VM-guldvinder på vej til Viborg HK

For kort tid siden kunne den 25-årige Emilie Margrethe Hovden sammen med det Norske landshold hæve en af håndboldens helt store pokaler som vinder af VM i Spanien, og mens guldmedaljen stadig glimter, er Viborg HK stolte af at offentliggøre, at VM-guldvinderen Emilie Margrethe Hovden er på vej til Viborg HK.

Viborg HK forstærker dermed truppen med endnu en Nordmand, når Emilie Hovden vinker farvel til den norske klub Storhamar HE og trækker i den grønne trøje fra sæsonen 2022 / 23.

´Vi er stolte over, at vi formår at tiltrække en verdensmester til klubben – og nu har vi jo så to´

siger direktør Jørgen Hansen med et smil, og fortæller at klubben med Emilie Hovden på kontrakt endnu engang har effektueret på den strategi, klubben har, hvor vi ikke nødvendigvis skriver kontrakt med de absolut største og dermed også dyreste men i stedet går efter stjerneskuddene, som kan se sig selv udvikle sig i klubben.

Cheftræner Jakob Vestergaard er også meget tilfreds med spillertilgangen:

´I Emilie Hovden henter vi en super stærk højrefløj. Vi får en meget kontrastærk og meget afslutningssikker spiller.

Jeg har fået et virkelig godt indtryk af hende. Hun er ambitiøs og ærgerrig. Jeg har fulgt hende i nogle år, og jeg har set, hvordan hun har formået at lægge lag på sit spil.

Det er bare en hammerdygtig højrefløj, vi har tiltrukket til klubben.

Jeg har en forventning om, at vi lægger et lille ekstra lag på – og grunden til, at jeg blot siger et lille lag, er, at Emilie allerede er rigtig dygtig, så vi kan ikke lave et kvantespring med hende, men min forventning er, at vi kan være med til at udvikle hende, så hun kommer til at præstere rigtig godt i grønt og også kommer tættere på en stamplads på det norske landshold.

Hendes profil passer perfekt til det, vi gerne vil have i klubben, hvilket vil sige en disciplineret, ambitiøs og yderst trænbar spiller, vi kan videreudvikle igennem et godt træningsmiljø.

Emilie Hovden og Tonje Enkerud kender hinanden rigtig godt, og hun kender jo også både Moa og Mathilde, så hun har været særdeles velinformeret om klubben, og vi er vi glade for, at dem, vi har, er så tilfredse med at være her, at de gerne vil anbefale klubben´.

Emilie Hovden er i gang med sin 3. sæson i norske Storhamar HE, og hun har både været kåret til årets spiller, årets topscorer og årets højre fløj i den norske liga, og hun glæder sig til at komme til VHK.

´Jeg glæder mig så meget til at blive en del af holdet. Den danske liga er jo en af de bedste i hele verden, og når jeg får lov til at spille i en klub, der ligger i toppen af den liga, forventer jeg, at jeg kan udvikle mig meget som håndboldspiller.

Viborg HK spiller med høj fart, og det passer godt til mit spil, så jeg føler også, at jeg har noget at bidrage med´.

Det forestående klubskifte betyder også, at Emilie Hovden pakker den helt store kuffert og rejser fra sit hjemland, og med udsigten til det, siger hun:

´Der er første gang, jeg skal spille i en klub udenfor Norge, og derfor er det også dejligt, at jeg kender både Tonje Enkerud, Moa Högdahl og Mathilde Rivas Toft – det giver selvfølgelig en god tryghed, og jeg føler mig også klar til et klubskifte, der også betyder, at jeg skal have bopæl i et nyt land.

Tonje har jeg spillet med i Storhamar, og Moa og Mathilde har jeg spillet med i mange år på ungdomslandsholdet´.

Det er en nyslået VM-vinder, der kommer til VHK, og oplevelsen i Spanien sidder stadig i kroppen, fortæller Emilie Hovden:

´Det var utrolig stort at være med til VM og selvfølgelig virkelig stort at vinde guld. Det var min første samling med A-landsholdet, og det har altid været en stor drøm for mig at være med til at repræsentere Norge.

Jeg var som udgangspunkt reserve i Spanien, men fik hele 3 VM-kampe, så det var langt over mine forventninger, og det giver selvfølgelig stor motivation til at arbejde benhårdt på fortsat at udvikle mit spil´.

Emilie Hovden kommer til Viborg HK til sæson 2022 / 23 på en 2-årig kontrakt.

Foto: Lars Martin Bøe