Gode lærepenge til det unge VHK mandskab

Inden udekampen i Odense, påskesøndag den 31. marts 2024, var cheftræner Ole Bitsch ganske på det rene med hvad de unge spillere fra Viborg HK, skulle have mest fokus på. – Vi ved godt, at det kommer til at kræve en absolut toppræsentation, hvis vi skal slå Odense. Vi skal lave en målvogterpræsentation, det matcher deres. Vi skal have en forsvarspræsentation, det matcher det, som vi i en periode så mod Ikast, sagde han til sportsredaktionen i søndagens udgave af Viborg Stifts Folkeblad.

Selv om det så efter kampen ikke var muligt at overføre to point til slutspilskontoen, var Ole Bitsch nogenlunde tilfreds. -  Vi lavede en godkendt indsats langt hen ad vejen. Men vi må konstatere, at vi over 60 minutter mangler de sidste procenter i den hårdhed, det kræver at møde et topinternationalt mandskab. I første halvleg er vi således voldsomt udfordret i vores organisation i returløbet. Her giver vi Odense alt for gode betingelser, i den disciplin de er allerbedst til. I anden halvleg kommer vi med mere og får os organiseret bedre og de perioder hvor vi bringer stærk fysik ind i aktionerne, bliver selv Odense Håndbold faktisk udfordret, siger cheftræneren.

Han mener også kampen giver gode lærepenge til de unge spillere. – Her var det yderst glædeligt at se Jana Mittún og Alberte Simonsen lave rigtig mange gode præsentationer, lyder det rosende fra Ole Bitsch.

Rundens resultater gør det svært for Viborg HK at presse sig ind i semifinaledysten. Men muligheden er stadig til stede. Første skridt i forsøget er, når holdet onsdag den 17. april 2024 kl. 2000 tager imod København Håndbold i BIOCIRC Arena.

De tre bagerste kampe i slutspillet inden en eventuel semifinale er tirsdag den 23. april kl. 2000 i BIOCIRC Arena mod Odense Håndbold. Onsdag den 1. maj kl. 2000 i IBF Arena i Ikast mod Ikast Håndbold samt onsdag den 8. maj kl. 2000 i Frederiksberg Hallerne mod København Håndbold.

Odense Håndbold - Viborg HK: 34 – 29

VHK målscore: Louise Søndergaard 5, Alberte Simonsen 4, Marielle Martinsen 3, Camilla Degn 3, Sara Hald 3, Charité Mumbongo 3, Christina Pedersen 3, Katarzyna Portasinska 3, Julie Holm 1, Jana Mittún 1.