Så længe vores fans er her

Bambusa Kvindeligaen blev skudt i gang med et brag i VIBOCOLD Arena, hvor hjemmeholdet buldrede sig til en storsejr på hele 29-19. Trods det, at det er meget længe siden, vi sidst har spillet mod AJax København, så var der revanche til gode, og det fik vi. Gæsterne kom aldrig ind i kampen, og måtte se sig underlegen i alle facetter af spillet. 

Det var forståeligt nok også en glad Laura Damgaard der efter kampen kunne gøre status:

- Vi spiller en rigtig fin kamp i dag, og bevarer den tålmodighed, som vi ofte har snakket om at have i spillet. Samtidig er vi gode til at udnytte de chancer, vi har. I andenfasen brager vi gang på gang bolden i mål, og slår et kæmpe hul til Ajax, så de ikke får et ben til jorden, og det synes jeg er bundsolidt, når det lykkes. Det var dejligt med en sejr. Især fordi vi tabte til Ajax på hjemmebane sidste sæson, så det var dskønt at få revanche, hvilket jeg synes vi havde til gode. 

Laura selv fik givet flere eksempler på sin hurtighed og store overblik til stor glæde for publikum i hallen. De sommerfugle der var i maven inden kampen, kunne man ikke fornemme fra lægterne, og vi fik istedet lov at nyde den ene flotte scoring efter den anden. En enkelt gang var flere publikummer oppe at stå, trods det, at COVID-19 restriktionerne påkræver, at alle forbliver siddende. Men et flot VIP fra Fisker til Moa gjorde, at flere glemte alt om restriktioner og glad måtte fejre målet. 

At pigerne ikke har spillet kampe i lang tid, fornemmede man ikke i hallen, men Laura må alligevel erkende, at hun gik til kamp med en lidt anden fornemmelse, end hun plejer.  

- Jeg havde lidt mere kriller i maven, da jeg løb på banen i dag. Det føles som længe siden, og det var specielt at spille med så få tilskuere. Så på den måde føles det ikke helt som om, vi er igang endnu. Men så længe vores fans og deres trommer er her, så er der godt gang i hallen. 

Trods en storsejr og flot spil, er der dog fortsat elementer i spillet, som pigerne fortsat skal arbejde med.

- Vi skal fortsat arbejde på vores tålmodighed. Vi kommer til okay chancer i dag, og spiller også tålmodigt i angrebsspillet, men jeg synes nu fortsat, det kan blive bedre. I forsvaret har vi også lidt at arbejde med. Ajax har en stor stregspiller, så runding af hende og mere kommunikation mellem tre'erne kan også blive bedre, slutter Laura, der sammen med resten af pigerne nu kan se frem til en lille pause før næste kamp ude mod NFH. 

Næste hjemmekamp er onsdag d. 9. september mod Horsens. 

 

Målscorere for Viborg HK

Kristina Jørgensen: 8

Moa Högdahl: 5

Maria Fisker: 4

Majbritt Toft Hansen: 3

Thilde Frandsen: 3

Amalie Grøn Hansen: 2

Line Haugsted: 2

Madeleine Östlund: 1

Laura Damgaard: 1