I en kamp der var præget af højt tempo fra begge hold, kunne pigerne fra Viborg HK til aften tage to point i et tæt opgør mod NFH. Viborg HK vinder 21-26 efter at have været bagud 14-12 ved pausen. 

En tempofyldt start på aftenens opgør lagde grunden til kampens forløb, der fra begge holds side var præget af hurtigt spil og stærke målmandspræstationer. Viborg HK kom først på måltavlen, men straks efter var NFH på pletten og fik udlignet. Dette skulle vise sig at blive meget sigende for kampens første 45 minutter, hvor holdene fulgtes tæt og skiftedes til at føre. Dog havde hjemmeholdet et lille forspring ved pausen, godt hjulpet af en stærkt spillende Cecilie Greve i målet.

- Vi kommer til mange gode chancer i dag, som vi normalt vil score på, men som Greve redder. Hun er en stor målvogter, der fylder godt i målet, og det mærker man. I dag kom vi til at gå for meget lige på hende og så lukker hun målet og tager skuddet. Der skal vi holde mere på bolden, så vi kommer rundt om hende, fortæller Carin Strömberg efter kampen og fortsætter: 

- Det høje tempo har nok også en indvirkning på de brændte chancer, da det tilføjer en smule stress, men vi kommer til chancerne, og det er små rettelser der skal til, for at vi scorer på dem.

Greve var ikke den eneste målvogter, der satte sit præg på spillet. Anna Kristensen stod endnu en gang rigtig flot, og da kampen i den afgørende fase skulle vendes til Viborg HK's fordel, lukkede den unge målvogter ned for NFH's skud, hvilket satte gang i en flot kontrafase, som blev udnyttet til scoringer. Samtidig havde Viborg HK en klar strategi om at udnytte bredden på holdet til at køre NFH's smalle trup trætte i løbet af opgøret. Det lykkedes, og i løbet af det sidste kvarter begyndte fejlene at snige sig ind hos hjemmeholdet, hvilket blev straffet i modsatte ende. 

- NFH kan rigtig godt lide at løbe, men lider også under en del skader. Med vores bredde og resourser var det en fordel at løbe i dagens kamp, og det mærkede vi også til sidst, hvor vi har et større overskud, fortæller Carin, der bakkes op af Jakob.

- Det er klart, at det høje tempo er en del af vores strategi til aftenens kamp. Vi har en hel bænk at sætte på banen, så vi vil gerne afvikle kampen i et højt tempo. Havde vi scoret på vores chancer, havde vi også haft større kontrol på kampen. Vi spiller en halvsløj første halvleg, hvor vi hverken kan være tilfredse med defensiven eller offensiven, og det taler vi om i pausen. Den snak forvalter vi fint i anden halvleg, og vi begynder at spille klogere og dækker fremragende op. 

Både Carin og Jakob lægger efter kampen også stor vægt på den fight, pigerne viste da NFH kom foran og tingene ikke ville lykkes helt som planlagt. 

- Vi har arbejdet meget på at udvikle og forbedre os på alle parametre, da vi tidligere har oplevet, at kampe faldt ud til modstandernes fordel fordi vi stressede når det gjaldt. Det er noget vi har arbejdet meget på og lykkes med i dag. Det er tidligt at sige, men jeg håber det er en tendens, fortæller Jakob.

For spillerne selv giver det selvtillid, at tætte kampe begynder at vippe til Viborg HK's side. 

- Selvfølgelig giver det selvtillid, at vi er det vindende hold efter en tæt kamp. Vi vil jo være det hold, der klarer presset og præsterer når det gælder. Det giver en rigtig god følelse frem mod næste kamp, og det er en dejlig måde, vi gør det på. Vi står sammen som hold og bliver ved i de perioder, hvor vi er bagud uden at stresse. Det skal vi tage med videre og bruge i kommende kampe. Det er dejligt, at vi står sammen i stedet for at arbejde hver for sig, slutter Carin. 

 

Målscorere for Viborg HK:

Kristina Jørgensen - 5

Pauline Bøgelund - 4

Majbritt Toft Hansen - 4

Carin Strömberg - 3

Laura Damgaard - 3

Line Haugsted - 2

Stine Andersen - 2

Ida-Marie Dahl - 1

Maria Fisker - 1 

Amalie Grøn Hansen - 1

Anna Kristensen - 47%

0
0
0
s2smodern