Surrealistisk og et selvtillidsboost

De fleste ville nok spærre øjnene gevaldigt op, hvis de blev bedt om at spille på tre håndboldhold samtidig med, at de skal passe deres skole og have et socialt liv ved siden af. Ikke desto mindre, så er det virkeligheden for vores egen Thilde Frandsen, der i sæsonen 2019-2020 var U17 spiller, men samtidig tilknyttet U19 og ligadamerne i Viborg HK.

Den unge højrefløj, der netop er fyldt 18 år, må da også indrømme, at det ikke altid var lige let at få det hele til at gå op.

- Sidste år var det meget svært at navigere, da jeg var tilknyttet tre hold og samtidig skulle passe min skole. Men det har fungeret, og i denne sæson er det meget nemmere, da jeg er permanent på et hold, fortæller Thilde, der i denne sæson reelt set er førsteårs U19-spiller, men dog er fast med omkring ligaholdet. 

At Thilde har kunnet navigere livet på tre hold, samtidig med, at hun skulle have en hverdag til at fungere udenfor håndboldbanen, er også noget, som Jakob Vestergaard har bidt mærke i, for det er langt fra en let opgave.

- Det kræver ben i næsen at skulle begå sig på tre hold rent socialt. Nogle spillere på ligaholdet kunne næsten være hendes mor rent aldersmæssigt, så de taler på én måde. Så skal hun ned og høre om helt andre ting i en U17 gruppe. Det kræver en hel del. Det er fuldt fortjent, at hun får den hæder der ligger i at blive årets talent i Viborg HK, fortæller Jakob, der i denne sæson har haft Thilde med fast omkring ligaholdet i en rolle, der blev større end først antaget, da sæsonen gik i gang grundet skader på positionen.

- Jeg troede ikke, jeg skulle have så stor en rolle, som jeg har fået i år. Det har helt klart også været en udfordring for mig, men det har været sjovt. De andre piger på holdet har været gode til at tage mig med og hjælpe mig til at blive mere tilpas i rollen. Det har været svært, men også lærerigt, fortæller Thilde, der samtidig slår fast, at kåringen til Årets Talent er et selvtillidsboost.

- Jeg synes, det er et stort selvtillidsboost for mig, og en anerkendelse fra klubben for mit arbejde. Det har været godt for mig at kunne træne opad, og det er klart, at når jeg træner opad, så er der flere der bemærker mit arbejde. Jeg er stolt af kåringen, fortæller Thilde.

Trods det at Jakob ikke har været med i udvalgskomiteen til Årets Talent, så er han ikke sen til at sætte ord på de kvaliteter, som Thilde besidder, og som fortjent giver hende titlen som årets talent.

- Thilde er en af de ungdomsspillere, der har det største talent og mest potentiale til at blive ligaspiller på den lange bane. Hun er meget hårdtarbejdende og dedikeret. Hun arbejder stadig stenhårdt med tingene og er lige lydhør overfor korrektioner og vejledning. Det er netop noget af det der gør, at hun flytter sig så hurtigt. Hun er fremragende til at omsætte den information hun får, fortæller cheftræneren og fortsætter:

- Thilde er hurtig og har en god næse for at score mål. Fremadrettet vil hun blive en, der scorer en del mål, fordi hun er dygtig til at finde de situationer, der bringer hendes stærke sider i spil. Hun har hastighed og er forudseende på tingene, hvilket er lidt atypisk for hendes alder. Så det er de primære årsager til, at hun bliver kåret til årets talent i Viborg HK, slutter Jakob Vestergaard.