Præmieren på Bambusa Kvindeligaen blev en overkommelig størrelse, og vi bragede ind i sæsonen med en storsejr. Næste opgør forventes dog ikke at blive helt på samme niveau, da modstanderen her er de gule og blå fra NFH. Et hold, der er kendt for at løbe stærkt, men som i sidste sæson måtte se sig udfordret på resurser grundet skader og graviditet. Men denne sæson ser ud til at blive en helt anden for NFH, der har oprustet i truppen.

- De har virkelig mange nye spillere. De har generelt fået en stor trup, hvilket også betyder, at de har en del spillere at skifte ud med. Forrige sæson havde de en mindre trup, og var derfor udfordret på resurserne, men det har de fået lavet om på. Det betyder også, at de ikke skal spare helt så meget på kræfterne og kan løbe meget, og det vil de gerne. Så det bliver en kamp der er fyldt med fart, og jeg forventer også, at der vil være en del mål, siger Moa Högdahl forud for kampen. Hun bakkes op af Jakob Vestergaard:

- Det er et helt andet NFH-hold end sidste år. Der er skiftet meget ud, og de har en rigtig bred trup. Hvor de sidste år slås med skader og graviditeter, så er der i år rigtig mange spillere, vi skal forholde os til. Samtidig er det et helt andet spil i år. De løber vanvittigt stærkt, og det bliver en kamp, hvor vi skal kridte skoene. De spiller hurtigt og det er absolut en modstander, der udfordrer os på alle parametre. Vi skal spille rigtig godt for at have en chance mod dem. 

Ligesom vores piger har NFH fået en flyvende start på sæsonen, da de på udebane vandt med 25-39 over oprykkerne fra Vendsyssel. 

Pauline må se med fra sidelinjen

Når vi mandag træder på gulvet i Nykøbing bliver det uden Pauline Bøgelund på højre back. Hun var ellers fit for fight ved opstarten til denne sæson, hvor hun var blevet sin knæskade kvit. Men et uheldigt slag i ansigtet under træning gør, at hun for tiden ser med fra sidelinjen. Hvor længe hun må sidde ude ved vi endnu ikke, men sikkert er det, at Pauline gør alt hvad hun kan for at komme tilbage. 

- Jeg har jo brugt det sidste halve år på at genoptræne, så jeg kunne komme tilbage på hånboldbanen fra min bruskskade i knæet. Det ser ud til at være lykkedes. Knæet har i hvertfald over den seneste periode vist rigtig gode takter og reageret godt på håndboldtræning. Når det er sagt, så er jeg desværre i opstartsfasen blevet ramt i hovedet i forbindelse med en duel under træning, som har medført nogle symptomer på hjernerystelse, som jeg har bøvlet med den seneste periode. Der er sket fremgang de seneste uger, dog med udsving, som de fleste efterhånden godt ved er en del af den her type skade. Derfor er det svært at sætte dato på, hvornår jeg er kampklar igen. Jeg ved at tålmodighed er en kæmpe faktor i det her game, og jeg har jo prøvet det før og ved, at jeg nok skal komme tilbage igen, fortæller Pauline Bøgelund.

Med Pauline og Stine Andersen ude på ubestemt tid, har Jakob måtte ty til nye formationer i spillet. Det er gået fint, og som altid er der ikke andet at gøre end at kæmpe videre og gøre alt vi kan, for at sejre. 

- Vi har et par stykker ude fra start-syveren, og det er selvfølgelig træls, men det er sådan det er. Vi må dække ind med de spillere, der er tilbage, og det er gået fint. Moa og Kris har gjort det godt fra højre back, og det fortsætter forhåbentligt, så vi fortsat skaber gode resultater, slutter Jakob. 

 

0
0
0
s2smodern