Endnu to point til kontoen i tæt kamp

Man kan sige meget om dagens kamp mod EH Aalborg, men skøn var den ikke. Det rokker dog ikke ved, at vi løber med sejren da måltavlen ved endt kamp viste 29-28 i vores favør.

DAgens kamp var vigtig for begge hold, da EH Aalborg lige nu kæmper for at undgå den direkte nedrykning til 1. division og vi kæmper for at holde os i blandt top otte, der giver adgang til slutspillet. Om det var vigtigheden af de to point, der gjorde udslaget for kampens forløb er ikke til at sige, men den var præget af nervøst spil og tætte dueller. Tempoet i kampen var højt fra start, og begge hold skulle lige bruge et par minutter på at skyde sig igang. Det var dog Viborg HK der fik hul på bylden først, og virkede til at få et lille overtag fra start, da stillingen blev 3-1, 4-2 og 5-3. Det blev dog aldrig til et større forspring og et lille kvarter inde i kampen kunne gæsterne bringe sig foran med 6-7. Fem minutter skulle der gå inden kampens næste scoring, som blev sat ind af AG. Herefter var kampen utroligt lige hele vejen igennem.

Anden halvleg startede som første sluttede, og begge hold skiftedes til at score, så publikum måtte forblive på et højt spændings niveau. Aalborg forsøgte sig med et mere offensivt forsvar, som vores piger har haft svært ved at løse tidligere i denne sæson. Det var heldigvis ikke tilfældet i dag, hvor løsningerne kom mere flydende ved det offensive forsvar end ved det mere kompakte forsvar i første halvleg.

- Vi flytter os godt på fødderne i dag og flytter os for hinanden i stedet for bare at give bolden videre og håbe en anden kører på. Vi tager selv ansvar og får flyttet bolden lidt hurtigere end vi plejer. Det synes jeg fungerer godt i dag, sagde Kris efter kampen.

Netop Kris fik arbejdet med teposkifte og fintespillet, og med gode ryk fra Ida-Marie på stregen blev pladsen straks større, hvilket resulterede i flere vigtige scoringer. Aalborg hang fortsat ved i den anden ende, men med seks minutter igen så der ud til at komme et hul, da Kris scorede til 26-23. Trods det, at Aalborg ikke fik hentet denne føring, var der ikke tid for gæsterne at indhente de tre mål, og vi vinder dermed 29-28.

Efter kampen var det en lettet Kristina Jørgensen der kunne gøre status på, hvad det var der lykkedes for pigerne i dag, så de tog sejren.

- Jeg synes Poulsen tager nogle gode bolde i målet i slutfasen og samtidig lykkes vi med at åbne op for Aalborg defensiv ved at køre fransk kryds, så jeg synes det er derfor vi vinder.

Pigerne har haft et meget stramt kampprogram i dette år, og med to kampen i ugen (enkelte uger også tre kampe), har der ikke været meget tid til restitution og træning. Efter dagens kamp kommer der en lille "pause", da pigerne først skal spille igen i næste weekend, hvor turen går til Skanderborg. Ugen skal pigerne bruge på at komme helt overpå igen, samtidig med at der skal trænes frem mod de kampe, der er på programmet fremover.

- Det er klart, at vi har haft et hårdt program, så vi skal have slappet lidt af og restitueret godt de næste dage. Så er det bare tilbage i træningslokalet og bygge videre på vores koncept. Vi skal kigge på forsvaret, tænker jeg, da de scorer lidt for mange mål i dag. Men ja, der skal bare arbejdes videre og trænes hårdt, slutter Kris.

Næste kamp spilles på udebane mod Skanderborg.

Pigerne spiller igen i VIBOCOLD Arena onsdag d. 27. februar, hvor Ringkøbing kommer på besøg. Denne kamp spilles kl. 19.00. Billetsalget er startet HER