Haugsteds elegance imponerer verden over

 

De kinesiske landsholdsspillere sad måbende tilbage efter at have overværet første kamp med Viborg HK i den danske liga. Særligt én spiller gjorde indtryk på asiaterne. Line Haugsted skød sig lige i hjerterne på vores gæster, der ikke før havde set så kraftfuld og elegant en spiller.Med sit store arbejde i forsvaret og kraftfulde skud i angrebene viste Haugsted eksempler på, hvorfor Viborg er blevet hjemsted for det ambitiøse kinesiske landshold. De er kommet til Danmark for at lære af nogle af sportens bedste, og her er Haugsted en af dem.

På det danske landshold såvel som i Viborg HK bærer Haugsted et stort ansvar i angreb såvel som forsvaret. Et ansvar, som i klubregi er forøget over nogle år. Trods det store ansvar på begge hold holder Haugsted benene solidt plantet på jorden, og tager opmærksomheden der følger i stiv arm.

- Jeg synes det er sindssygt fedt at spille på landsholdet og have en rolle. Det er jo en drøm der går i opfyldelse. Ansvaret i klubben er kommet meget naturligt, og hvis jeg tæller rigtigt, er jeg i gang med min 6. sæson i ligaen. Jeg kom med ret ung og fik allerede i Skive et stort ansvar. Det har gjort, at det falder naturligt nu.

Haugsted er vokset op med håndbold, og har siden hun var helt lille haft en bold i hænderne. De seneste sæsoner har sporten fyldt meget i hendes liv og har fået første prioritet i forhold til job eller studier.

- Egentligt synes jeg det har været fedt at kunne fokusere på håndbold. Jeg har ikke haft noget at skulle give min fulde opmærksomhed udenfor håndbold, og har nydt at kunne have fokus på min sport og have tid til at restituere og gøre mig klar til kamp. Inden kamp kan jeg godt lide at køre pre-game styrke inden kamp. Det gjorde vi også med landsholdet til slutrunden i december. Til pre-game løfter vi tungt med få gentagelser og kun to sæt. Det er med til at gøre det lettere at komme i gang til kamp, da jeg får arbejdet trætheden ud af kroppen. Man kan godt være træt i kroppen, hvis man går en hel dag uden at få bevæget sig. Det bliver kedeligt og kroppen kommer til at sumpe lidt. Så det er godt for kroppen og musklerne at komme i gang og være klar til at præstere.

Studiestart giver nye udfordringer

I februar blev der fløjtet op til et nyt kapitel i Haugsteds liv. Her begyndte hun på et nyt studie i Holstebro, da drømmen er at blive fysioterapeut.

- Jeg læser til fysioterapeut i Holstebro. Det er stadig meget nyt for mig, og bliver spændende, hvordan det kommer til at hænge sammen med håndbold. Det er et fuldtids-studie der er normeret til at tage 3 ½ år. Jeg synes det er spændene, hvad man kan få ud af kroppen og hvordan man bevæger sig. Jeg synes særligt, at træning for unge mennesker er interessant,  fordi jeg ser, at der er mange der træner forkert, og der er mange skader i ungdoms håndbold, som ikke tidligere har været der. Det kunne jeg godt tænke mig at undersøge hvad grunden er til. Om det er træningsform, -mængde eller at det bliver på eliteniveau for hurtigt, er noget af det, jeg gerne vil undersøge.

Desværre er det noget tid siden, vi sidst har set Haugsted i kamp, da hun har problemer med sin ene fod og dermed ikke har været i kamp siden december. 

- Jeg har problemer med min fod. Grundledet i storetåen; trædepuden. Det er ikke helt klart, hvad problemet er, men der er en masse eksperter i gang med at finde ud af, hvad der er galt. Jeg har været gennem røntgen og scanning, så forhåbentligt finder vi snart ud af, hvad der er galt, så vi kan finde en løsning.

Haugsteds fodskade holder hende fortsat fra at spille kamp, men afholder hende ikke fra at træne på egen hånd og lave begrænsede øvelser med resten af holdet. Derfor er håbet også, at Haugsted snart er tilbage i kamp. Viborg HK går ind i en spændende periode nu, da slutspilspladsen er sikret i HTH Go Ligaen. Nu gælder det kampen om de Europæiske pladser og videre avancement i EHF Cuppen. 

Vi krydser fingre for, at Haugsted snart er tilbage i grønt, så vi atter kan nyde hende elegante og kraftfulde spil.