Man skulle tro, det var en finale der blev spillet i VIBOCOLD Arena til aften, da København Håndbold gæstede Viborg. Det var det ikke, men kampen var ikke desto mindre vigtig, da de to point ville give vinderen andenpladsen i HTH Ligaen. Vigtigheden havde nået Viborg, og publikum mødte talstærkt op for at bakke op om byens hold. Mere end 2200 folk havde trodset regn og kulde for at sætte sig til rette i VIBOCOLD Arena og hjælpe hjemmeholdet til sejr. Og de fik, hvad de kom efter. Viborg HK vinder 33-30 over København Håndbold og ligger fortsat på andenpladsen. 

- Det er mega fedt. Vi kunne mærke fra start, at der var tændt op. Stemningen var mega god hele kampen, og man føler virkelig, hvordan vi er i egen hule. Når VIBOCOLD Arena tager sig ud som i dag, så er det verdens bedste hjemmebane, sagde en glad cheftræner efter kampen og blev bakket op af Moa. 

- Det er helt fantastisk. Jeg ville ønske det var sådan til hver kamp. Vi er forkælede med et godt publikum, og de bakker altid godt op i VIBOCOLD Arena. I dag mærker vi, at der er fyldt, og det er lettere for os at blive tændte, så vi kommer i et modus. MEGA tak til alle der kom. De er den ottende mand på banen i dag. 

Og der blev brug for den ottende mand, for inden kampen måtte Jakob tænke sig godt om, da skader og sygdom skabte problemer i forhold til opstillingen. Men som det har været hele sæsonen, er der ikke noget, vi ikke kan arbejde os ud af, og i sit oplæg til sponsorer og sæsonkortholdere fortalte Jakob om hverdagens helte. Dem er der nemlig mange af på holdet, og da det stod klart, at vi blot havde én stregspiller, Madeleine (Madde), til dagens kamp, var der hurtigt spillere, der meldte sig til at tage en tørn. Det blev der også brug for, for dagens kamp var tempofyldt og med masser af fysik. Dermed havde Jakob både Madde, Kris og Carin på stregen, med stor succes til alle tre. Samtidig spillede Moa med en god omgang sygdom i kroppen, og trods manglende stemme kunne hun med alligevel sætte ord på, hvad der drev hende frem i dag. 

- Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg tænkte, at jeg har det så skidt, at det ikke kan blive værre. Så jeg gav alt, jeg havde og så er der en uge til næste kamp. Det er sådan jeg kom igennem. Jeg måtte give det sidste, for det kan ikke blive værre, og nu har jeg en uge til at komme ovenpå. 

Andenpladsen fortsat i Viborg HK hænder 

Inden dagens opgør lå vi á point med København Håndbold, og det stod derfor også klart, at dagens vinder ville tage andenpladsen, mens taberen måtte se sig blandt de efterfølgende hold, der alle ligger tæt i tabellen. Derfor var der også forudset et intenst opgør, hvor hvert minut tæller.

Det blev gæsterne, der kom først på tavlen, men i løbet af opgørets første fem-syv minutter arbejde Kris og co sig tilbage i kampen, stærkt hjulpet af publikum. Og da først hjemmeholdet havde fået skabt et forspring blev det på intet tidspunkt hentet igen. Gæsterne gjorde ellers hvad de kunne, men lige lidt hjalp det. Angrebsspillet flød for vores piger, og trods lidt problemer i defensiven, lykkedes det ikke KBH at arbejde sig op.

- Vi scorer mange mål. Vi laver vel 17 mål i første halvleg, hvor vi også brænder 10 100% chancer, som vi skal score på. Så havde vi lavet 27 på en halvleg. Angrebsspillet flyder fint, men vi laver stadig alt for mange tekniske fejl. Der var nogen der ville det lidt for meget, men jeg synes, at 33-30, det er vi mega godt tilfreds med. Selvfølgelig. Defensivt er der dog noget, vi skal arbejde med, og vi skal kigge lidt på vores formationer, så vi står bedre, men angrebsspillet var på mange måder fremragende, fortæller Jakob. 

Og glæden var heller ikke til at tage fejl af blandt spillerne.

- Det er vildt vigtigt. Jeg føler, det er den vigtigste kamp, vi har haft i denne sæson, også taget tidspunktet i betragtning. Det er vildt dejligt, at vi klarede det. Vi føler selv, at vi havde mere at give, og ikke spillede den perfekte kamp, så det er magisk, at vi vinder over København med en middel kamp, slutter en smilende Moa. 

Næste kamp er mindst lige så svær, da pigerne på udebane skal op imod Team Esbjerg, der sæsonen igennem har ligget på førstepladsen. Denne kamp vises også på TV2 Sport.

Næste hjemmekamp er mandag d. 2. marts kl. 20.00 mod Randers HK. Billetter kan købes HER

 

Målscorere for Viborg HK:

Moa Högdahl - 6

Carin Strömberg - 5

Kristina Jørgensen - 4

Madeleine Östlund - 4

Maria Fisker - 4

Line Haugsted - 4

Laura Damgaard - 3

Amalie Grøn - 1

 

0
0
0
s2smodern