I morgen aften tager den nye Viborg HK trup til Vendsyssel for at spille den første virkelige betydningsfulde kamp i denne sæson. 1/8 finalen i Vendsyssel er en såkaldt ´vind eller forsvind kamp´, hvor en sejr giver adgang til 1/4 finalerne – et skridt på vej til Final4.

Inden træningen onsdag fangede vi Jakob Vestergaard til en snak om taktik, forventninger og truppens tilstand.

Det nye forsvar kommer til at stå sin prøve  

Efter en måned med træning i alle afskygninger er det med stor glæde, at Jakob Vestergaard ser frem mod kampen i morgen:

´Vi glæder os til at komme i gang med de vigtige kampe. Vi har trænet rigtig hårdt og været virkelig meget sammen den seneste måned. Vi har brugt MANGE timer på håndbold, teknik og fysik, og der er også lagt meget energi i den mentale del i forhold til det at bygge et nyt hold op, så vi glæder os til for alvor at få testet niveauet og udtrykket i Frederikshavn. 

Mod et 1. divisionshold indtager vi selvfølgelig favoritværdigheden, og den rolle skal vi omsætte, og her taler jeg ikke blot om, at vi skal omsætte den til en sejr. Vi skal omsætte den til attraktiv håndbold - det er måden vi spiller på, der skal testes af. Vi skal vise, at vi kan dække godt op, have få scoringer mod os, løbe og lave kontra og få tekniske fejl. Vi skal spille klogt og komme til gode chancer. Det er hele paletten og alle nuancerne, vi skal forsøge at bringe ind i spillet – heriblandt også vores nye forsvar … og så har jeg ikke afsløret for meget´. 

Truppen er i god stand  

´Det har set fint ud, men det er trods alt kun træningskampe, vi har spillet indtil videre, så der bliver fedt lige at tage det steppet videre. 

Truppen er i en god tilstand, og jeg forventer at alle er med - måske med undtagelse af Mathilde Rivas-Toft der qua den forstrækning, hun har i lysken, muligvis ikke indtaget så aktiv en rolle mod Vendsyssel - men ellers er alle klar. 

VIGTIG kamp venter os 

Jakob Vestergaard lægger ikke skjul på, at betydningen af kampen i Frederikshavn er stor:

´Det er nu vi tager hul på de kampe, der tæller, og i den sammenhæng er kampen i morgen virkelig vigtig. Gearingen er til det i truppen. Vi har været tæt på at spille Final4 de sidste tre år men er ikke lykkes, så nu kunne det være sjovt at komme videre og spille med, og skal vi det, kræver det en sejr i morgen´. 

 

 

0
0
0
s2smodern