Det skal gå rigtig galt, hvis ikke vi i morgen spiller os videre til gruppespillet i EHF Cup'en. Det tør vi godt sige, da vi vandt første opgør mod Jagodina med hele 32-16 og dermed kommer til returopgøret med et forspring på 15 mål. 

- Jeg tænker der skal gå rigtig mange ting galt, hvis ikke vi skal gå videre. Jeg har en klar fornemmelse af, at vi er videre, også fordi der skal ske noget helt ekstraordinært, hvis de skal hente 15 mål. Så kan det godt være, de får deres bedste spiller tilbage, men det burde langt fra være nok. Vi kommer til at spiller for at vinde. Nu har vi tabt mod Falster og i forlænget spilletid mod Esbjerg, og det vil altid give lidt, at spille i Serbien og vinde, selvom vi vandt den første med 15. Så vi spiller efter at vinde, ikke bare avancement, men også kampen, siger Jakob inden kampen.

Holdet kørte direkte fra Nykøbing Falster til Billund, hvor et par timers søvn blev klemt ind, inden holdet sammen rejste mod Sofia i Bulgarien. Her ventede endnu en overnatning inden pigerne i dag, fredag kørte det sidste stykke mod Jagodina i bus. Den lange tur til trods mener Jakob, at holdet er mere end klar til kampen lørdag.  

- Vi skal kunne håndtere det. Vi kommer til Jagodina i god tid og har god tid til at restituere, få trænet, slappet af og sovet. Turen hjem er næsten værre, men der vil vi bare gerne hjem, så de der skal med landsholdet kan komme videre. Turen derned er som den er, vi bruger rejse- og ventetiden på at hygge os og snakke om lidt andet end det, der hedder center kryds og 6-0 forsvar. Det er vigtigt at have tid til det nogle gange, når man er så meget sammen som vi er. 

Jakob har siden sin indtræden som træner i Viborg HK været med i 14 kampe, hvoraf kun to har resulteret i nederlag. Det ene i Santander Cup, hvor holdet i forlænget spilletid led et ærgerligt nederlag til Team Esbjerg og så seneste opgør mod Nykøbing Falster. Holdet havde håbet på at bevare den gode point stime frem til julepausen, og ærgrer sig derfor også over, at sidste ligakamp i 2018 skulle ende med et nederlag. Derfor kommer EHF CUp kampen mo dJagodina også på et kærkomment tidspunkt, da truppen kan få vendt ærgrelsen til glæde og dermed gå på julepause med en bedre mavefornemmelse.  

- Det bliver forhåbentligt en rigtig fin afslutning. Det er altid ærgerligt at tabe den sidste kamp inden ferie. Men man skal heller ikke tage fejl af, at kampe som den mod Nykøbing gør, at man evaluerer tingene mere til bunds. Når vi har vundet en kamp ser jeg den en gang, når vi har tabt en kamp ser jeg den gerne tre gange. Derfor bliver den følelse af, at man aldrig vil tabe igen så tung at have med, og for at undgå det, er det vigtigt at forbedre de ting man kan. Det skal vi med kampen mod Nykøbing, så vi ikke kommer til at stå i den situation igen, fortæller Jakob. 

Niveauforskellen mellem vores piger og Jagodinas mandskab var noget større, end forventet i første opgør. Men trods det, at forspringet nu er så stort, at det burde være umuligt for serberne at hente mærker man med det samme sulten efter en sidste sejr inden nytår, når man er sammen med vores trup. Samtidig vil en sejr være en perfekt afsked for de spillere, der i december skal til EM i Frankrig. Her har vi tre spillere afsted, da Carin, Bodholt og Kris alle er udtaget til deres respektive landshold. Resten af truppen får et par dage fri, inden træning igen kalder i VIBOCOLD Arena. 

- Vi skal træne fysik og teknik. Selvfølgelig skal vi også træne lidt taktisk, men det er minimalt fordi der er så mange, der er væk. Vi skal træne rigtig godt fysisk og lægge lag på, så vi sikrer os, at dem der er hjemme er top tunede når de andre kommer hjem og nok er lidt trætte og slidte. Vi håber på, de kommer hjem i god tilstand med god moral og forhåbentligt også med noget metal. Vi har spillere afsted med Sverige og Danmark og håber selvfølgelig på, at de hiver en guld- og sølvmedalje med hjem. Men det vi kan er at træne rigtig godt med dem der er hjemme, og så træne en masse teknisk træning. Det giver sig selv, at det er svært at lave store taktiske ting, når vi ikke er her allesammen, så vi træner fysisk og teknisk, slutter Jakob.  

0
0
0
s2smodern