En af de rigtig gode sejre

Der var lagt op til et brag af en kamp, da vi til aften skulle op imod HIH, og publikum fik, hvad de kom efter. To hold med maksimum point, som begge ville give deres højre arm for to point. Det er opskriften på en af de rigtig gode håndboldoplevelser, og publikum fik, hvad de kom efter. Der var spænding, flotte mål, intensitet og fight i samtlige 60 minutter, men da slutfløjtet lød, var det fortjent Viborg HK, der kunne synge sejrssang. Vi vinder 29-26 efter 14-14 ved pause.

Og netop pausen skulle vise sig at blive vendepunktet for dagens kamp, for i første halvleg var der flere fejl og problemer, end Jakob ville acceptere. Defensiven fik ikke ordentligt fat i særligt Skogrand, der flere gange scorede efter, hvad der lignede behag. Det flow vi har set i tidligere kampe lod vente på sig i de første 30 minutter, og det skyldes blandt andet spændingsniveauet hos spillerne, fortæller Jakob efter kampen.  

- Der er jo ild i hovederne på nogle af spillerne som gør, at vi laver alt for mange tekniske fejl. Det tror jeg blandt andet skyldes, at vi har glædet os rigtig meget til dagens kamp, og så må vi bare heller ikke glemme, at vi har et ungt hold. Vores start-syver har jo en 17-årig og 19-årig i spil, samtidig med, at de andre også er unge. Første halvleg var skidt fra vores side, og vi har ikke styr på særligt Skogrand, som laver alt for mange lette mål på noget, vi har forberedt os på, fortæller Jakob der også erkender, at han var tæt på at give en skideballe i pausen.  

- Det var måske også første gang i år, at jeg er tæt på at give en skideballe i pausen, for der var mange ting, som jeg ikke synes sad i skabet. Men så var det til gengæld mega flot af spillerne, at de løftede sig og ændrer på de ting, vi snakker om i pausen. De hører piv-godt efter og får rettet til på de ting, som vi gerne vil have dem til. Samtidig får vi mere fysik og højde på midten i defensiven. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke bare giver HIH en røvfuld, da der står 26-19, men der er HIH bare smarte i et par angreb, hvor de scorer nogle mål og vi bliver nervøse. Heldigvis finder vi tilbage til tingene og er rigtig glade og stolte over at have vundet seks kampe af seks mulige. 

 

 

Line Haugsted, der i dagens kamp trak et kæmpe læs i forsvaret var forståeligt også glad efter kampen. Hun mener ligesom Jakob, at der var lidt for mange nerver på spillet i første halvleg, hvilket påvirkede holdets flow. 

- I første halvleg kunne man godt se og mærke, at vi er lidt oppe at køre, og laver flere tekniske fejl end vi plejer. Vi vil det så gerne, at der ikke helt kommer ro på fra start. I anden halvleg kommer vi lidt mere ned på jorden og overholder de aftaler, som vi laver. Vi spiller rutineret og får styr på det. Det er simpelthen så fedt, at vi vinder i dag, og jeg er bare så glad. Det har kriblet i kroppen i flere dage op til kampen, og det er bare sjovere at spille de her kampe. Men mega fedt, at vi nu står med de to point, fortæller Haugsted, der også satte fire mål ind bag HIHs målvogtere. 

Haugsted slår også fast, at det defensive arbejde i anden halvleg bliver afgørende for, at pigerne i dag tager de to point. Derudover mener Haugsted, at Viborg HK i dag havde flere kræfter end modstanderen. 

- I bund og grund har vi flere kræfter til sidst. De må skifte ud mod slutningen af kampen, så det er deres "reserver" der kommer ind, hvilket kommer til at betyde en del, og som regel er et tegn på, at kræfterne slipper op. 

Både Haugsted og Jakob må også smile stort, da spørgsmålet falder på opbakningen i VIBOCOLD Arena. 

- Det var en mega fed stemning i dag, og mega dejligt, at der var udsolgt, siger Jakob med et skævt smil og reference til, at der til dagens kamp max måtte være 400 tilskuere i VIBOCOLD Arena grundet Sundhedsmyndighedernes restriktioner. 

- Trods det, at der kun måtte være 400, var der en rigtig god stemning i dag, og vi mærker virkelig, at vi er på hjemmebane, så det var rigtig dejligt at spille i VIBOCOLD Arena igen. Der var god support og hjælp, og det giver altid 5-6% ekstra i situationerne, og over-all nok 10%, når der er god stemning og folk er med. Det nyder vi godt af på en dag som i dag, for 10% ekstra kan være afgørende, hvis det var tippet til den anden side.  

 

Tusind tak til alle der var mødt op til dagens kamp.

 

Målscorere for Viborg HK:

Kristina Jørgensen 7

Maria Fisker 4

Moa Högdahl 4 

Carin Strömberg 4

Line Haugsted 4

Majbritt Toft Hansen 3 

Sanne Beck Hansen 1 

Madeleine Östlund 1

Anna Kristensen 1