'Back in business', sådan skrev vi i optakten til dagens kamp. Mest af alt hentydede titlen til det faktum, at pigerne atter var tilbage efter to ugers kamppause og landsholdsuge. 'Back in business' kunne dog også let bruges til dagens kamp, for pigerne viste for alvor, at de er tilbage i kampform, og kan med en storsejr på 28-16 over EH Aalborg fortjent sætte to point på kontoen. 

- Det var dejligt at komme igang igen og så på hjemmebane, fortæller en smilende Stine Andersen efter kampen.

Smilene var der god grund til, for når man holder en modstander nede på 16 mål over 60 minutter, så gør man noget rigtigt. Stine var da også hurtig til at sætte ord på, hvad det var, pigerne lykkedes så fint med i dag.   

- Vi lykkes med det, vi har aftalt og er aggresive i forsvaret, hvor vi lukker godt ned. Det giver gode arbejdsbetingelser til Anna, der jo igen i dag står en rigtig god kamp. Vi brænder stadig for meget, selv om vi scorer 28 mål. Så der er lidt at arbejde med, men vi lykkes godt med de små to og to aftaler i dag. Vi får spillet hinanden gode og spiller bredt i dag, så det var en god kamp at starte med. 

Den unge målvogter, der lige nu er ligaens klart stærkeste på sin position stod igen i dag fremragende. Med 18 redninger sluttede Anne kampen med en redningsprocent på 54%, hvilket også giver en klar indikation af det defensive arbejde, der blev lavet foran hende, såvel som hendes fantastiske spil i målet.

Efter kampen var Susanne også godt tilfreds med pigernes spil, trods det, at der lige skulle gå noget tid, før de for alvor fik sat sig på kampen. 

- Først og fremmest spiller vi koncentreret i dag. Vi starter en anelse nervøst eller utålmodigt angrebsmæssigt, men forsvarsmæssigt har vi god koncentration og god disciplin. Det har vi hele kampen, og som spillet skrider frem, får vi angrebsmæssigt også god disciplin og tålmodighed. Når først vi har god tålmodighed, bringer vi os til gode chancer. Vi har mange spillere der byder ind i løbet af kampen. Det er super godt i forhold til, at vi har mange spillere, der er godt i gang, men også i forhold til at fordele kræfterne og resourserne så godt som muligt, siger Susanne Wilbek. 

Vigtigheden af at have hele truppen i gang er ikke til at undervurdere, og med landsholdspausen har der også været lidt udfordringer på træningsfronten, da stort set alle bagspillere har været afsted. Det påvirkede heldigvis ikke dagens resultat, da Jakob og Susanne har formået at udnytte de få træninger, pigerne har haft sammen, til at få alles timing på plads og klar til kamp. 

- Det er klart, at når vi har mange spillere med landsholdet, så er der stor forskel på dem der kommer hjem og har haft en intens uge med landsholdet, og de spillere, der har givet fuld speed med træningen hjemme. Derfor har vi brugt en del af de seneste træningspas på at få alle op i gear i forhold til kampsituationer. Vi er selvfølgelig glade for, at vi rammer det gode sammenspil i dag, slår Susanne fast. 

 

 

Målscorere for Viborg HK

Pauline Bøgelund - 6

Kristina Jørgensen - 5

Maria Fisker - 3

Ida-Marie Dahl - 3

Laura DAmgaard - 2

Moa Högdahl - 2

Carin Strömberg - 2

Line Haugsted - 2

Madeleine Östlund - 2

Stine Andersen - 1

0
0
0
s2smodern