Man ved, at der er en god kamp i vente, når TV2s hovedkanal lægger billet ind på en kamp. Og det er lige præcis, hvad de har gjort på lørdag, når vi på udebane møder København Håndbold i Bambusa Kvindeligaen. Klokken 16.10 går det løs, når Jørgensen, Haugsted, Strømberg og co. skal op imod Rej, Nusser, Hjertner og resten af de såkaldte tigre. Det er halvanden uge siden pigerne sidst var i kamp, og batterierne er genopladet til et brag mellem ligaens nummer 1 og 4.

Hvorvidt det er en god ting, at det er halvanden uge siden, pigerne sidst var i kamp, vil Jakob dog ikke spå om.

- Det kan du spørge om, efter vi har spillet. Det kan vi ikke rigtig spå om på forhånd, men vi har udnyttet tiden til at trække lidt luft og lade batterierne fuldt op, så vi kan forberede os optimalt på kampen mod København. Vi har skabt et godt træningsmiljø, hvor der er intensitet ved hver træning, så vi har hele tiden holdt kadencen oppe, fortæller Jakob Vestergaard.

Netop kadence bliver der brug for på lørdag, for med Mia Rej som dirigent spiller København tempofyldt håndbold. Det er naturligvis noget, som Jakob og pigerne har fokus på frem mod opgøret.

- København Håndbold er et teknisk dygtigt hold, som spiller rigtig hurtigt og har succes med forskellige forsvarsformationer. Som et af de få hold i ligaen, har de succes med at dække klassisk 6-0 og en meget offensiv 5-1. Med halvanden uges pause siden sidste kamp, kan de have forberedt noget helt tredje, fortæller Jakob, der naturligvis har lavet sit forarbejde på lørdagens modstander, men samtidig har holdt fokus på egne styrker.

- Vi skal prøve at ride videre på den bølge, vi har gang i. Der er god gejst og energi i truppen, og vi har nogle spilelementer, vi skal holde fast i. Vi skal arbejde videre med vores defensiv, hvor vi skal have lukket lidt huller, der har været rundt omkring. Derudover skal vi blive ved med at være effektive i vores angrebsspil. Vi scorer mange mål, og har været gode i kontrafasen, og det skal vi bevare. I år har vi været bedre til at vente på de rigtige chancer, end vi tidligere har været, og det har gjort, at vi har fået en lidt højere udnyttelsesprocent.

Netop udnyttelsesprocenten er blandt de højeste i Bambusa Kvindeligaen, hvor også København Håndbold holder sig til i toppen. Dette ikke mindst grundet profiler som Mia Rej og Larissa Nusser, som trækker et stort læs for Tigrene, der dog er stærkt besat på alle pladser.

- København Håndbold har to store profiler i deres bagkæde i Larissa Nusser og Mia Rej, som vi helt sikkert skal være ekstra opmærksom på for at vinde kampen. Derudover har de to dygtige målvogtere, og stregspillere, som inddrages rigtig meget i spillet. I højresiden er særligt Maria Hjertner er godt skydende, fortæller Jakob på spørgsmålet op, hvilket hold det er, han og resten af truppen skal op imod på lørdag. Han slår samtidig fast, at det er et must at få sat en stopper for profilerne, hvis Viborg HK skal have endnu en sejr til den ubrudte stime.

- Skal vi vinde, skal vi have styr på deres profiler. Ellers vinder vi ikke.

0
0
0
s2smodern