Spændingen hænger altid tykt i luften, når EHF Cup kampe skal spilles. Modstanderne er ofte ukendte og kendskabet til dem meget begrænset. 

Det gjalt også dagens kamp mod HC Podravka Vegeta som kom til Viborg fra Kroatien. 

De første fem minutter steg bekymringen hos Allan. Ikke på grund af resultatet og niveauet hos modstanderen, men på grund af den hårdhed Podravka startede forsvarsmæssigt ud med. 

"Jeg blev lige en tand for nervøs, eller spændt på en dårlig måde. Haugsted ryger i gulvet fra nærmest to meters højde. Ned på ryggen, hvilket kunne have set rigtig grimt ud og kunne have ledt til en skade. Halvandet minut senere får Uno præcist den samme tur, hvilket også så grimt ud. Så der tænkte jeg godt nok, om det er sådan det skal se ud de næste 55 minutter med svinestreger. Jeg begyndte er frygte, om vi ville komme helskindet igennem eller få skader. Men heldigvis kom vi godt igennem," sagde Allan efter kampen. 

Kampen igennem var det tydeligt, at der var niveauforskel på de to hold, og at Podravka håbede at kunne være med grundet deres store fysik. Det kunne de bestemt ikke, og det skyldtes hovedsageligt den fart vi spillede med, samt endnu en flot præstation af Rikke Poulsen i målet. Som kampen skred frem gik Nips' kontratog i gang, og med milimeter præcise afleveringer fra Poulsen, skød Nips sig ind som kampens profil igen i dag. 

Forsvarsmæssigt stod pigerne rigtig flot, og når Podravkas store og tunge spillere forsøgte sig med gennembrud, eller kom for tæt på forsvaret, blev der lukket helt af. Da kampen fløjtes af, har gæsterne blot scoret 17 mål. En stor kontrast til vores imponerende 32 mål. 

"Jeg synes vi lykkes med at presse dem konstant både defensivt og offensivt. Det var tydeligt at se, at de rigtig gerne ville lægge en stor fysik i kampen. Inden for de første fem minutter kommer de med to vanvittige svinestreger, men det kyser os heldigvis ikke. Vi får kampen under kontrol meget hurtigt og udbygger bare føringen. Det er jeg imponeret over," siger Allan. 

Resultatet er ikke sikkert som avancement til gruppespillet, da vi i næste weekend skal spille mod Podravka igen. Denne gang på deres hjemmebane. Her forventer Allan sig en sværere og hårdere kamp, og det er derfor også rigtig godt, at vi kommer til Kroatien med en føring på 15 mål. 

"Det vi skal være klar på, er, at de som udgangspunkt er en del mål bedre end vi har set i dag. Der er stor forskel på dem hjemme og ude, og derfor handler det om, at vi skal spille med de muskler, de også spillede med i dag. Det ved vi kommer til at ske dernede, og det blive værre end vi så i dag. Det skal vi stå imod med al den fysik vi har. Kan vi det, kommer vi også til at kontrollere kampen i Kroatien," slutter en tilfreds Allan efter kampen. 

Onsdag den 15. november spiller vi igen i VIBOCOLD Arena, da Aarhus United kommer på besøg til årets sidste kamp. Her skal nederlaget i Santander Cup revancheres. 

Har du ikke allerede sikret dig billet kan den købes HER

 

 

0
0
0
s2smodern