Med weekendens storsejr mod serbiske Jagodina står pigerne til endnu engang at skulle spille gruppespil i EHF Cup'en. Tre kvalifikationsrunder er spillet og med dem er erfaringsbanken tanket godt op for de spillere, der ikke tidligere har spillet Europæisk håndbold. Og erfaring får de brug for, for blandt de hold, der er videre til gruppespillet er et hav af traditionsrige klubber, der om nogen kender til EHF Cup'en. Klubnavne som Larvik, Siofok, IK Sävehof, Metzinger og Kuban er alle bladt de 16 hold, der skal fordeles i fire grupper og kæmpe om en plads i kvartfinalen. 

Hvordan grupperne fordeles får vi at se på torsdag d. 22. november, når EHF samler klubberne i Wien til den store lodtrækning. Men allerede nu ved vi, hvilket seedningslag vi er endt i, og dermed også, hvilke hold vi kan komme til at møde.

- Jeg tænker, der er rigtig, rigtig mange pisse gode håndboldhold tilbage, og jeg er faktisk overrasket over, hvor høj en kvalitet der er på de modstandere, vi kan trække. Det giver sig selv, når der kommer hold ned fra Champions League, men alene et hold som Siofok, der formentlig har kvalitet til at kvalificere sig til Final 4 i Champions League, hvis de var kvalificeret til turneringen, vidner om mega høj klasse. Larvik og Sävehof har en historik, hvor man bare tænker 'wow', det er nogle gode hold man kan trække. Vi ved, at russiske hold altid er gode. Det bliver mega spændende og det bliver hård modstand vi får lige meget, hvilken pulje vi ryger i. Der er et eller to hold, som jeg tænker måske er en anelse dårligere stillet end de andre. Men ellers er der 14-15 knalddygtige modstandere tilbage, fortæller Jakob. 

Holdene er fordelt således (artikel fortsætter efter billedet): 

46485775 2010189045709508 7208934733244268544 o

De forskellige grupper laves med et hold fra hver pot. Samtidig er det ikke muligt for to hold fra samme land at møde hinanden, hvorfor vi ikke vil kunne trække HIH, NFH eller Team Esbjerg i gruppespillet. Kampene spilles ligesom kvalifikationskampene med en udebanekamp og en hjemmebanekamp mod hvert hold i den gruppe man ender i. Det betyder, at vi er sikret seks kampe i EHF Cup'en foruden de mange ligakampe, der ligger i begyndelsen af 2019. De mange kampe gør også, at de lange rejser kan komme til at få en indvirkning i træningsmængde, restitution osv, men det er ikke noget, Jakob bryder sit hovede med. 

- Vi kigger egentligt ikke så meget på, hvorvidt rejsen til en modstander er lang. Det kan vi alligevel ikke påvirke. Lod EHF mig bestemme, hvem vi ville møde, så ville jeg bruge rigtig lang tid på at tænke afstand ind såvel som modstand, men reelt set kan vi ikke bruge det til noget, for lodtrækningen falder ud, som lodtrækningen falder ud. Skal vi til Rusland, sydspanien og Øst Rumænien, som vel er det længste vi kan komme væk, så er det det vi skal. Skal vi tilsvarende til Norge, Sverige og Tyskland, så er det det vi skal. Det er klart, at det fylder en del i en periode, hvor der er så meget, men vi kan ikke gøre noget ved det, og ting vi ikke kan gøre noget ved, kan det ikke svare sig at tænke over. Vi prøver at fokusere vores resourser og kræfter på det, vi kan gøre noget ved. Lige nu er det at forberede os bedst muligt og så må vi acceptere, hvis vi skal på de lange ture, siger Jakob.

Lodtrækningen til EHF Cup'ens gruppespil finder sted torsdag d. 22. november kl. 11.00 og kan følges live på EHF's facebook og Youtubeside. 

0
0
0
s2smodern