Vi havde håbet, at aftenens kamp kunne blive et komma i jagten på point, der kunne bringe os et skridt nærmere semifinalen i HTH Ligaen. Det komma blev i aften til et endegyldigt punktum, da vi hjemme taber til Herning-Ikast med cifrene 21-28. Forståeligt nok, var det en flok skuffede Viborg HK spillere og trænere, der efter kampen kunne gøre status. 

- Den følelse, jeg står med er en følelse af et potentiale, vi aldrig får sat i spil. Det er en kamp, hvor vi bare spiller dårligt på alle parametre. Vi lykkes ikke med ret meget i første halvleg, og det gør, at vi er næsten håbløst bagefter i pausen. Vi sætter ikke en tackling og gør ikke det, der er aftalt i taktikken. Vi dækker højt på de forkerte spillere, vores forsvar er hullet som en si, og vi har ingen redninger. Man kan sige, at al den dårligdom som kommer, når vi rammer bundniveauet gør, at de bare cruiser den stille og roligt hjem, fortæller Jakob efter kampen som på intet tidspunkt havde Viborg HK i førersædet.

Gæsterne fra HIH satte sig på spillet fra start til slut, og udnyttede til fulde de fejl og mangler der viste sig i defensiven. Her var hullerne større end vanligt, og misforståelserne oftere end vi plejer at se. Derfor kunne HIH også gå til pause foran 18-12, hvilket reelt set lukkede kampen. Godt nok var der en chance for comeback, men det krævede et helt andet spil i anden halvleg end første, og det kom desværre ikke. Der var bedre spil i de sidste 30 minutter, men det var i for korte perioder, så HIH aldrig blev presset ud af deres momentum. 

- I anden halvleg får vi stabiliseret forsvaret en anelse, men er ikke i nærheden af at ramme det vi gerne vil angrebsmæssigt, og ramme deres svagheder. Så man kan sige, at det er velfortjent, at de vinder, siger Jakob. 

Også blandt spillerne var der stor skuffelse og ærgrelse over aftenens resultat. Pigerne gik til kamp med visheden om, at det var alt eller intet. Et stort pres, som Moa dog ikke føler påvirkede dagens spil. 

Jeg har ikke følt, at vi var stressede og pressede inden dagens kamp. Det er ikke noget, vi har snakket om inden kampen, så jeg føler ikke, at det er der vi bliver ramt i dag, fortæller hun og uddyber: 

- Problemet i dag er, at vi lukker 28 mål ind. De scorer fra alle positioner, og det skaber en usikkerhed hos os. Den usikkerhed spreder sig over hele forsvaret, og den tager vi med i angrebet, hvor vores spil bliver for hakkende og mangler flow. Der begynder vi at spille for individuelt og vil gøre tingene på egen hånd, så det er nogle af de elementer, der gør udfaldet i dag. 

Med nederlaget i aftenens kamp må vi også erkende, at der ikke bliver nogen semifinale i HTH Ligaen i denne sæson. Et mål, vi ellers rigtig gerne ville have nået, men som ikke er muligt, da vi ikke kan komme på flere point end HIH eller Aarhus United, som er de hold, der skal kæmpe om den sidste semifinaleplads (Esbjerg er sikret en plads). Dermed er der heller ikke noget på spil for Jakob og pigerne i de sidste gruppekampe mod Aarhus United og Team Esbjerg. Dog er der ingen intentioner om at lade stå til og ikke spille for at vinde. 

- Vi skal sørge for at få en god, sportslig fair afvikling på den her dynamitpulje. Vi vidste jo godt, da vi så, at vi røg i pulje med HIH, at det ville blive rigtig vanskeligt. Reelt set kan vi ikke bruge de sidste kampe til noget, men vi skal kigge på kampen på søndag (EHF Cup semifinale mod Siofok, red.), som det er vigtigt at gå all in på. Vi skal vinde med fem mål og så skal vi forhåbentligt spille en Europæisk finale. Det ville være fremragende, hvis vi kan komme så langt, men den hjemlige turnering skal afvikles på en ordentligt måde, og det er vel egentligt det, vi kan bruge de sidste kampe på, slutter Jakob. 

Den afgørende semifinale mod Siofok spilles søndag d. 14. April kl. 14.00 i VIBOCOLD Arena.  Da dette kan ske at være sidste hjemmekamp i denne sæson, vil vi her sige farvel til de spillere, der forlader Viborg HK efter denne sæson. 

Køb billet til kampen HER

0
0
0
s2smodern