I håndbold kan man aldrig vide sig sikker i, hvad der kommer til at ske. Storfavoritter falder til miniputter, tætte kampe afløses af storsejre og målfattige opgør kan blive erstattet af målorgier. Det er aldrig til at vide, hvad der skal ske. 

I Viborg HK er én ting dog sikkert. Liss Kristensen er altid med, og når pigerne i dag sætter sig i bussen mod Ringkøbing, er det 22. sæson med Liss på bænken. Den rutinerede holdleder har været med til at vinde det hele, også pokalturneringen, som Santander Cup før er kaldet. Faktisk har hun været med til at vinde pokaltitlen hele syv gange, men det ændrer ikke på glæden ved at starte en ny sæson. 

- Det er altid spændende at starte en ny sæson, for det er det der driver værket. At spille kampe der gælder, som den i aften. Vinder vi, hvilket vi selvfølgelig håber, er vi tæt på Final 4, som er blandt vores mål i år, fortæller Liss. 

Når man har været i tophåndbold i 22 sæsoner, er det ikke kun i egen by, man er et velkendt ansigt. Som årene går møder man oftere og oftere de samme mennesker rundt i de danske haller. Liss kender derfor også et hav af mennesker, og hvorend hun går, møder vi som regel nogle, hun kender. I administrationen i Viborg HK kalder vi det #livetmedliss. Liss selv kalder det bare hyggeligt at gense de samme folk rundt i hallerne. 

- Der er gået mange mennesker igennem mit håndboldliv, både professionelle spillere, college elever, frivillige og kolleger, og det er altid skønt at hilse på folk, man ikke ser dagligt. I min rolle møder jeg generelt mange mennesker, og jeg er f.eks. den første der kommer ind i hallen, når vi spiller på udebane. Her møder jeg ofte de samme frivillige fra sæson til sæson, og ser også ansatte i haller og klubber, som går igen. Så jeg er i berøring med mange og har også fået et kollegialt forhold til mange af de folk, der er i modstanderklubberme. Det er dejligt, fortæller Liss med et smil. 

Selv om Liss holder sig på bænken under kamp, så fornægter konkurrencegenet sig ikke. Derfor er det også med fuld fokus, hun uge efter uge gør klar til kamp. Det gælder også i aftenens Santander Cup kamp mod Ringkøbing Håndbold, der til dagligt folder sig ud i 1. division. 

- Vi tager det sindssygt alvorligt og har forberedt os som til alle kampe. Der har været teknisk og taktisk træning, og så har vi set en masse video på dem. De har et godt hold, og ender også i toppen af 1. division, som vi lige ser det. Derfor skal vi også bare være klar fra start i aften.  

 

Aftenens kamp kan følges hos Viborg Stifts Folkeblad, der live speaker kampen. 

 

0
0
0
s2smodern