Vejen til landsholdet - DEL 1.

Vi har i dag haft besøg af Signe, der er i 9. klasses praktik. Hun har taget en snak med Fisker, Haugsted, Kris og Carin om vejen til landsholdet, og hvordan man balancerer et socialt liv ved siden af håndbolden. Her kan du læse første del af interviewet. 

 

Hvordan balancerer man det at spille professionelt håndbold samtidig med, at man har et socialt liv?

Fisker: Man får rigtig mange venner gennem håndbold. Man har tit fri på nogle skæve tidspunkter, men så kan man bruge tiden med sine håndboldkammerater, ellers skal man være god til at planlægge tiden med sine gymnasievenner eller familie. 

Haugsted: Jeg har aldrig følt, at jeg gik glip af det store, med ikke at kunne gå i byen. Jeg synes, det var meget sjovere at spille håndbold. Det får man også et socialt liv af.

Kris: Som håndboldspiller har man meget fritid, men ikke så meget frihed. Få planlagt din tid med venner og familie. Sørg for at lave noget andet end håndbold hele tiden. 

Carin: Det gør man ved ikke hele tiden at tænke på håndbold. Jeg synes, det er meget vigtigt at holde pause fra håndbold. Når jeg er sammen med mine venner eller familie, snakker vi ikke altid håndbold, så hygger vi. 

 

Kan man få det til at fungere at studere samtidig?

Fisker: Det kan man sagtens, hvis man får hjælp af sine studiekammerater og haen god studievejleder, så kan det sagtens lade sig gøre. 

Haugsted: Jeg har haft problemer med det, jeg er lige stoppet på min uddannelse, fordi jeg ikke kunne få det til at fungere, da uddannelsen ikke ville køre deltid, de kørte kun fuldtid. Så kan det være lidt svært, men andre studier er rigtig gode til at hjælpe.

Kris: Man skal være god til at tænke, at håndbold er førstepioritet, og så må uddannelse kommer bagefter. Man behøver ikke at få topkarakter i alle fag, fordi det kan man ikke, man kan ikke nå at få lavet alle lektier eller afleveringer. Man skal være god til at sige, at jeg skal være klar til kamp og ikke lave afleveringer kl. 12 om aftenen.

Carin: Der er jeg enig med Kris. Jeg har valgt at håndbold er min første prioritet, og når jeg har tid til det, studerer jeg. Det er en prioritet fordi håndbold er mit arbejde. Mit studie er online, så man kan selv bestemme, hvornår man tager forelæsningerne og laver opgaver. Jeg synes, at der i dag er blevet mere forståelse fra de fleste studiers side, hvilket er en stor hjælp til spillerne.

 

Vil du læse mere om pigernes vej til landsholdet, så læs sidste del af interviewet i morgen.

IMG 1497