Topbrag med intensitet i vente

Der venter et brag af en kamp, når HIH i aften kommer på besøg i VIBOCOLD Arena.Begge hold er ubesejrede i Bambusa Kvindeligaen, og aftenens kamp er derfor en tidlig styrkeprøve forud for en lang sæson. En styrkeprøve, som pigerne glæder sig til.

- Det er mega fedt at forberede sig til en kamp som den i aften. Det er noget vi venter på i flere dage, og det kribler i maven og fingrene. Vi har trænet godt og går bare og venter på, at vi skal spille kampen, fortæller Kristina Jørgensen og fortsætter:

- Det er jo de her kampe, vi spiller for. Kampe, hvor det kan gå begge veje, og man ikke ved, hvad udfaldet bliver. Vi skal spille helt vildt godt og alle skal præstere på et højt niveau for at vi vinder.

Kigger man på kampstatistikken på tophaandbold.dk får man ikke meget hjælp til at se, hvilket hold der står med de stærkeste kort på hånden. Scoringsprocenten for begge hold ligger på 62%, hvilket vidner om, at begge hold er effektive i deres afslutninger. Målvogterne ligger også helt lige med redningsprocenter på 26% i Viborg HK og 27% hos HIH. Selv antallet af skud på stolpe og frikast begået ligger helt lige de to hold imellem. 

Kris er da heller ikke sen til at vurdere, at lighederne mellem de to hold er så store, at det bliver en speciel kamp.  

- Vi ligner jo meget hinanden, og spiller de samme systemer. Begge hold er løbevillige og vil gerne have tempo i kampen. Samtidig har begge hold nogle gode målvogtere, så det er meget ens spillestile der mødes i dag. Begge hold kan også lide at spille fysisk, så det bliver en kamp mellem to hold, der kan lide at spille på de samme præmiser, fortæller Kristina Jørgensen.

Kris ser samtidig defensiven som det element der bliver gældende, hvis pigerne skal komme sejrrigt fra dagens opgør. 

- Jeg tror det afgørende bliver, hvilket hold der formår at stå bedst i forsvaret og lave færrest tekniske fejl. Vi skal lukke af i forsvaret og holde en god kommunikation med målvogterne, som gør, at vi kan løbe kontra og få nemme mål.

Aftenens kamp kan ses på TV2 Sport med kampstart kl. 20.00. Se med allerede i optakten kl. 19.30, hvor der er spændende nyt fra Viborg HK.