Fredag aften ankommer Mingachevir fra Azarbaijan. En enkelt statsborger fra Azarbaijan er skrevet på holdkortet, når truppen stiller til kamp lørdag og søndag i VIBOCOLD Arena. Resten af truppen er russisk født. Det er stort set hvad vi ved om Mingachevir før weekendens kampe i anden runde af EHF Cup’en.

Vejen hertil har været anderledes for de to hold, da pigerne og Allan er seedet, og derfor først træder ind i turneringens anden runde. Mingachevir derimod har spillet sig til endnu et opgør, efter at have besejret svenske Lugi.

Efter planen skulle Allan og pigerne have spillet første opgør i EHF Cup’ens anden runde på udebane, men Mingachevir har indvilliget i at spille begge kampe i VIBOCOLD Arena. Fokus er derfor rettet mod to kampe på to dage, og Allan har brugt tid på at lære mere om den forholdsvist ukendte modstander.

- Det er altid spændende at skulle møde et hold, som man intet kender til. Håndbold er ikke en udbredt sport i Azarbaijian så vidt jeg ved, så det var lidt en overraskelse, at det er Mingachevir vi skal op imod og ikke Lugi. Men vi er godt forberedt på dem, og det er helt sikkert ikke et hold, som vi skal undervurdere, siger Allan.

Viborg HK går i gang med 25. Sæson med europæisk håndbold, og det skal udnyttes, at klubben og mange af spillerne har prøvet at spille den internationale turnering og kender til presset.

- For os handler det om at komme med den fart og fysik, der kendetegner os, så vi kan gå efter en tidlig knockout. Vi vil gøre det færdigt i første kamp, og sørge for, at begge kampe spilles på vores præmisser, siger Allan.  

Kvalifikationskampe i EHF Cup’en er bygget op, så vinderen er det hold, der samlet over de to kampe har det bedste resultat. Derfor er begge kampe vigtige, da den samlede målscore afgør, hvilket hold der går videre i turneringen. 

0
0
0
s2smodern