- tror på Guld og Grønne Skove

Fremadrettet er det ikke kun trøjerne der er grønne i Viborg HK. Danmarks mest vindende håndboldklub har givet sig selv den udfordring, at de vil være verdens grønneste klub.

Sport rummer styrken til at forandre og påvirke mennesker og den verden, vi alle sammen lever i. Sport forener folk, og Viborg HK er klar til at tage ansvar og bringe deres brand forrest i kampen for en grønnere hverdag. Ikke blot lokalt, men internationalt.

Viborg HK vil vinde håndbold på internationalt niveau, men vil samtidig kæmpe for den verden, vi alle deler. Derfor vil klubben bruge den opmærksomhed der kommer fra fans, tilskuere og medier til noget ekstraordinært.

- Vi har sat en ny dagsorden i Viborg HK, en ny retning der rummer både sportslige og samfundsmæssige ambitioner. Vi vil både vinde guld og være verdens grønneste sportsklub. Det er store ambitioner, som vi tror på, kan gå hånd i hånd. Det kræver omstilling i hele organisationen, og det sker ikke fra den ene dag til den anden, men vi tror på, at vi kan gøre det. Vi tror på guld og grønne skove, fortæller Jørgen Hansen, direktør i Viborg HK.

Omstillingen til verdens grønnest klub kommer til at ske over en årrække og den vil tage fat i alt, hvad klubben kan gøre for at være bæredygtig – det være sig inden for energiforbrug, plastik, affald og papir-forbrug, transport, fødevarer. Ja, hele vejen rundt. Det rummer både de områder, hvor klubben kan spare vores verden for miljøbelastning, men også hvor klubben kan gøre noget aktivt for miljøet.

- Vi har rigtig mange ideer til, hvordan vi kan skabe en grøn og miljøbevidst klub, der tænker og handler grønt og bæredygtigt. Vi arbejder med et hav af grønne initiativer inden for genanvendelse af tøj og sko, begrænset brug af plastik og plastemballage, miljørigtig energiforbrug. Ja, sågar bæredygtige og miljørigtige rengøringsmidler og hudpleje. Listen er vanvittig lang og vi begynder nu.

De første spæde skridt er allerede taget, da klubbens mange fans og tilskuere ikke længere får et printet kampprogram i hænderne.  I stedet findes programmet på Viborg HKs hjemmeside, Facebook og app. Desuden har vi fundet et genanvendeligt alternativ til det velkendte klappepap, der ligger på de fleste stole rundt i de danske haller. Samtidig er engangsdugene fjernet på bordene i VIP-lounge, og der arbejdes frem mod at afskaffe brugen af engangskopper, service mm.

Ambitionen om et grønnere Viborg HK er allerede luftet for flere af klubbens større samarbejdspartnere, der alle udtrykker fuld opbakning til initiativet. Viborg HK håber, at flere virksomheder vil med på den grønne bølge.

0
0
0
s2smodern