De svenske gloser skal fortsat pudses af i Viborg HK, hvor der fra næste sæson slår sig endnu en svensker til truppen. Viborg HK henter nemlig målvogter, Emma Friberg hos ligakonkurrenterne fra EH Aalborg. Dermed får Viborg HK en rutineret målvogter til at supplere Anna Kristensen i målet. Friberg kommer til Viborg HK på en to-årig aftale.

- Vi er gået efter en målvogter med rutine som kan komplimentere Anna rigtig godt. Emma har flere års ligaerfaring i bagagen og jeg forventer derfor også, at hun hurtigt får skabt et samspil med vores forsvar, som hun jo skal ind og dirigere og give modspil. Vi har set, hvordan hun i nogle kampe kan lukke helt ned. Det er jeg sikker på, vi kan få endnu mere frem i Viborg HK, hvor hun skal arbejde sammen med ligaens stærkeste defensiv. Derudover er Emma en anden type målvogter end Anna, og jeg er sikker på, de bliver et godt team, fortæller Jakob Vestergaard, cheftræner i Viborg HK. 

Emma Friberg er vokset op i Lund i Sverige og fik sin håndboldopvækst i Lugi HF. I 2016 tog Friberg turen over Øresund til den jyske vestkyst og Ringkøbing Håndbold. I sæsonen 2018/19 skiftede Friberg til EH Aalborg, hvor hun blandt andet har spillet sammen med Laura Damgaard. De to vil fra sæsonen 2020/21 dermed atter tørne ud for samme klub, da begge vil være i Viborg HKs trup. Emma Friberg glæder sig til skiftet til Viborg HK.

- Viborg HK er for mig en stor klub med højere ambitioner, end jeg er vant til. Jeg vil rigtig gerne være med i slutspillet og spille EHF Cup, og jeg ser skiftet til Viborg HK som et skridt op i min karriere. Viborg HK har et professionelt setup med et godt træningsmiljø og mange forskellige spillere. Derudover har trænerteamet også været en stor faktor i mit valg, da jeg ser Jakob og Susanne som trænere, der kan videreudvikle mig, fortæller Emma og fortsætter:

- Jeg glæder mig også til samarbejdet med Anna (Kristensen, red.), som trods sin unge alder er blandt ligaens bedste. Vi er meget forskellige, og det synes jeg er positivt. Derudover er jeg et par år ældre end Anna, og jeg vil kunne byde ind med mine erfaringer. Jeg glæder mig, slutter Emma Friberg. 

0
0
0
s2smodern