Opbakningen vigtig for succes

Det er noget af en opgave, Jakob og pigerne kommer på onsdag aften, når Jesper Jensen og mandskabet fra Team Esbjerg kommer til VIBOCOLD Arena. Gæsterne fra Esbjerg er efter syv spillerunder fortsat ubesejrede i HTH Ligaen. En flot bedrift, der skal slutte i VIBOCOLD Arena. 

Nøglen til succes ligger i følge Jakob og Ida-Marie i at fortsætte det gode spil fra de seneste kampe, ikke mindst sejren i København. 

- Vi skal gøre nogle af de samme ting, vi gjorde i København. Det bliver helt afgørende, at vi får fat defensivt og at det bliver os, der kan styre tempoet i kampen. Der er ingen tvivl om, at der venter os en rigtig stor opgave, måske den største indtil nu i denne sæson. De kommer i Champions League-gear med masser af energi og kraftfuldt spil, som man jo får af at spille Champions League. De skal vi kunne modstå, det tryk, fortæller Jakob efter tirsdagens træning. 

Ida-Marie mener ligesom Jakob, at defensiven får en stor betydning for kampens forløb. Dog er det vigtigt også at få gang i det gode offensive spil, da Team Esbjerg også har fået godt fat i deres defensiv. 

- Det er super vigtigt, at vi fortsat har styr på defensiven. Det har haft rigtig stor betydning for os i denne sæson indtil videre, men vi har også haft stor fokus på vores offensiv. De dækker en smule anderledes end de andre hold, så det har vi haft fokus på, men derfor spiller defesiven stadig en kæmpe rolle, fordi det er en god base, fortæller Ida-Marie og fortsætter: 

- De er favoritter og vi skal bare ind og spille vores spil. Vi kommer med en masse selvtillid, og jeg synes også, vi har fået en fin start på sæsonen. Vi skal bare ind og spille med og vise, at vi sagtens kan være med i toppen af ligaen. Vi er underdogs og skal bare give fuld spade. 

 

Modsat Team Esbjerg deltager vores piger ikke i de europæisk eturneringer i denne sæson. Det har givet længere tid mellem kampene, og mulighed for at tilrettelægge træningen anderledes. Team Esbjerg kvalificerede sig med DM Guldet i sidste sæson til Champions League og spiller dermed flere kampe i ugen for tiden. De mange kampe regner hverken Ida-Marie eller Jakob med, giver en større fordel til Viborg HK.

- Det kan måske godt have en lille smule betydning når man rejser og man bliver mere træt i kroppen, men jeg tænker først, det er noget de mærker til, på et senere tidspunkt. Sæsonen er jo lang og nærmest lige gået i gang, så jeg tror ikke, det har nogen indflydelse på kampen onsdag. Det er nok nærmere senere på sæsonen, siger Ida-Marie og suppleres af Jakob.

- Vi har været hårdt ramt med skader i denne uge og det har problematiseret vores forberedelse meget. Jeg tror ikke, Team Esbjerg er trætte endnu. I hvert fald ikke på den måde, at det påvirker kampen onsdag. Det er klart, at det slider på kræfterne i løbet af en sæson, men man skal heller ikke tage fejl af, at de internationale kampe giver meget på den positive måde. De træner formentligt ikke så hårdt i denne periode, fordi de spiller så mange kampe, men netop det, at træne taktisk og så få det fysiske element ind ved kampene, det er der mange hold, der lykkes fint med over årene. 

Hvad der tilgengæld kan blive en fordel for vores piger er, at kampen spilles på hjemmebane i VIBOCOLD Arena. Med massiv opbakning kan spillerne få 10-15% ekstra energi, og så er der muligheder for at tage point fra de ubesejdrede gæster fra Team Esbjerg. 

- God opbakning giver os væsentligt flere procenter i forhold til chancen for at vinde. Der er ingen tvivl om, at kampe mod Esbjerg i Esbjerg er en svær størrelse. Kampe mod Esbjerg i VIBOCOLD Arena er stadig en svær opgave, men på ingen måde en umulig opgave og jeg håber, der kommer gang i hallen, og vi virkelig kan mærke, vi spiller på hjemmebane. Det kan hjælpe til at hente 10-15% ekstra, og så er der sådan set også en mulighed for at vinde, siger Jakob. 

- Opbakningen fra fans er altid vigtigt. Det giver noget helt specielt, at hallen er fuld. Det giver god stemning, og vi mærker det selv om vi er fokuserede. Det giver lige det ekstra kick og vi vil gerne gøre det ekstra godt for at vise tilskuerne, at vi godt kan. Så det er dejligt, når hallen er fyldt godt op, slutte rIda-Marie. 

Billetter til kampen kan fortsat købes HER