Havde man glemt hvor spændende kampe mellem Viborg HK og Team Esbjerg kan være, så kom det hurtigt tilbage i hukommelsen, da vi i dag spillede kvartfinale i Santander Cup. Faktisk gav dagens kamp flash-back til bronzekampen fra sidste sæson, hvor 60 minutter ikke var nok, og holdene skulle i forlænget spilletid. Det skulle vi også i dag, da der efter den ordinære spilletid stod 21-21 på måltavlen. Forlænget spilletid var en realitet, og holdene måtte fem minutter i omklædningsrummet for at gøre klar til to gange fem minutter. 

I Viborg HK's omklædningsrum blev tiden brugt på at analysere kampens gode elementer, for at se, hvilken taktik der skulle med videre.

- Man prøver jo at analysere, hvad der fungerer, og hvad der skal gøre, at vi får sejren. Hvilke ting skal vi angrebsmæssigt sætte op, som fungerer, for vi havde brug for at score mål. Hvilke spillere vil vi gerne have i afslutninger? fortæller Jakob efter kampen og fortsætter:

- Der prøver vi at arbejde med russerspil til Haugsted, hvilket vi lykkes fint med. Uno sætter hende op og vi får arbejdet med stregspillet, så det synes jeg vi lykkes fint med, men det bliver op ad bakke til sidst, da vi kommer meget i undertal. Jeg synes egentligt også, den forlængede spilletid har god energi og fight, og det udtryk, jeg gerne vil have, men vi har simpelthen for lidt i værktøjskassen lige nu. Derfor kommer vi til at træne angreb lørdag og det skal vi tage med til søndagens kamp i København. 

Kampen igennem fulgtes holdene ad, dog med vores piger med teten i de perioder, istedet for det jagtende hold. Det var noget publikum kunne lide, og de kvitterede med fantastisk stemning og opbakning til hjemmeholdet, der kæmpede samtidlige 60 minutter og den forlængede spilletid. Desværre lykkes det ikke at holde føringen kampen ud, og i den forlængede spilletid var det Esbjerg der fik en lille fordel. Noget af det vores piger kæmpede en del med var, at de meget af overtiden spillede i undertal grundet udvisninger. Det tærede på kræfterne, men tog heldigvis ikke fra modet, og pigerne kæmpede stærkt videre. 

- Vi er selvfølgelig super skuffede og ville rigtig gerne have spillet Final 4. Jeg synes vi er mere end gode nok i dag. Vi får en del dommerafgørelser imod os, som gør, at vi spiller i undertal i 10 minutter i overtiden, så det har en indvirkning. Det er klart, at vi er skuffede, men samtidig er der meget, vi kan tage med videre. Vi dækker vældig godt op i dag, og Poulsen står en super kamp. Vi må tage det gode med og arbejde videre på angrebsspillet og kontrafasen, og så få en god kampe søndag, siger Moa efter kampen og slår fast, at der trods skuffelsen er masser af selvtillid at tage med videre. 

- Det er super vigtigt med de seneste kampe. Vi tager selvtillid med videre og viser, at vi kan holde niveau mod et godt hold som Esbjerg. Vi kæmper hele vejen og må tage en masse selvtillid med videre. 

Ligesom Moa slår fast, at der fortsat mangler lidt på angrebsdelen, mener Jakob også, at det er her arbejdet skal lægges frem mod næste kamp. Forsvaret stod flot i dag, og Poulsen havde en rigtig god dag i målet, men desværre blev det flotte defensive spil ikke fulgt op af et tilsvarende kontra- og angrebsspil. Derfor skal pigerne også fortsætte arbejdet med at bedre denne del af spillet. 

- Alle muligheder var der i dag. Vi har flere muligheder, som vi ikke får lukket undervejs, men viser god energi og fight, og dækker godt op. Desværre spiller vi dårligt når vi har bolden og kontrafasen og angrebsspillet bliver for hakkende. Vi har også mulighed for at afgøre kampen af flere omgange, både i løbet af anden halvleg og til allersidst i anden halvleg. Det er brandærgerligt, at de tager den til sidst. Jeg synes vi spiller meget i undertal i den forlængede spilletid, men det er nok bare sådan det er. Det kan vi reelt set ikke bruge til noget. Det jeg hæfter mig ved er, at der var en god fight og et godt forsvar. 

Kampen ender 24-25. 

Pigerne spiller næste kamp søndag d. 23. september, hvor de på udebane møder København Håndbold. 

Næste hjemmekamp er den 6. oktober kl. 16.10 mod Herning-Ikast. 

 

Målscorere for Viborg HK: 

Ida-Marie Dahl 4

Line Haugsted 4

Kristina Jørgensen 4

Stine Bodholt 3

AG Nørgaard 3

Line Uno 2

Pauline Bøgelund 2

Anne-Sofie Filtenborg 1

Moa Högdahl 1

 

0
0
0
s2smodern