Én spiller var outstanding i sejr mod Ajax

Aftenens Santander Cup kamp mod Ajax København var sæsonens første kamp af betydning, og det var derfor spændende at se, hvordan pigernes gode takter fra opstarten ville komme til udtryk i en knald eller fald kamp. Trods småproblemer i nogle af spillets facetter tager pigerne en sikker sejr på 25-31.

- Det var en rigtig præmierekamp på alle måder. Vi var mega klar ved kampstart, nærmest overklar, så vi spiller over deres defensive huller. Som kampen skrider frem får vi lige så stille overtaget, og efter 20 minutter er vi foran med fire. Så må jeg også bare sige, at Pauline var helt outstanding i aftenens kamp, fortæller Jakob efter kampen og fortsætter:

- Vi tager mange positive ting med hjem. I det etablerede spil 6-mod-6 står vi rigtig fint defensivt, og det er dejligt at se spillere som Haugsted og Ida-Marie tilbage på banen, da de har været ude i en længere periode grundet skader. Samtidig får Fisker debut, ligesom vi får alle mand i kamp i større eller mindre omfang. Dog er der nogle ting vi skal have arbejdet mere på frem mod ligastarten senere på måneden.

En af de ting, som pigerne skal hjem og arbejde med er undertalsspillet, som i aftenens kamp voldte flere problemer end ønsket. Jakob forsøgte sig i disse perioder med at tage målvogteren ud, hvilket prompte blev straffet af hjemmeholdet der udnyttede de angrebsmæssige fejl, som pigerne lavede.

Efter kampen sagde Ida-Marie følgende:

- Vi er for uskarpe i undertalsspillet og træffer nogle dumme beslutning i angrebet, så Ajax får lov at snuse til et comeback. Det bliver straffet, da vi ikke kan nå ud og få målvogteren ind. Ajax er et hold, der tager alt hvad de kan få og overlever på deres fight. Derfor er de i korte perioder også med i kampen. Når vi så holder hovedet koldt og holder os til vores aftaler lykkes vi fint, så det skal vi holde ved fremadrettet, fortæller Ida-Marie.

Problemerne med undertalsspillet lægger dog ikke en skygge på det faktum, at vi både defensivt og offensivt lavede et fint stykke arbejde, og holdt et højt tempo selv om hjemmeholdet spillede med lange angreb og trak tempoet ud af kampen. Derfor var der heller ingen tvivl om sejren på seks mål, og avancement til Viborg HK.

Og hvad var så det mest imponerende element i dagens kamp?

Opbakning til pigerne.

- Det er helt fantastisk at opleve så stor opbakning på udebane på Sjælland. I aften var der flere Viborg HK fans end Ajax fans, og det må vi bare tage hatten af for. Vi kunne høre dem hele kampen, og det er vi mega glade for, slutter Jakob.

Målscorere for Viborg HK:

Pauline Bøgelund: 11

Laura Damgaard: 5

Carin Strømberg: 4

Kristina Jørgensen: 3

Stine Andersen: 3

Majbritt Toft Hansen: 3

Ida-Marie Dahl: 2