Skibet sank i anden halvleg

Der var lagt op til et vaskeægte lokalopgør da to af Danmarks mest vindende damehold til aften tørnede sammen i HTH Go Ligaen. Første halvleg viste også gode tegn, og som forventet skiftedes vi og FCM til at score. Midt i halvlegen truede FCM med at trække fra, da de kom foran med fire-fem mål. Det varede dog ikke længe, og ligeså hurtigt som FCM udbyggede føringen, lige så hurtigt hentede vi den ind, så vi kunne gå til pause bagud med en enkelt, 13-12.

Kristina Jørgensen fik vist sit fantastiske skud repertoire i kampens første 30 minutter, og var en af grundende til, at vi angrebsmæssigt kom tilbage efter at være bagud. Samtidig havde Rikke Poulsen fået fat i målet, og gik til pause med en redningsprocent på omkring de 32%.

”Vi kommer fint ud i første halvleg og lykkes fint med det vi ville. Vi formår at holde det hårde tryk, som FCM har for vane at komme med i kampene, og har en god følelse i pausen,” sagde Allan efter kampen.

Desværre fik anden halvleg en frygtelig start set med Viborg HK briller, og efter seks minutter havde FCM buldret sig til en føring på seks-syv mål. Dermed var det endnu en gang et spørgsmål om at få spillet til at flyde, så skuden kunne blive vendt og spændingen komme tilbage i kampen. Det skulle vise sig sværere end hvad tiden var til, og FCM straffede gang på gang fejlene i forsvaret, så deres skudmuligheder ofte var mand mod mand på Poulsen og Hanna.

”Vi var godt klar over, at de ville komme endnu hårdere ud fra pausen, og desværre laver vi en tre-fire tekniske fejl, som de straffer med det samme. Så er vi pludselig bagud med en seks-syv stykker, og så er det op ad bakke,” siger en ærgerlig Allan efter kampen.

Vi kommer fra Ikast med et nederlag på 34-25.

Positivt var det at se, at både van Olphen, Hanna og Mathilde igen var i kamp efter længere skadespauser. Et godt tegn med tanke på, at de kommende måneder er booket op med kampe i HTH Go Ligaen og EHF Cup. Trods skuffelsen over nederlaget kunne Hanna dog glæde sig over igen at komme i kamp.

”Det var sjovt at være tilbage og kunne spille, men jeg ville ønske, at mit indhop havde været bedre. Jeg var rigtig glad for at starte med en redning, og det får lige rystet de små nerver af, som sidder i kroppen efter at have siddet ude så længe. Heldigvis var nerverne ikke grundet frygten for at få en bold i hovedet, men mere spænding over at være i kamp igen,” sagde Hanna efter kampen.

”På den lange bane bliver det vigtigt, at vi har fået Mathilde, Sanne og Hanna i kamp igen. De kommer på banen i dag fordi vi tror på, at de kan løse nogle af de situationer FCM byder ind med, men det er også vigtigt at få dem i kamp så de mærker tempoet, farten og samspillet med holdkammeraterne, så vi forhåbentligt kan få endnu mere ud af dem i de kommende kampe,” sagde Allan om de tre spillere, som igen var på holdkortet.

Pigerne har allerede mulighed for at ryste nederlaget af sig i weekenden, hvor første gruppekamp i EHF Cuppen skydes i gang i VIBOCOLD Arena. Kampen spilles lørdag d. 6. Januar kl. 16.00 og er mod Tyrkiske Kastamonu.