Alt eller intet i kampen om Final4

Det er alt eller intet når pigerne i aften på udebane spiller Santander Cup kvartfinale mod Odense Håndbold. Vinderen spiller sig i Final 4, mens taberen af opgøret må gå slukørede hjem. I Viborg HK truppen er der ingen tvivl. Vi vil gøre alt i vores magt for at tage sejren. 

Det er ikke mange uger siden, Viborg HK og Odense Håndbod sidst mødtes. Faktisk skal vi kun tilbage til d. 3. september, da Odense kom besøg i VIBOCOLD Arena. Her var det gæsterne fra Odense der tog sejren efter en kamp, der særligt i første halvleg var meget lige, men desværre i anden halvleg faldt til Odense fordel.  

- I seneste kamp mod Odense spillede vi en fornuftig første halvleg og taber så ti minutter i anden halvleg ret stort, hvilket gør, at vi skal jagte Odense de sidste 20 minutter. Derfor skal vi arbejde på at have to gode halvlege i dag, da det er nødvendigt, hvis vi skal videre i Santander Cup, fortæller Jakob inden aftenens opgør.  

Alle holdene i Santander Cup drømmer om at deltage i Final 4, hvor kun fire hold kan deltage. I Viborg HK er det også en af drømmene, og aftenens kamp mod Odense vil med sikkerhed give entrébillet til et af holdene, da der skal findes en vinder. 

- Der bliver stort set ikke brugt krudt på at tænke over, at aftenens kamp er en knald eller fald kamp. Alle hold der deltager i Santander Cup drømmer om at komme i Final 4, det er også et af vores mål denne sæson. Det er dog ikke målsætningen der fylder i vores hoveder forud for aftenens kamp, det er mere målet om at vinde kampen, der fylder. Det unikke for en kvartfinale som den i aften er, at knald eller fald kampe som i aften ofte bliver mere intense, og ender den uafgjort er der ikke pointdeling, men så fortsætter vi. På mange måder er det som alle andre kampe, vi vil gøre alt for at vinde, fortæller Jakob. 

At pigerne stort set lige har mødt Odense kan både ses som værende godt og skidt. Hos Jakob er der dog ingen bekymring over det, da holdet har lært af første opgør og retter til derefter. 

- Vi har evalueret på den seneste kamp mod Odense og kigget på, hvad der er godt, hvad der er skidt, og hvad vi skal tage med videre. Samtidig har vi kigget på, hvad vi tror de tager med fra den kamp. Det er meget normalt at gøre det, og jeg vil tro, at Odense har gjort det samme. Derudover har vi kigget på, hvordan vi har spillet sidenhen og hvilke ting, vi skal tage med videre, siger Jakob og fortsætter: 

- Jeg tror begge hold har fuldstændig samme indgang til det. Der skal dækkes godt op, og så skal der fart på. Vi skal hurtigt frem over stepperne. Ved seneste kamp mod Odense synes jeg, at vi var det bedste hold i de perioder, hvor vi dækkede godt op og scorede på kontrachancerne. i anden halvleg var det omvendt. Der er det Odense der løber hurtigt og dækker godt op. Så uden at afsløre for meget af vores taktik, så tror jeg, at begge hold har fokus på at etablere forsvarsspillet og løbe godt retur. 

Kampen mod Odense spilles i Odense og kan ses på TV2 Sport. Samtidig vil Viborg Stifts Folkeblad liveblogge fra kampen, så der er rig mulighed for at følge med. 

Kampstart kl. 20.30.