Det var med bagdelen godt placeret på kanten af stolen, vi i dag så med på EHF's livedækning af lodtrækningen til EHF Cup'ens gruppespil. Hvem skal vi møde, hvor skal vi hen, og hvilken type modstander skal vi op imod. Det evige håb er altid, at lodtrækningen kan falde ud således, at vi skal holde os så tæt på Danmark som overhovedet muligt, men samtidig håbe på modstandere, der ligger godt til os i deres spil. I lodtrækningens fire seedningslag, der skulle fordeles ud på fire grupper, var der spækket med store klubnavne og fantatiske hold.  

 

Og lodtrækningen faldt ud således: 

Gruppe A:

SG BBM Bietigheim

Team Esbjerg

Storhammar HAndball Elite

SC Magura Cisnadie

 

Gruppe B:

IK Sävehof

Siofok KC

Tussies Metzinger

Herning-Ikast Håndbold

 

Gruppe C:

Larvik

ES Besancon Feminin

Viborg HK

Kuban

 

Gruppe D:

HC Podravka Vegeta

SCM Craiova

Super Amara Bera Bera

Nykøbing Falster Håndbold

 

Efter lodtrækningen var det en tilfreds Jakob Vestergaard, der kunne gøre status:

- Det var jo en middel lodtrækning i forhold til de parametre vi kigger på med rejser og sportsligt. Vi vidste godt, at det ville være god modstand der kom ud i puljerne i og med at 15 ud fa 16 holde er meget kvalificeret. Jeg havde gerne set, at vi ikke skulle til Rusland. Både fordi vi har et mega sammenpresset program i den periode og de er en hård modstander, men det er sådan det er. Vi forsøger at fokusere på det, vi kan påvirke, og vi kan ikke påvirke lodtrækningen. Det ser ud til, vi skal starte i Larvik og det bliver jo meget, meget afgørende, at vi er klar der. Får vi et godt afsæt i den kamp, jamen så er der pludselig muligheder for videre deltagelse. Får vi en svær start i Larvik, så bliver det rigtig, rigtig hårdt, fortæller Jakob, der også tidligere har spillet mod Larvik. Det er dog mange år siden, men de gode minder hænger ved. 

- Jeg kan huske, vi har spillet to semifinalekampe, blandt andet den, hvor Grit Jurack kom tilbage efter barsel. Der spillede hun måske sin bedste kamp, efter at være kommet tilbage  meget kort tid efter fødsel og spillede vanvittig godt. Det gjorde hun i mange kampe, men det ekstraordinære var, at hun lige var kommet tilbage fra fødsel. Jeg husker også, vi spillede i Larvik. Gad vide, om det var det modsatte opgør?, hvor vi på vej hjem bare ryger ud i en orkan. Halvdelen af holdet hang ud over rælingen og kastede op, men ovenpå en sejr, hvor vi havde gjort det rigtig fint. Så jo, jeg har mødt Larvik en del gange, og vi har da også været på træningslejr med dem på Bornholm, hvor vi har mødt dem mange gange og kender dem udemærket, omend der er sket meget i begge klubber siden da. 

De to andre modstandere i Viborg HK's pulje er straks mindre kendte for den rutinerede træner. 

- Kuban er jo et up-coming hold fra Rusland, som jo qua det, at Trefilov har været indeover, har gjort det rigtig fint i nogle år. De ligger vel som nummer tre-fire i Rusland. Jeg anser Rostov som etter og Lada som toer, og derefter kommer så Kuban. Så et stærkt hold med en meget karismatisk træner. Vi ved også, at rygterne går på, at Besancon spiller rigtig godt, men det er ikke noget jeg har stiftet bekendtskab med tidligere. Vi ved, at den franske liga er en af dem, der udvikler sig mest for tiden, og der kommer mange spillere dertil, men det er et af de steder, vi skal bruge lidt tid på at researche og finde ud af, hvad de kan, fortæller Jakob og slutter af.  

- Jeg synes det er tre rigtig gode hold, vi er kommet i pulje med, men det var næsten ligemeget hvad. Jeg har jo sagt, at Siofok må være favoritter i hele turneringen, men alle andre har muligheder for at gå rigtig langt, for det er en stærk turnering. 

 

Kampafviklingen ligger endnu ikek fast, men vi ved dog, hvilken rækkefølge kampene skal spilles i, og med hvilket hold på hjemmebane:

Larvik - Viborg HK

Viborg HK - Besancon

Kuban - Viborg HK

Viborg HK - Kuban

Viborg HK - Larvik

Besancon - VIborg HK

0
0
0
s2smodern