Kæmpe bedrift af Viborg HK

Her til aften sikrede Viborg HK sig to point over ligaens nr. 1, Ikast Håndbold, men det var meget mere end 2 point, der blev hentet.

Klubben startede ugen med at udsende en pressemeddelelse, hvori det blev gjort klart, at Viborg HK er konkurstruet. Derfor var denne aften ekstra vigtig, for nu var der mulighed for at vise klubbens eksistensberettigelse - både nationalt og lokalt.

TV2 Sport havde indtaget arenaen, og det samme havde knap 1500 tilskuere, og så gik de grønblusede ellers i gang med fightervilje, udstråling og en enorm ærgerrighed, der fik VIBOCOLD Arena til at syde og boble fra kampens start. Stemningen blev kun bedre og bedre, som kampen skred frem, og det blev tydeligt, at Viborg HK rent faktisk havde en reel chance mod Ikast – ligaens ubesejrede hold.

1. halvleg blev fløjtet af, og Viborg HK var foran med et enkelt mål. I anden halvleg starter Viborg HK en smule usikkert, og Ikast kommer foran med et enkelt mål, men så tager de grønne fløjlshandskerne af og med massiv opbakning fra tilskuerrækkerne, bringer Viborg HK sig i førerposition og ender med en 5-måls sejr over Ikast Håndbold.

Dermed blev aftenen et udstillingsvindue for, hvad Viborg håndboldklub kan, for når 1500 klapper i takt, mens Fisker, Hovden og Anna Kristensen kører Ikast ud på et sidespor … så skaber vi en fællesskabsfølelse og en oplevelse, der skal bevares i Viborg.

Vi slår ligaens nr. 1

´Vi skal spille godt inde på banen, fighte og vise hjerte´ havde anfører Maria Fisker udtalt til Viborg Stift Folkeblad inden kampen, og det må man sige, at både hun og resten af truppen gjorde. Maria Fisker tog ejerskab, Anna Kristensen stod fuldstændig fabelagtigt, og Emilie Hovden leverede igen en pragtpræstation, og sammen med resten af holdet blev der spillet håndbold på et rigtig højt niveau.

Endelig løb Moa Högdahl på banen igen for Viborg HK, og hun valgte lige at sætte et mål ind i hendes første angreb - til stor jubel for tilskuere og holdkammerater.

Efter kampen har cheftræner Jakob Vestergaard mange roser til spillerne:

´Jamen jeg er mere end tilfreds. Der er mange, der leverede deres bedste kamp i aften, og jeg er virkelig stolt over den disciplin, den ærgerrighed og den attitude, jeg så.

Der er mange, jeg kan fremhæve i aften, og jeg kan ikke lade være med at sige, at Anna Kristensen står en vanvittig god kamp for os, og hun redder os mange gange. Emilie Hovden laver 10 mål. Rivas-Toft sætter 8 ind, men som sagt … der er mange, der gør det virkelig godt.

Vi laver få tekniske fejl og er aggressive i forsvaret. Jeg synes, at det er tydeligt at se, at vi har arbejdet meget med vores forsvar i den periode, hvor der har været EM pause, og vi står skarpere på den del, og det er jo enormt vigtigt.

Jeg vil også gerne sige tak til Viborg for det meget flotte fremmøde. Det var en fantastisk kulisse at spille i, og jeg håber, at de mange tilskuere også fik en fed oplevelse.

Alle nyheder