Den 1. juli startede sæsonen 2018/19 officielt. Dog er de fleste spillere stadig på ferie, men en af dem, der ikke er på ferie pt. er Josephine Nordstrøm. Hun er nemlig med det danske U-20 landshold i Ungarn til U-20 VM. Josephine afsluttede sæsonen 2017/18 med en bronzemedalje og få uger efter, fik hun fortjent sat studenterhuen på hovedet. Dermed bliver det ikke til meget ferie til hende i denne omgang, men hun er dog ret så fortrøstningsfuld omkring dette:

- Det er sjovt at være til slutrunde og få lov til at møde de forskellige kulturer, der får lov til at blive repræsenteret til et VM, fortæller Jose fra Ungarn. 

Det danske landshold rejste søndag d. 1 juli til Ungarn, og allerede mandag spillede de åbningskamp imod det nordafrikanske mandskab, Angola. Sejren lød på 25-20 i dansk favør, dog uden Josephine på banen. Selvom hun ikke spillede så gjorde kampen alligevel indtryk på hende:

- At tage hul på turneringen mod Angola var noget af en udfordring, men det er sjovt at opleve noget andet end det spil vi er vant til i Danmark.

I onsdagens kamp mod Japan kom Josephine til gengæld i aktion, hvor hun bidrog med 4 redninger på 15 forsøg i en kamp, hvor danskerne vandt sikkert med 33-23. Næste kamp er allerede i dag kl. 16.00 imod det sydamerikanske hold fra Paraguay, der har tabt de to første opgør med henholdsvis 22 og 16 mål.

Når man er afsted med landsholdet, så er det noget andet end at spille ligakampe i Viborg. Man er fokuseret på en helt anden måde, det er håndbold 24 timer i døgnet. Det er meget intenst, da kampene nærmest ligger med få dages mellemrum.

- Vores hverdage er struktureret meget op omkring at blive klar til kamp. Vi går meget op i hvile, mad og taktik, så vi står stærkest muligt til kamp.

Når Josephine og resten af det danske landshold vender hjem fra U-20 VM i Ungarn, møder hun ind til opstartstræning i Viborg HK sammen med sine holdkammerater. Få uger efter drager hun med holdet på træningslejr i netop Ungarn og derfor bliver det nærmest Ungarn tur/retur for den unge målvogter.

Viborg HK’s ligadamer har første træningsdag onsdag d. 17. juli i VIBOCOLD Arena. Alle er velkomne til at komme og hilse på nye som gamle spillere.

0
0
0
s2smodern