Viborg HK vil vinde VM i at være den grønneste håndboldklub

Viborg HK vil vinde VM i at være ´Grønneste håndboldklub´

Det er ikke bare trøjen, der er grøn. Viborg HK tror på, at vejen til sejr er grøn. Håndboldklubben vil være verdens grønneste håndboldklub. Det skal ny aftale med Naturli’ bl.a. bidrage til.

Ambitionen om at være verdens grønneste håndboldklub tilhører Viborg HK, som er optaget af at sætte et så lille klimaaftryk som muligt. Klubben går nye veje med fx afvikling af event med gratis billetter til dem, der lader bilen stå, salg af overskudsmad i den bæredygtige butik ’Grøn Fornuft’ og kampagner på tværs af sportsklubber med fokus på plantemad.

”Vi søger partnere, der kan hjælpe os med at blive verdens grønneste klub. Derfor har vi lavet en ny sponsor- og partneraftale med Naturli’, som både er kendt og anerkendt for sine grønne fødevarer. Netop den mad, vi hver især spiser, betyder meget i klimaregnestykket,” siger Alice Monberg, direktør i Viborg HK.

Unge løber forrest
Klubbens arbejde med unge mennesker ser Alice Monberg som en ekstra god grund til at have fokus på grøn mad. Flere end 1 ud af 4 (28 %) af de unge mellem 18 og 34 år spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2020).

”De gode vaner starter hos de unge. Vores spillere er rollemodeller for mange andre, så vi har en fantastisk mulighed for at vise, at vejen til sejr er grøn – ikke bare på banen, men på mange leder og kanter,” siger Alice Monberg.

Naturli’ serverer grøn inspiration
Aftalen indebærer, at Naturli’ – udover at komme på trøjen – vil fungere som inspirationspartner for klubben med hensyn til at få endnu flere grønne fødevarer på menuen.

”Vi kan ikke redde kloden i morgen, men vi har en vigtig rolle at spille med hensyn til at inspirere endnu flere til at stikke gaflen i mere plantemad frem for animalske fødevarer. Derfor er der et perfekt match mellem Viborg HK og Naturli’, siger Henrik Lund, CEO, i Naturli’.

Han minder om, at maden, vi spiser, gør en forskel, da ca. 25 pct. af den menneskeskabte CO2 kommer fra fødevareproduktionen. Derfor glæder han sig også til, at Viborg HK´s bæredygtige butik ’Grøn Fornuft’ kommer til at sælge overskydende plantebaserede fødevarer fra Naturli’, så de ikke går til spilde.

Håndboldspiller går all green
Svenske Carin Strömberg spiller i Viborg HK og har valgt den helt grønne vej, når der skal mad på tallerkenen.

”Der er flere og flere sportsfolk, som spiser 100 pct. plantebaseret, ligesom jeg gør. Det betyder også, at myten om en sammenhæng mellem plantebaseret mad og manglende toppræstationer efterhånden bliver manet i jorden,” siger Carin Strömberg.

Hun ser det som et ekstra plus, at Viborg HK tænker så grønt – hele vejen rundt. ”Det er dejligt at være en del af en klub, som på alle mulige måder gerne vil gøre en positiv forskel. Det handler jo om vores fælles fremtid.”

For yderligere information:
Henrik Lund, direktør hos Naturli’ Foods, 23 61 32 18, mail: henrik.lund@naturli-foods.dk
Alice Monberg, direktør i Viborg HK, 23 65 83 30, mail: monbergalice@gmail.com

PR-foto kan frit benyttes.