Rikke Poulsen har de seneste fem sæsoner været med til at give håndboldglade danskere den ene gode oplevelse efter den anden. Nu er tiden kommet til nye eventyr, og fra den kommende sæson vil Poulsen skifte den grønne trøje ud med en rød, da hun skifter til de danske mestre fra Team Esbjerg. 

Vi har taget en snak med Poulsen om tiden i Viborg HK, de mange oplevelser, og hvad hun glæder sig til ved skiftet til Team Esbjerg. 

Dette interview er inddelt i to artikler. Dette er første del. 

Nå, Poulsen. Hvordan er det så at vide, du har spillet din sidste kamp for Viborg HK? 

Det er jo vemodigt. Sidste kamp er efterhånden et stykke tid siden nu, men det er også lidt specielt. Da jeg cyklede hertil i dag, kom jeg til at tænke på, at det er fem år, jeg har været her. For mig har Viborg HK været den klub, jeg som barn drømte om at spille for. Jeg husker jo helt tilbage til start halvfemserne, hvor jeg sad hjemme i sofaen og fulgte spillerne når de var med landsholdet, men også når Viborg spillede om DM her i hallen. Jeg husker at løbe på banen efter kampene, hvor man samlede på autografkort, så Viborg har altid været et flagskib i dansk håndbold, og det er jeg stolt af at have været en del af. 

Hvad har du fået ud af tiden i Viborg HK? 

Én ting er det håndboldmæssige, hvor jeg har oplevet EHF Cup, Champions League og har været med til at spille om det danske mesterskab. Der er så mange gode mennesker i og omkring klubben, og når man så starter op med at snakke om den her kultur med spillere som Heidi Astrup og Lotte Kiærskou og selvfølgelig Susanne Wilbek, der har været med mig hele vejen. Det er jeg utroligt glad og taknemmelig over. Ikke bare at møde dem, men at få lov at arbejde sammen med de her dygtige folk, der har været med til at hjælpe mig som håndboldspiller. 

Da Christian Dalmose ringede i sin tid omkring det her Viborg projekt var det også et år, hvor der var rigtig godt gang i tingene, og man ender med at vinde the triple med pokaltitlen, EHF Cup og det danske mesterskab. Der var rigtig store personligheder og gang i klubben, og det er klart, at det var spændende at skulle være en del af. Så har jeg skullet være med til at udvikle klubben i forhold til de forskellige sæsoner. Det har været sindssygt spændende og jeg har været rigtig glad for at være her. 

Hvad er den største oplevelse du har fået med Viborg HK?

Det er lidt svært at gøre op. Jeg synes at Champions League er det ultimative for en dansk håndboldspiller sammen med det danske landshold. At have været med til at spille om DM, hvor vi har været tæt på flere gange og har skullet bygge noget nyt op har også været spændende.

Forrige sæson, hvor vi var i modvind og alligevel tager bronzen, det er en ting for mig, hvor vi fik noget om halsen, som betød rigtig meget for det arbejde, vi havde lagt i tingene.

Menneskeligt har jeg udviklet mig og har været rigtig glad for at være her. Jeg har fået min søn mens jeg har været i klubben og det har også været en udfordring i forhold til, hvordan jeg er som håndboldspiller og mennesker, når jeg pludselig også er mor. Det har også været en spændende proces i og med, du har skyklapper på det meste af dit liv i forhold til sport, men nu er der noget andet som er dejligt at have sammen med sport.  

Dette var første del af interviewet med Poulsen. I anden del kan du læse mere om, hvad Poulsen kommer til at savne ved Viborg HK og hvorfor hun har valgt netop Team Esbjerg som sin kommende klub. 

 

 

 

0
0
0
s2smodern