TV2 Sport har ikke kunnet lade chancen forpasse, og viser i aften det store lokal brag mellem Viborg HK og Herning Ikast Håndbold. Det er også et opgør, der oser af historie, da de to hold gennem årene har kæmpet mod hinanden i rigtig mange finaler. 18 (14 til Viborg HK) DM guld er fordelt på de to hold, som i aften dog ikke spiller om medaljer, men om to yderst vigtige point. 

Særligt Viborg HK har brug for pointene, da vores piger lige nu ligger og vipper på kanten af de slutspilsgivende pladser. Godt nok er vi lige nu blandt top otte i ligaen, men med TTH pustende lige i nakken og tre point efter Aarhus United på syvendepladsen er der ikke point at spilde. Derfor skal vi også have fuldt fokus på aftenens kamp mod HIH, der ligesom os lige nu er inde i et rigtig travlt kampprogram. Begge hold spiller EHF Cup og har spillet sig til kvartfinalerne i den prestigefyldte europæiske turnering. VOres ubesejrede stime i netop EHF Cup skal vi bringe med over i ligaen, hvor svære kampe er en ugentlig gentagelse på programmet og alle skal derfor være gode til at rette fokus på de rette opgaver. Aftenens opgave er HIH, som lige nu ligger på femtepladsen.  

Kigger man på statistikken for de to hold, bliver aftenens kamp et meget lige opgør. Antal scorede mål i de første 19 ligakampe denne sæson er helt lige, da begge hold har smidt bolden i netmaskerne hos modstanderne 493 gange. Målligheden var da også i første opgør, som var Jakobs første ligakamp i spidsen for pigerne. Kampen endte 20-20, hvorfor vi højst sandsynligt også kan forvente et tæt opgør igen i dag.

Vi skal bringe samme stærke defensiv i spil, som vi havde i anden halvleg mod Larvik, hvor vi blot lukkede seks mål ind. Samtidig skal vi bevare den lave fejlprocent i spillet, som vi har oparbejdet i ligaen. Her er vi absolut det hold, der laver færrest tekniske fejl, og det skal vi bevare i aften, så HIH ikke får gang i deres kontrafase. Samtidig skal vi bevare overblkikket i angrebet og spille til bedste chance. Det har vi været gode til i de seneste kampe, hvor vi ikke har ladet os slå ud af modgang. Det bliver vigtigt i aften, hvor modstnaden uden tvivl bliver stor, men vi har vist, at vi kan bide skeer med alle hold i ligaen. I aften skal vi tage point fra HIH. 

Kampen spilles i Ikast og vises på TV2 Sport. Kampstart kl. 18.30. 

 

0
0
0
s2smodern