Viborg HK skriver kontrakt med svensk venstre back

Navnet er Charité Mumbongo, og selvom det navn på nuværende tidspunkt måske ikke får en klokke til at ringe hos ret mange i ´håndbold Danmark´, er cheftræner Jakob Vestergaard og direktør Jens Steffensen ikke i tvivl om, at det blot er et spørgsmål om tid, - for klubben ser et meget stort potentiale i den svenske venstre back, som de glæder sig til at arbejde med.

Det store potentiale foldede Charité Mumbongo bl.a. ud i weekenden, hvor hun fik landsholdsdebut – en debut hun kvitterede med ved at sætte sine to første scoringer ind for det Svenske landshold.

Ung spiller med stort potentiale

Charité Mumbongo har netop sat sin signatur på en to-årig kontakt med Viborg HK, og hvordan klubben har fået øje på en spiller som Charité Mumbongo, forklarer direktør for Viborg HK, Jens Steffensen:

´Igennem mit og Jakob Vestergaards kendskabet til ungdomslandsholdene i Danmark og de nordiske lande, fik vi øje på Charité Mumbongo. Vi har fulgt hende og lagt mærke til hendes talent, stil og personlighed, og kunne se at hun ville passe godt ind i klubben og det, vi søger.

Vi får en dygtig ung spiller med et meget stort spirende talent´.

Dygtig forsvarsspiller med imponerende fysik

Cheftræner Jakob Vestergaard ser ligeledes frem til at få den unge venstre back til klubben og siger:

´I Charité Mumbongo får vi en spiller, der minder om en ung udgave af Line Haugsted.

Vi har fulgt hende i 1,5 år, hvor vi har set hende på det svenske ungdomslandshold, og vi ser altså en hammer dygtig forsvarsspiller med en imponerende fysisk.

Vi har også holdt et skarpt øje med hende i den franske klub Fleury Loiret, hvor hun spiller til dagligt, og jeg er helt sikker på, at vi kan lægge lag på både hendes defensive og offensive spil.

Hun får en betydelig rolle i forsvaret, hvor hendes fysik virkelig kommer hende til gode, og her skal hun ind og hjælpe i midterforsvaret. Hun har allerede et godt skudrepertoire, og jeg er overbevist om, at vi kan videreudvikle det, så det bliver endnu skarpere.

Hun har trods sin unge alder allerede vist, at hun både vil og kan tage de valg, der skal til for at dygtiggøre sig, og allerede efter første sæson i den franske ligaklub, etablerede hun sig selv som en nøglespiller.

Jeg glæder mig til at byde hende velkommen i klubben, og jeg er helt overbevist om, at hun passer perfekt ind i Viborg HK´.

Talentudvikling og et godt træningsmiljø

Hovedpersonen selv fortæller, at hun har hørt meget positivt om Viborg HK fra flere svenske spillere, og derfor er hun også både glad for og tryg ved sit valg om at komme til klubben:

´Alt det, jeg har fået fortalt om Viborg HK fra andre spillere, har været positivt, og ligeledes har jeg igennem mine møder med Jakob Vestergaard og Jens Steffensen fået et rigtig godt indtryk af klubben, og derfor er jeg også virkelig stolt over og glad for, at jeg nu skal være en del af den.

Jeg tror, at dette er det helt rigtige skift for mig i min karriere nu, for jeg kan se, at klubben er utrolig dygtig til at arbejde med talenter – jeg kan jo se, at der er og har været mange unge spillere i klubben, som indenfor relativ kort tid har udviklet sig meget, og det tror jeg også, at jeg selv kan.

Jeg har også indtrykket af, at man i Viborg HK finder et meget seriøst og rigtig godt træningsmiljø, hvor man giver den gas og gør sig umage, og det passer godt til mig og det, som jeg gerne vil´.

Charité Mumbongo har en to-årig kontrakt fra sæson 2022/23.

For yderligere oplysninger kontakt Jakob Vestergaard på 40178833 / direktør Jens Steffensen 22912359

Fotograf: Pierre Violet