Viborg HK skriver kontrakt med ungt stjerneskud

Signe Vetter har netop sat sin signatur på sin første professionelle kontrakt – og det blev med Viborg HK, fortæller direktør Jørgen Hansen med tydelig glæde i stemmen:

´Når vi har valgt at tilbyde Signe Vetter en kontrakt, er det fordi, hun ganske enkelt er en sindssyg dygtig bagspiller med et meget stort potentiale, så vi er godt tilfredse med, at vi nu sikrer, at hun bliver i Viborg HK ´.

Signe Vetter har igennem flere år spillet for Viborg HK Foreningen, og med så stor succes, at hun også har tilkæmpet sig en fast plads på ungdomslandsholdet og allerede har flere landskampe på sit CV heriblandt EM i Slovenien 2021.

Exceptionel dygtig skytte

Cheftræner Jakob Vestergaard er meget tilfreds med udsigten til at have Signe Vetter i truppen:

´Signe Vetter har allerede i denne sæson vist, at der virkeligt er noget at bygge på. Hun er en vanvittig dygtig afslutter – altså vi taler exceptionel dygtig. Hun ligner jo ikke en klassisk hopskytte, men hun er rigtig dygtig på hop og skudafvikling. Hun har en naturlig bevægelse i sin opdrift og sit skud, som gør, at hun kan blive virkelig farlig.

Der er stadig udviklingspunkter omkring hendes vurderinger og hendes defensive spil, men hun er en af de få ungdomskvindespillere, der kan skyde fra distancen, og derfor er det selvfølgelig super attraktivt at få hende i truppen.

At udvikle spillere og give dem betingelserne for, at de kan udløse deres fulde potentiale, er netop noget af det, vi i Viborg HK er rigtig gode til, så det bliver spændende at se, hvor langt vi kan rykke Signe Vetter, hvis nuværende niveau allerede er højt.

Signe Vetter har desuden en vindende personlighed – hun er arbejdsom, hårdt trænende, og hun gør sig umage, og det er jo en mentalitet, der passer godt til klubben.

Jeg er glad for, at hun går på Viborg Katedralskole, og kan få sit afsluttende år til at passe med en optrapning af håndboldkarrieren. Næste år har hun sabbatår, og vi har tidligere set, hvor hurtigt de unge spillere kan flytte sig, når de får ekstra tid til træning, så det bliver spændende at træne og følge hende´.

Hårdt arbejde og målrettet indsats

Det unge stjerneskud er både glad og ambitiøs med udsigten til spilletid i den grønne bluse, og hun er i den grad klar til at give den gas, fortæller hun:

´Jeg føler mig klar til at tage næste skidt i min håndboldkarriere, og jeg er glad for, at det skal tages i Viborg HK. Klubben har et virkelig godt træningsmiljø, som jeg nu ser frem til at blive endnu mere integreret i. Jeg ser det som en stor fordel, at jeg kan kombinere et øget fokus på håndbold samtidig med, at jeg gør min ungdomsuddannelse fra Viborg Katedralskole færdig.

Jeg har jo allerede været med til flere ligakampe, og det er super fedt, at jeg nu har udsigt til at få en fast plads på holdkortet.

Jeg har et virkelig godt samarbejde med Jakob Vestergaard, Susanne Wilbek og Mathias Rasmussen, og jeg forventer, at jeg med en stor og målrettet indsats kan rykke mig og udvikle mit spil virkelig meget. Mit fokus det næste år bliver meget på fysikken – den vil jeg gerne arbejde på, så jeg kan få en større plads i forsvaret, og selvfølgelig bliver jeg ved med også at udvikle mit skud´.

Signe Vetter har indgået en 1-årig kontrakt med Viborg HK fra sæson 2022/23.

Foto: Johnny Pedersen