Der findes mennesker i denne verden, der synes at kunne det hele. De er behagelige at være i rum med, er kreative og overskudsagtig, når vi andre er stressede og trætte, og så ved de lige hvad de skal gøre, for at komme tættere på at opnå sine drømme. Sådan en person er Carin Strømberg.

Den svenske bagspiller kom til Viborg HK forud for sæsonen 2016/17 fra sin barndomsklub i Sverige. Siden sin ankomst til Viborg har Carin udviklet sit spil mere og mere så hun i dag er blandt de bærende kræfter i truppen. Prøv bare at lægge mærke til, hvordan Carin agerer når der er ét minut tilbage af en kamp, Viborg HK er på bolden og foran med en enkelt. Hun trækker tiden. Ikke sådan, at dommerne bliver nødt til at dømme nøl. Nej, Carin ved udmærket godt, at hun skal trække frikast og se, om hun kan få modstanderholde til at dumme sig. Ansvaret tager hun gerne på sig, da det er en rolle hun har det godt i.

- Jeg elsker min rolle og kan godt lide de situationer, hvor jeg skal træde i karakter. Jeg tager gerne ansvar, både når det går godt og når det går dårligt. Jeg har ikke noget problem med at tage en hård snak eller diskussion med nogen. Det synes jeg også er sjovt ved håndbold. Man er der i gode såvel som dårlige perioder. Jeg vil gerne have en stor rolle og synes det har været sjovt at få en større rolle. Efter jul er min præstation også blevet bedre, og så bliver det lettere at tage mere ansvar.

Allerede i sidste sæson stod det klart, at Carin har en psyke der ikke er til at rokke ved. En kvalitet, der også har givet hende en fast plads på det svenske landshold, hvor hun slutrunde efter slutrunde er at finde i den gule trøje. Det gjaldt også i december, hvor Carin og Sverige var bødlen, der i kvartfinalen slog Danmark ud af VM. Desværre måtte Carin komme tomhændet hjem, da bronzekampen blev tabt, men det har ikke taget noget fra oplevelsen, som Carin kalder en af de største i sin karriere.

- VM var simpelthen så fedt. Jeg var også med til OL i 2016, hvilket var noget helt særligt, men VM var noget andet. Jeg vil sige, at VM er det største jeg har oplevet spilmæssigt, da der var 12.000 tilskuere til semifinalen og bronzekampen. Det er det man spiller for, og det er fantastisk at opleve de tætte kampe, hvor man spiller om medaljer, fortæller Carin og fortsætter:

- Det er så sjovt at være med det svenske landshold. Jeg har været med nogle år nu og synes det sidste år har været opadgående for os. Der er mange spillere, der spiller i Danmark og mange unge spillere, som spiller på en sjov måde. Vi bidrager alle til spillet med forskellige spiltyper. Efter jeg er flyttet til Danmark og kommet udenlands er det også blevet sjovere, da det er ligesom at komme hjem, når vi samles med landsholdet. Vi har samme mentalitet og snakker samme sprog, og det giver en anden følelse nu, hvor jeg ikke oplever det hver dag.

Glæden ved at gense sine svenske holdkammerater er ikke ensbetydende med, at Carin har hjemve. Faktisk er hun så glad for Viborg, at hun har forlænget sin aftale med Viborg HK, så den nu løber yderligere tre sæsoner.

- Jeg er rigtig glad for at spille i Viborg, og er faldet godt til. Denne sæson har været meget op og ned med fantastiske kampe blandet med kampe, hvor vi ikke har været tilfredse. Jeg synes i 2018, at vi er kommet ud på den anden side. Fra at have været lidt nede og svinge i præstationer, har vi nu fundet et værktøj til at komme ud af det. Generelt set synes jeg, at det er noget specielt at spille for Viborg HK. Det ser man også, når vi spiller mod andre hold.

- Jeg elsker Viborg. Nu har jeg forlænget min kontrakt med yderligere tre år. Det skyldes også, at jeg har det godt uden for håndbold. Der er så smukke omgivelse r i Viborg, og jeg nyder at gå på cafe og opleve naturen. Jeg har fundet min hverdag og har det godt. Det er en god kombination med håndbold at komme ud og drikke kaffe med de andre og hygge med dem.

Foruden livet som håndboldspiller studerer Carin også Historie, hvor hun er i gang med sin kandidat. Det gør hun som fjernstudie, så hun fortsat kan læse på universitet i Sverige.  

- Jeg læser en kandidat i historie, men det må jeg indrømme, at jeg bruger for lidt tid på, siger Carin med et smil og fortæller, at der er mange andre aktiviteter, hun også nyder at bruge tid på.

- Jeg nyder også at lave mad. Siden jeg er blevet vegetar er jeg begyndt at gå mere op i min mad og jeg bruger mere tid i køkkenet. Det hygger jeg mig med. Derudover kan jeg lide at være i naturen og jeg kører ofte til Dollerup og nyder naturen og dyrelivet der. Jeg kan også godt lide at lave kreative ting med hænderne. Seneste har jeg hæklet et stort tæppe, som jeg har givet til min mor i påskegave. I sommers flyttede min kæreste til Randers, hvor han spiller for Randers HH, så nu bruger jeg også mere tid i Randers.

0
0
0
s2smodern