Begge EHF-kamp spilles i Rumænien

EHF European League-starten nærmer sig for Jakob og pigerne, der i denne måned træder ind i den prestigefyldte turnering, der tidligere gik under navnet EHF Cup.

To kampe mod rumænske H.C. Dunarea Braila venter, og skal vi videre til gruppespillet, kræver det en samlet sejr over rumænerne. Som turneringen er sat op, så spiller man en hjemme- og en udekamp, hvoraf den samlede vinder avancerer i turneringen. Det er også tilfældet i denne sæson, hvor vores første runde i EHF European League dog kommer til at se lidt anderledes ud.

Begge kampe vil blive spillet i Rumænien.

Det er muligt, hvis begge klubber bliver enige om at afvikle begge kampe i samme weekend.

For at mindske smitterisikoen for Corona, har vi i Viborg HK vurderet, at det er smartest at samle kampene i en og samme weekend.

Rent sportsligt havde vi naturligvis helst set, at begge kampe blev afviklet i Viborg, og det har vi gjort alt vi kunne for at få aktualiseret. Det har dog ikke været muligt, da H.C. Dunarea Braila har ytret store ønsker om at få Viborg HK til Rumænien. Det skyldes ikke mindst vores unikke historie og navn i international håndbold. De har derfor nægtet at spille begge kamp i Viborg, hvorfor der kun var to mulige scenarier; at spille en ude- og en hjemmekamp, eller at spille begge kampe i Rumænien.

Vi har valgt at spille begge kampe i Rumænien i weekenden den 21. og 22. november.

Grunden til dette valg er, at vi dermed håber at mindske smitterisikoen samtidig med, at vi ønsker at afslutte den danske liga, inden vi spiller Europæiske kampe. På den måde kan Jakob og pigerne fokusere fuldt ud på de sidste kampe i Bambusa Kvindeligaen, hvor Team Esbjerg og Odense Håndbold venter, inden de kan vende blikket fuldt rettet mod European League. Sportsligt er der fuldt tiltro til, at klubben kan avancere i EHF, selvom begge kampe spilles i Rumænien.

Vi melder naturligvis ud, så snart vi ved, om kampen livestreames.