Stemningen var helt fantastisk, da vi i lørdags vandt første semifinale i EHF Cup mod norske Vipers Kristiansand. Hallen var fyldt og begge holds fans gik til den på tribunerne.

Vigtigheden af publikums opbakning er ikke til at komme udenom, og det ses kamp og kamp igen, at publikum kan være den afgørende faktor i afgørelsen. I VIBOCOLD Arena er publikum bundrutinerede og ved altid, hvornår de skal slå til. Ved tvivlskendelser bliver der lagt tryk på dommerne, når modstanderen laver en uregelmenteret handling kan det høres i hele hallen, og når vores piger scorer, er der med det samme klapsalver og opmuntring til at yde mere. Vi har en af Danmarks bedste hjemmebaner!

- At komme på banen og føle, at publikum er med os er fantastisk, og det er dejligt at spille på hjemmebane og føle, at de er der. Det kan påvirke dommerne lidt og få modstanderne til at føle at det bliver en svær kamp, fordi de er på udebane. Den energi publikum sender ud hjælper os til at komme i det rigtige mindset og det er fantastisk at høre dem under kampen, siger Carin Strømberg og fortsætter. 

- Mod Vipers oplevede vi, at udebaneholdet havde mange tilskuere med, men der kunne vi se, at vores publikum også kendte vigtigheden af kampen. Der blev lidt konkurrence mellem vores fans og deres fans og det var sjovt. Måske vores fans følte, de skulle vise, at det var vores hjemmebane, men man hørte dem i hvert fald trods det, at Vipers havde 300-350 larmende fans med. Vi hører også fra andre hold, at det er fedt, at vores fans altid er med på udebaneturene. Det gør det ekstra sjovt, at vi altid har en gruppe med. I Silkeborg kastede de grønt konfetti ud, da vi løb på banen, og det hjælper os til at føle, at vi er hjemme på udebanen. Det er fedt! 

Odense skal mærke, at de er langt hjemme fra

I aften er der atter kamp i VIBOCOLD Arena, og her skal Odense HC mærke, at de er kommet langt hjemmefra. Slutspillet i vores pulje er fortsat åbent, og der er kamp om de to pladser, der giver adgang til semifinalen i HTH Go Ligaen. Odense Håndbold har lagt sig i front med syv point, efterfulgt at FCM og Silkeborg, der hver har tre point. Vi ligger lige i hælene på de to andre med to point, hvorfor spændingen om pladserne stiger for hver kamp der spilles. 

Sidst vi spillede mod Odense var det særligt angrebsmæssigt vi havde svært ved at komme til chancer, og det skal der i følge Line Haugsted rettes op på i aften.

- Primært skal vi stå godt i vores forsvar, så vi kan få gang i vores kontra. Det bliver et vigtigt våben for os at få løsnet op i deres forsvar. Vi skal have fart i angrebsspillet, for de var skide dygtige sidst, hvor de fik lavet en mur, hvor det var svært at finde hullerne. Det skal vi have fundet en løsning på i dag, ved at bevæge os bedre og spille hurtigere, siger Haugsted, der ligesom Carin pointerer vigtigheden af publikums opbakning. 

- Det er sindssygt vigtigt, at publikum er med. Det giver en rigtig god stemning og følelse på banen. Det bedste er, når man mærker opbakningen når der sker situationer i kampen, der ikke går vores vej. Det kan være tvivlskendelser eller modstanderne der gør noget, hvor publikum er på med det samme. Det er dejligt at have dem i ryggen, da det giver os ekstra energi på banen.

Kampen i aften spilles kl. 18.30 i VIBOCOLD Arena og kan følges hos Viborg Stifts Folkeblads liveblog, hvis ikke du har mulighed for at se den live.  

 

 

 

0
0
0
s2smodern