Det var ikke målene der manglede i dagens opgør mod København Håndbold. Tværtimod. Bagude ved pausen med 17-21 sad man som tilskuer tilbage med fornemmelsen af, at en opstramning i defensiven ville give en anden kamp, hvorpå der kunne komme til at stå Viborg HK på spillet. Det lykkedes desværre ikke, og vi taber dagens opgør med 31-33. 

31 mål vil som oftest lede til en sejr i en håndboldkamp, men i dag bliver særligt vores defensiv dyr, da Købehavn Håndbold havde for let ved at komme til deres chancer. Særligt i første halvleg var kampen for meget på Københavns præmisser og de fik hul på deres frygtede kontra. Det kom der lidt bedre styr på i anden halvleg, hvor vi mod slutningen kom helt op og bagud med kun en enkelt, men det var desværre ikke nok.

- Jeg synes, der er to ting der giver sig til udtryk i dagens kamp. Vi starter alt for sløvt og har ingen udtryk i ansigterne og mangler fight og gejst i spillet. Og så lærer vi ikke af vores fejl gennem kampen. Vi dribler foran Kelly Dulfer alt for mange gange, hvor de får en perfekt kontrachance, som vi ingen chance har for at løbe hjem på. Så ender det med, at vi kommer til at jagte dem hele kampen, fortæller Ida-Marie Dahl efter kampen. 

I anden halvleg kom der lidt mere styr på defensiven omend der stadig manglede de sidste procenter. Derfor får vi heller ikke hentet hele Københavns føring, som ellers blev spist ind i de døende minutter. 

- Vi lykkes i perioder med at spille hinanden godt op og trykke dem flade, så vi komme til gode chancer. Men det er først på de tidspunkter, vi lykkes med at komme til gode chancer, fortæller Ida-Marie og bakkes op af Jakob, der mener, at spillet lykkes i de perioder, hvor farten kommer op og pigerne viser mere parathed i spillet.

- Det er særligt i første havleg, vi ikke har styr på defensiven, og det gør ondt. Vi er ikke i nærheden af at være krigere nok på den defensive del og accepterer bare, at de glider forbi og smider den i kassen. Så løber vi bare op i den anden ende og scorer et nyt mål, kommer ned og står igen og accepterer endnu en gang, at de scorer. Det er det, der bliver så stressende for os, som det reelt set gør, men også det der gør, at vi kommer ind i kampen. Det udtryk vi har og den fart i benen og parathed til at løse situationerne, skal vi have fundet frem noget før, for har vi ikke det, taber vi jo en hjemmekamp mod København. Der har vi både kollektive og individuelle ting, vi skal have kigget på, siger Jakob efter kampen og uddyber. 

- Vi skal have nogle af spillerne, som har et større krigergen til at træde frem.

En af de spillere, der i dag viste krigerinstinkt var Ida-Marie, der også fortjent blev kåret til kampens profil. 

- Hun har lige præcis det krigerinstinkt, vilje og fight som vi vil have. Hun arbejder ud fra 'du kommer bare ikke forbi her, der er lukket i den zone jeg dækker. Så kan du gøre lige hvad du vil, men jeg klapper dig en, når du kommer'. Den tilgang havde vi ikke nok af i dag, og derfor scorer de så mange mål, siger Jakob der allerede lørdag skal have fundet samme fightervilje frem i pigerne. 

Her spiller de atter på hjemmebane, når Larvik HK kommer til Viborg i EHF Cup'ens gruppespil. Trods det, at kvalifikationen til kvartfinalen er i hus, har Jakob ingen intentioner om at spare på kræfterne og lade resultatet være ligegyldigt. 

- Vi vil rigtig gerne vinde lørdag. Om ikke andet for at tanke selvtillid inden vi skal spille en svær udebanekamp i Ikast. Så har vi også brug for, at nogle af de bærende kræfter stepper op og leverer en bedre indsats. Der kommer jeg til at tage en snak med nogle af dem om, hvad vi gerne vil have. Både på adfærd og rolle, men også i forhold til, hvad der sker på banen, siger Jakob der samtidig slår fast, at spillet vil blive bredt up på flere spillere i de næste EHF Cup kampe, men at der ikke bliver slækket på kravene for attitude og fight. 

- Vi kommer helt sikkert til at spille lidt bredere og se nogle unge spillere spille også, med den risiko, at vi leverer en lidt hakkende præstation. Men det kan vi også leve med, hvis ellers fighterviljen er der, så kan vi godt leve med fejl. Der hvor vi ikke kan leve med fejl, er, når vi ikke er krigeriske nok, og fordi vi ikke er parate til at løse opgaven. 

 

Kampen mod Larvik spilles lørdag d. 2. februar kl. 16.00 i VIBOCOLD Arena. Billetter til kampen kan købes HER

 

Målscorere for Viborg HK: 

Ida-Marie Dahl: 6

Kristina Jørgensen: 5

Moa Högdahl: 4

Amalie Grøn: 4

AG Nørgaard: 3

Stine Andersen. 3

Line Uno: 2

Carin Strømberg: 2

Line Haugsted: 2

0
0
0
s2smodern