I denne uge har vi haft fornøjelsen af at have Karoline i praktik. Hun har været i administrationen, hvor hun har fået fornemmelsen af, hvordan det er at arbejde i Viborg HK. Noget af det vi laver, er interview og artikler med spillere fra vores trup. Det var Karoline helt med på at prøve, og hun tog derfor en snak med Emma om, hvordan det har været at komme til Viborg HK. Det er der kommet nedenstående artikel ud af, som vi håber I vil nyde at læse. 

 

Hvad fik dig til at vælge Viborg HK?  

Viborgs ambitioner og historik fandt den 27- årige svenske målvogter meget interresant, da valget om hendes nye klub, skulle tages. Hun sagde følgende: 

- Viborg HKs ambitioner og deres historik. Det er en stor klub, der har nogle høje ambitioner. De har et vanvittigt godt træningsmiljø, gode trænere, og gode folk rundt om klubben. Derudover er det nogle dygtige medspillere, jeg har, nogle spillere, som kan være med til at gøre mig til en bedre spiller. 

Er der forskel på det sociale fælleskab i Viborg HK kontra Aalborg, hvor du kom fra? 

Dette var et af de steder, Emma kunne mærke stor forskel på Viborg HK og EH Aalborg. 

- Ja, der er meget forskel. Her i Viborg har pigerne mere tid. I Aalborg var der mange spillere, som studerede meget, så der var ikke rigtig tid og overskud til andet end træning og studier. Her i Viborg er der større mulighed for at lave sociale arrangementer, for de fleste af spillerne har håndbolden som deres job. Det giver også mere fritid og plads til sociale arrangementer. 

Har det været svært at falde til på holdet? 

Heller ikke her, har Viborg HK endnu vist sig at være det forkerte valg for Emma. 

- Nej, overhovedet ikke. Jeg kendte mange af spillerene udenfor banen, så at komme til at spiller her, har egentlig bare givet mig mulighed for at lære dem at kende inde på banen også. 

Hvordan er det at spille på samme hold, som sin kæreste? 

Dette ser Emma ikke som et problem, og det virker til, at hun mener, de er gode til at adskille spillet på håndboldbanen fra livet uden for banen. 

- Vi har været vant til det fra dengang vi begge spillede i Aalborg, så jeg synes egentlig det er meget nemt at få til at fungere. Når vi er på banen, tænker jeg slet ikke over det, og der ser jeg Laura, som den håndboldspiller hun er. Jeg synes, at det var sværere at spille imod hende, som jeg jo gjorde sidste år.  

Hvordan kan det være, at du er taget til Danmark, for at spille håndbold, og ikke er blevet i Sverige? 

Det er her mest niveauet, og mulighederne for en større karriere som håndboldspiller, overvejelserne har ligget på, da den svenske målmand valgte at flytte til Danmark, for at spille håndbold. 

- I Danmark er der meget større muligheder for at spille håndbold på fuld tid, og på et højere niveau. Derudover er der generelt en større håndboldkultur i Danmark, som jeg gerne vil være en del af. Den svenske liga har langt fra ligeså højt et niveau, som den danske liga. Ved siden af håndbolden, kan jeg også rigtig godt lide landet Danmark. Jeg synes, det er et dejligt land. 

Laver du noget ved siden af håndbolden? Altså studerer, har job eller lignende?

- Jeg studerer til sygeplejerske på VIA her i Viborg. Det er dejligt at bo så tæt på både studie og hallen. 

Det er for det meste ikke noget problem, for Emma at få begge ting til at hænge sammen. Nogle gange kan det dog være svært at nå begge, selvom hun gerne vil. 

- Elitesportsudøvere får hjælp til at kunne nå det hele, så det er dejligt. Ofte er det mig selv, som er problemet, da jeg gerne vil gøre det hele 110%, selvom det kan være svært. 

Hvad drømmer du om at opnå med Viborg HK? 

På netop dette område har Emma meget høje forventninger til holdet og klubben. 

- Jeg vil gerne vinde guld. Det er det vi alle arbejder imod, det er det vi træner for, hver eneste dag. Og så er det næste jo at komme til at spille Champions League. Det er drømmen. 

 
 
0
0
0
s2smodern