Viborg HK giver serbere håndboldlektion

Det blev til en storsejr i årets sidste hjemmekamp, da pigerne slog ZORK Jagodina 31-16 i VIBOCOLD Arena. Niveauforskellen var ikke til at tage fejl af i dagens kamp, hvor der skulle gå hele 10 minutter før gæsterne overhovedet kom på måltavlen. Faktisk er sejrens størrelse ikke helt retvisende for, hvor stor forskel der var på holdene, da vores piger brændte et hav af 100% chancer i løbet af særligt første halvleg. 

Defensivt var der hele tiden styr på gæsternes spil, og hverken på langskuddene eller i gennembrud kunne Jagodina komme til chancer, der bragte Poulsen ud af balance. Det gjorde, at hun let kunne gribe bolden og sætte kontrafasen igang, men desværre blev JagodinAS målvogter ikke placeret så ofte, som der ellers var chance for. Holdene gik til pause med cifrene 15-8, hvilket også viser, at den hurtige syv-måls føring ikke blev udbygget inden de gik i omklædningsrummet til 15 minutters pause. Inden hun gik i omklædningsrummet sagde Susanne Wilkbek følgende til vores livestream på Facebook:  

- Vi kommer godt fra land og er foran 7-1. Lægger vi de cifre sammen, er resten af første halvleg stort set lige de sidste 20 minutter. Det betyder jo, at vi kommer smaddergodt fra start på trods af det, at vi brænder en del og deres målvogter står med en redningsprocent på 50%. Det er ikke okay, så cifrenen lyver og ni mål til dem ved pause er alt for meget. Vi spejler det rigtig godt de første 10 minutter og mister så koncentrationen. Det var præcis det, vi snakkede om. De spiller kaos angrebsspil og det kan være svært at forudse, hvor deres afslutninger kommer. Ligeså snart vi mister koncentrationen, så laver de mål. Det er okay godkendt de første 10 minutter, men derefter vil jeg gerne have, at vi arbejder med deres målvogter, som spiller i typisk blakanstil. 

At pigerne fik snakket det igennem i pausen er der ingen tvivl om, for da holdene igen stod klar til kampens anden halvleg var det med et tændt hjemmehold, der hurtigt udbyggede deres føring. Frustrationerne var da også til at spotte hos Jagodinas træner, der ikke kunne stille noget op overfor vores stærke defensiv og hurtige kontrafase. Samtidig begyndte angrebsspillet, med AG i front, at flyde bedre. Som Bo Rudgaard også kommenterede under live stream på Facebook, så lurede AG hurtigt fidusen til at score mål ved at undlade at skyde hårdt og lige ud, men derimod finde de teknisk stærke skudvarianter frem, som målvogteren ikke havde en chance for at få fingrene i. AG blev fortjent valgt til kampens profil, og var en fornøjelse at følge med sine 11 mål på ligeså mange skud. 

Inden kampen havde Jakob meldt, at vi var favoritter til opgøret og gerne skulle vinde med en god margin, så holdet kunne komme til returkampen med et godt udgangspunkt. Han fik det som han ville resultatmæssigt, og det skabte glæde. 

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi skal derned med 15 mål i bagagen. Vi brænder alt, alt, alt for meget. Vi kunne jo have scoret 50 mål uden problemer og der synes jeg, at vi spiller lige op i de sidste 20 minutter af første halvleg. Det er ikke okay. Vi er meget bedre end dem, og det skal vi vise. Blandt andet ved at dække godt og aggresivt op, hvilket vi heldigvis gjorde i anden halvleg. Men vi brænder for meget og så er der 20 minutter, hvor vi spiller lige op med dem. Det er ikke okay, siger Jakob efter kampen. Sejrens størrelse gør også, at Jakob tør melde Viborg HK videre i EHF Cup'en, da det er højst usandsynligt, at Jagodina skal hente forspringet i returkampen. Her vil det serbiske mandskab skulle vinde med 16 for at skabe sensationen og spille sig videre til gruppespillet, og det tror Jakob ikke på er muligt. 

- Vi er meget tæt på at være videre. Det er yderst sjældent, at man taber sådan en her. Vi tager derned for at vinde kampen. Det er jo den sidste inden jul, og vi vil gerne have en sejr derfra. Jeg vil godt give kommentatorerne ret i, at vi er så godt som videre, fortæller Jakob med reference til, at Bo Rudgaard og Peder Toft, der kommenterede kampen på vores Facebook hurtigt meldte holdet videre i EHF Cup'en med dagens sejr.  

Returkampen i Serbien spilles i næste weekend og spiller pigerne sig som forventet videre, er vi kvalificeret til gruppespillet i EHF Cup'en, hvilket betyder endnu flere spændende kampe i det kommende år.