere end max 40 min´.

 

Viborg HK og Váci NKSE har ikke tidligere mødt hinanden, så det bliver spændende at se, hvordan vi står til hinanden, siger Jakob Vestergaard og uddyber:

´Vi er på udebane i Ungarn – på en udebane, hvor jeg heller ikke tidligere har været, og mod et hold, vi aldrig har stået overfor.

Vi skal møde et hold, der ligger rigtig godt til i ligaen. Holdet består stort set kun af ungarske spillere, som spiller klassisk ungarsk, og det er en helt anden spillestil, end vi er vant til, og på den måde bliver vi udfordret – også i vores omstillingsparathed.

Vi kommer især til at holde øge med deres playmaker Csenge Kuczora samt venstre back og landsholdsspiller Gréta Kácsor, som begge har rigtig gode skudtryk.

I egen lejr er det de klassiske dyder, vi skal finde frem, hvilket vil sige, at vi skal stille med et solidt, kollektivt forsvar, et sammenhængende angreb der åbner op for gode chancer, og selvfølgelig vil vi også gerne have vores kontra i spil. Lykkes vi med vores egne ting, ser jeg bestemt muligheden for at hjemtage 2 point mere´.

Resten af fredagen går med at træne og spise og så ellers tidligt i seng, inden morgendagen byder på mere træning og kampstart kl. 18.00. Váci NKSE vs Viborg HK vises på TV3 Sport.

 

Næste hjemmekamp er onsdag den 26. jan. i VIBOCOLD Arena, hvor Viborg HK tager imod Horsens.

 

Foto: Johnny Pedersen

0
0
0
s2smodern