Viborg HK styrker truppen yderligere til den kommende sæson, og kan i dag offentliggøre en aftale med den svenske stregspiller, Madeleine Östlund.

- Det er lidt en appelsin der er faldet ned i turbanen, inden vi skal i gang igen. Det er vigtigt at have en slagkraftig trup, der ikke er for skrøbelig i forhold til skader. Samtidig giver en ekstra spiller et godt træningsmiljø. Madeleine er en kriger, som er vant til at slås for tingene og det er et must på vores hold, hvor fight er højt prioriteret, fortæller Jakob Vestergaard, cheftræner i Viborg HK og uddyber videre, at Madeleine primært er tænkt en rolle defensivt, men også vil komme i spil offensivt.

- Med Madeleine får vi mulighed for at styrke defensiven og have flere muligheder der. At hun er stregspiller passer rigtig fint i forhold til positionens skrøbelighed i tilfælde af skader. Det er en position som er unik da ikke alle kan tage over. Derfor vil hun også kommer til at blive en del af angrebet, men det er primært i forsvaret, vi ser, at det giver god mening.

Madeleine er 26 år og har fået sin håndboldopdragelse i svenske Skuru sammen med sin kommende holdkammerat, Carin Strömberg. Desuden har Madeleine spillet i den norske liga, hvor hun repræsenterede Gjerpen HK. At næste skridt i karrieren bliver Viborg HK glæder Madeleine.

- Jeg har fulgt Viborg HK i nogle år og synes de spiller noget spændende håndbold, som bliver en god udfordring for mig. Den danske liga har altid været et mål for mig. Jeg synes niveauet er stabilt og højt hos de fleste hold, og man kan aldrig forudsige kampenes resultater. At få mulighed for at spille i netop Viborg er fedt. Det er en seriøs og professionel klub og samtidig trives jeg rigtig godt i byen, hvor jeg har tilbragt meget tid.

Skiftet til Viborg HK betyder også gensyn med Carin Strömberg, som Madeleine kender rigtig godt, da begge har fået deres håndboldopdragelse i Skuru. Et gensyn, som Madeleine glæder sig til.

- Carin og jeg har spillet sammen i Skuru, og jeg elsker at spille sammen med hende. Hun er en fantastisk spiller at have på sit hold, så det bliver sjovt at spille sammen igen. Samtidig er det også rart at kende en inden jeg starter, da det gør det lettere at komme ind på holdet.

Madeleine møder sammen med resten af holdet til træning i midten af juli, hvor opstarten skydes i gang. Fans kan glæde sig til flere træningskampe med Viborg HK pigerne under dette års Generation Handball, som afholdes fra d. 29. juli til 3. august.

0
0
0
s2smodern

Rikke Poulsen vil fra næste sæson ikke længere være Viborg HK spiller, da hun skifter til de danske mestre fra Team Esbjerg. Vi har taget en snak med hende om tiden i Viborg HK, hvad hun glæder sig til ved skiftet til Esbjerg og hvad hun kommer til at savne ved Viborg HK. 

Dette er anden del af snakken med Poulsen. Første del kan du læse her.

Hvad kommer du til at savne ved at være i Viborg HK?

Jeg kan godt mærke, at bidrager man selv til kulturen og giver noget af sig selv, så kommer man også ind i et fællesskab her i klubben. Man lærer jo folk at kende og hilser på dem man møder rundt i byen. Der er Viborg ikke større end at man er fælles om den her håndboldklub. Det kan jeg mærke er en af de styrker, klubben har. Så jeg kommer selvfølgelig til at savne, at folk stopper mig på gaden og siger hej og får en snak. Så kommer jeg også til at savne jer alle sammen, selv dig Kim (kommunikationsansvarlig i Viborg HK, red.) med alle dine spørgsmål. Det er jo klart, at fem år et sted giver én en lille familie, men jeg er også sikker på, at med Sylvester og Brian (søn og mand til Rikke, red.) så er Team Esbjerg også en klub, hvor man værner om hinanden. Polman formår jo også at have et godt liv med sin familie i Esbjerg og spiller samtidig rigtig godt, så jeg kan kun gisne om, at det også bliver rigtig godt i Esbjerg. 

Kan du fortælle lidt om processen bag valget af Team Esbjerg? 

Det er klart, at der sker nogle ting, når man er ved at have kontraktudløb. Man skal finde ud af, hvad der skal ske, og hvilke muligheder er der? Jeg har før haft Jesper Jensen som træner og ved hvad han står for, og jeg synes Team Esbjerg har en rigtig spændende trup. De har en del spillere - jeg vil ikke kalde dem oppe i årene, men rutinerede - som man har flere fælles referencer at snakke om. Jeg har jo også tidligere spillet med Line Jørgensen på landsholdet, så vi har oplevet nogle ting sammen, og kan snakke om det. Holdet i Esbjerg virker som et sammentømret hold, der har det godt i Esbjerg, som jeg fornemmer det. Jeg kender Jesper, som er et rigtig dejligt menneske og en super dygtig træner, der er meget ærgerig og arbejdsom og som bare vil det. Hvis jeg skulle et andet sted hen end Viborg, så skulle det være et sted, hvor jeg kunne mærke hjertet der brænder for det og vil det. At de så går h en og vinder guld i år vidner om, at de har gang i en rigtig god proces. Det er kun mig selv og en ny playmaker, der kommer til, så jeg kommer til et hold, der er sammentømret og har været sammen i nogle år. I Viborg er det måske mig, der har været med til at bygge nogle ting op, når nye kommer til. Nu er det mig, der er den nye, og det bliver rigtig spændende at være med til. 

 

Vi glæder os til at følge Rikke i Team Esbjerg og ser frem til at byde hende og holdkammeraterne velkommen tilbage til VIBOCOLD Arena. 

0
0
0
s2smodern

Rikke Poulsen har de seneste fem sæsoner været med til at give håndboldglade danskere den ene gode oplevelse efter den anden. Nu er tiden kommet til nye eventyr, og fra den kommende sæson vil Poulsen skifte den grønne trøje ud med en rød, da hun skifter til de danske mestre fra Team Esbjerg. 

Vi har taget en snak med Poulsen om tiden i Viborg HK, de mange oplevelser, og hvad hun glæder sig til ved skiftet til Team Esbjerg. 

Dette interview er inddelt i to artikler. Dette er første del. 

Nå, Poulsen. Hvordan er det så at vide, du har spillet din sidste kamp for Viborg HK? 

Det er jo vemodigt. Sidste kamp er efterhånden et stykke tid siden nu, men det er også lidt specielt. Da jeg cyklede hertil i dag, kom jeg til at tænke på, at det er fem år, jeg har været her. For mig har Viborg HK været den klub, jeg som barn drømte om at spille for. Jeg husker jo helt tilbage til start halvfemserne, hvor jeg sad hjemme i sofaen og fulgte spillerne når de var med landsholdet, men også når Viborg spillede om DM her i hallen. Jeg husker at løbe på banen efter kampene, hvor man samlede på autografkort, så Viborg har altid været et flagskib i dansk håndbold, og det er jeg stolt af at have været en del af. 

Hvad har du fået ud af tiden i Viborg HK? 

Én ting er det håndboldmæssige, hvor jeg har oplevet EHF Cup, Champions League og har været med til at spille om det danske mesterskab. Der er så mange gode mennesker i og omkring klubben, og når man så starter op med at snakke om den her kultur med spillere som Heidi Astrup og Lotte Kiærskou og selvfølgelig Susanne Wilbek, der har været med mig hele vejen. Det er jeg utroligt glad og taknemmelig over. Ikke bare at møde dem, men at få lov at arbejde sammen med de her dygtige folk, der har været med til at hjælpe mig som håndboldspiller. 

Da Christian Dalmose ringede i sin tid omkring det her Viborg projekt var det også et år, hvor der var rigtig godt gang i tingene, og man ender med at vinde the triple med pokaltitlen, EHF Cup og det danske mesterskab. Der var rigtig store personligheder og gang i klubben, og det er klart, at det var spændende at skulle være en del af. Så har jeg skullet være med til at udvikle klubben i forhold til de forskellige sæsoner. Det har været sindssygt spændende og jeg har været rigtig glad for at være her. 

Hvad er den største oplevelse du har fået med Viborg HK?

Det er lidt svært at gøre op. Jeg synes at Champions League er det ultimative for en dansk håndboldspiller sammen med det danske landshold. At have været med til at spille om DM, hvor vi har været tæt på flere gange og har skullet bygge noget nyt op har også været spændende.

Forrige sæson, hvor vi var i modvind og alligevel tager bronzen, det er en ting for mig, hvor vi fik noget om halsen, som betød rigtig meget for det arbejde, vi havde lagt i tingene.

Menneskeligt har jeg udviklet mig og har været rigtig glad for at være her. Jeg har fået min søn mens jeg har været i klubben og det har også været en udfordring i forhold til, hvordan jeg er som håndboldspiller og mennesker, når jeg pludselig også er mor. Det har også været en spændende proces i og med, du har skyklapper på det meste af dit liv i forhold til sport, men nu er der noget andet som er dejligt at have sammen med sport.  

Dette var første del af interviewet med Poulsen. I anden del kan du læse mere om, hvad Poulsen kommer til at savne ved Viborg HK og hvorfor hun har valgt netop Team Esbjerg som sin kommende klub. 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Foto af: e-image.dk

Viborg HK’s svenske målvogter, Hanna Daglund, har besluttet at lægge skoene på hylden og stopper i Viborg HK.

Hanna kom til Viborg HK fra svenske Skuru i sommeren 2017 og fik en rigtig flot start på tiden i Viborg HK. Desværre har Hanna flere gange oplevet at få en bold i hovedet, hvilket har resulteret i en hjernerystelse, der siden har voldt problemer. Det er disse problemer, der nu får den 25-årige målvogter til at sige stop.

-  Lige nu føler jeg, at der skal ro på alt, da jeg ikke kan have et almindeligt liv som det er nu. Så fokus er på, at jeg skal få det godt og komme helt ovenpå efter min hjernerystelse. Jeg har fået bolden i hovedet flere gange, og det er aldrig blevet helt godt igen. Der har været perioder, hvor det har været okay, men så snart jeg laver lidt for meget, oplever jeg tilbagefald, fortæller Hanna.

Beslutningen om at stoppe er taget i samråd med Viborg HK, der i længere tid har set Hanna kæmpe for at komme tilbage. 

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at Hanna stopper i Viborg HK. Hun er en fremragende spiller, der har givet meget til holdet både på og uden for banen. Baggrunden for hendes stop er helt forståelig, og vi har fulgt hende tæt i genoptræningen, hvor der er gjort alt for at få hende tilbage. Men vi må også huske på, at der skal være et liv efter håndbolden, og derfor støtter vi selvfølgelig 100% op om beslutningen, fortæller Jakob Vestergaard, cheftræner i Viborg HK.

På trods af den lange skadesperiode og deraf manglende spilletid har Hanne nydt tiden i Viborg HK, og hun bliver fortsat boende i byen.

- Nu skal jeg have fundet noget nyt at lave. Jeg bliver boende i Viborg sammen med min kæreste og vil helt sikkert komme til alle hjemmekampe i næste sæson og heppe på pigerne, fortæller hun og fortsætter:

- Det er desværre ikke gået som håbet inden jeg kom hertil, hvor jeg så frem til at spille en masse håndbold, og det har virkelig været en kamp i flere måneder. Men ser man bort fra det der er sket, har jeg virkelig været glad for at være i Viborg HK. Klubben og pigerne har været virkelig søde til at hjælpe mig, og jeg har fået så mange nye venner, som jeg fortsat vil være i kontakt med. Så på den måde er jeg glad for, at jeg kom til Viborg.

0
0
0
s2smodern

Foto: e-image.dk

Det gode samarbejde fortsætter

Viborg HK kan se frem til yderligere tre sæsoner med Jakob Vestergaard og Susanne Wilbek som trænerduo for ligadamerne. Det står klart efter klubben i dag kan præsentere en tre-årig aftale med Susanne Wilbek, der også fremadrettet indtager posten som assistenttræner. Aftalen, som løber frem til 2022, skaber stor glæde i Viborg HK.

- Der hersker ingen tvivl om, at vi er både stolte over og glade for at kunne forlænge aftalen med Susanne i yderligere tre sæsoner. Susanne er indbegrebet af Viborg HK, og har med sine erfaringer som aktiv spiller og træner nogle kompetencer, som de færreste besidder, fortæller direktør i Viborg HK, Jørgen Hansen.

Susanne har været en del af Viborg HK siden slut 80’erne, og var som aktiv spiller i 90’erne med til at vinde medaljer til Viborg. Siden har hun været i klubben som målvogter- og assistenttræner. En stilling, hun nu fortsætter i yderligere tre sæsoner.

- Jeg brænder helt vildt for det spændende projekt, vi er i gang med i Viborg HK, og som måske tager endnu mere fart nu. Vi siger farvel til nogle rutinerede spillere og står med unge spillere, der skal finde deres vej og stil. Jeg synes vi får en rigtig spændende trup at arbejde med, både på specialistpladserne med målvogtere, som skal finde hinanden og deres rolle i ligaen, men også med resten af truppen. Vi skal finde ud af, hvordan vi bedst får så dygtige individualister til at fungere godt sammen. Jeg synes, vi har en rigtig spændende gruppe at arbejde med, fortæller Susanne, der den seneste sæson har dannet makkerpar med Jakob Vestergaard efter han kom til som cheftræner i september 2018.

- Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Jakob og har en veldefineret rolle i forhold til at komme med input og modspil. Det er mega fedt, for det motiverer meget både at have ansvar, men også at blive stillet nogle udfordringer, hvor jeg føler, jeg kan byde ind. Det er jeg rigtig glad for, og det er en stor medvirkende årsag til, at jeg forlænger. Vi har startet et godt makkerskab, som vi skal arbejde videre på at gøre endnu stærkere og endnu bedre de kommende år.

Susanne Wilbeks tilknytning til Viborg HK er stærk, da hun siden sine første senior år som aktiv spiller har været en del af klubben. En lille afstikker til Skjern Håndbold på tre år er eneste periode, hvor der ikke står Viborg HK på cv’et. At det ikke er blevet til flere afstikkere er der en helt særlig grund til:

- Jeg er ofte blevet spurgt, også som spiller, om jeg ikke skulle prøve noget andet end Viborg HK. Men på nær en afstikker på tre år til Skjern og herrehåndbold, har det altid heddet Viborg HK. Det skyldes de mange spændende spillere, personligheder og store talenter, der har stukket vejen forbi Viborg HK og lægger en stor del af deres karriere her. Det medvirker til, at Viborg HK er et spændende sted at være, hvor der er udvikling og der sker nye ting, bliver tænkt nye tanker, og hvor der ikke er stilstand. Havde der været stilstand, ville jeg måske trænge til at komme ud og se noget nyt og få ny inspiration, men jeg synes, jeg har mødt mange gode og spændende trænere og spillere, som er kommet forbi min vej. Det er jo luksus at kunne blive på det samme sted, og så kommer de spændende mennesker og lægger vejen forbi her, slutter Susanne med et smil.

0
0
0
s2smodern

På billedet ses Josephine Nordstrøm med Tina Schou, assistenttræner på det danske beach landshold. Foto: e-image.dk

Det er ikke mange dage siden, vi kunne fortælle, at Josephine Nordstrøm var udtaget til samling med beach landsholdet forud for EM. I dag blev det så offentliggjort, hvilke spillere, der skal repræsentere Danmark ved EM i Beach Handball, som afholdes i Polen. 

11 spillere har fundet sig vej til EM og her er der særligt ét navn, vi er stolte af at se på listen. Josephine Nordstrøm er udtaget til EM, som afholdes i Polen fra d. 2.-7. juli. Josephine er ikke den eneste debutant på holdet, da der er fem spillere med, der ikke tidligere har repræsenteret det danske beach landshold. Skoene der skal udfyldes er store, da det danske beach landshold tidligere har haft stor succes ved de internationale slutrunder. Det er blandt andet blevet til sølv ved VM 2010, EM 2011, VM 2012 og EM 2013 foruden en 5. plads ved VM 2018. 

Ved EM i Polen er Josephine og holdkammerater end i pulje D sammen med Rusland, Ukraine, Tyskland og Makedonien. 

Det danske beach landshold består af følgende spillere: 

 • Josephine Nordstrøm Skov Olsen, Viborg HK
 • Ditte Folden Vind, Aarhus United
 • Kaja Kamp Nielsen, TTH
 • Emma Mogensen, Aarhus United
 • Camilla Fangel, Silkeborg Voel
 • Line Gyldenløve, Bjerringbro FH
 • Melanie Fuglsbjerg, Skanderborg Håndbold
 • Ann Cecilie Møller, Oddense Otting håndbold
 • Frederikke Lærke, Roskilde Håndbold
 • Line Berggren Larsen, EH Aalborg
 • Anna Lillesø, Vendsyssel Håndbold

I en pressemeddelelse til DHF siger beach landstræner, Morten Holme:

- Jeg har en god tro på, at det her hold kan tage ned og drille mange hold til EM. Vi har ikke vurderet spillerne ud fra alder, indendørs niveau eller hvor lang tid man har været med. Vi har kigget på spillerne nuværende niveau som beach handball spillere og udtaget efter dette. Og de her spillere har virkelig overbevist mig. 

 

 

0
0
0
s2smodern

Det er blevet fast tradition i Viborg HK, at vi efter hver sæson sætter pigernes brugte kamptrøjer på auktion. Det er også tilfældet denne sæson, hvor vi netop nu har auktion på hjemmebanetrøjerne på Odendo. 

Står du med drømmen om at få fingrene i Unos trøje inden hun rejser til Besancon, eller Poulsen og Bodholts inden de skal videre? Så er det nu, du skal slå til. Eller er det unge Caroline Højers trøje, som hun bar ved sin ligadebut tidligere i sæsonen, som du vil have fingrene i?

Alle trøjer er på auktion, så giv et bud på netop den, du aller helst vil have. Måske du er heldig at være højest bydende ved auktionens afslutning. 

Alle trøjer er naturligvis nyvaskede, men da de er brugt i kamp, vil der naturligvis være masser af harpiks og mærker på trøjerne. Selvfølgelig er alle trøjer signeret af spilleren. 

Vi gør opmærksom på, at ikke alle auktioner slutter på samme tid, så hold et vågent øje med netop den trøje, du vil have. Som et hjælpemiddel kan du benytte dig af, at Odendo har en 'Følg auktion' knap, som giver dig besked, hvis der er nogen der byder over dig, eller en auktion er nær sin afslutning.  

Vi krydser fingre for, du få fingrene i lige den trøje, du aller helst vil have. 

Held og lykke! 

 

Følg auktionen HER

 

Fakta

Målvogtertrøjerne er de sorte. 

Alle markspilleres grønne hjemmebanetrøje er på auktion. 

Ledernes hvide trøjer er også på auktion. 

 

Følgende spilleres trøjer er på auktion: 

1 Hanna Daglund
6 Moa Högdahl
7 Stine Andersen
8 Carin Strömberg
9 Stine Bodholt Nielsen
10 Kristina Jørgensen
11 Line Haugsted
12 Rikke Poulsen
14 Amalie Grøn Hansen
22 Pauline Bøgelund
23 Ann Grete Nørgaard
24 Josephine Nordstrøm
31 Ida-Marie Dahl
43 Anne Kjelstrup Hykkelbjerg
62 Anne Sofie Filtenborg
93 Line Uno Jensen
  Caroline Højer
   
A Jakob Vestergaard
B Susanne Munk Wilbek
C Liss Kristensen
0
0
0
s2smodern

Dette er anden del af samtalen med Stine Bodholt, der fra den kommende sæson skifter til franske Nantes. I første del fortalte Stine om tiden i Viborg HK og kom blandt andet ind på, hvilke oplevelser, der har været de største, og hvad hun kommer til at savne ved klubben. Nedenfor kan du læse mere om skiftet til Frankrig, og hvilke overvejelser hun gjorde sig inden beslutningen blev truffet. 

Kan du fortælle lidt om processen bag at vælge din nye klub? 

- Jeg har kigget lidt på, hvordan jeg kan udvikle mig mere som håndboldspiller. Jeg er en stor tryghedsperson, der har brug for at komme lidt ud på dybt vand og stå på egne ben, lære et nyt sprog og en ny kultur at kende. Samtidig kommer jeg til at stå overfor nogle nye spillere i min hverdag, hvilket også kan give lidt mere hår på brystet i forhold til landsholdet. Så der har været mange tanker gennem hovedet, og det bliver forhåbentligt en oplevelse for livet, som giver en masse ting til mig også udenfor banen, som jeg kan udnytte i mit spil.

Hvordan ser du på udfordringen med at skulle tale fransk? 

- Jeg kan ikke tale ret meget fransk, det må jeg være ærlig og sige. Jeg har siddet derhjemme og kigget i en bog og brugt lidt apps, men det er virkelig svært. Det må jeg konstatere. Men jeg kan engelsk, og det er der en del dernede der også kan, så det hjælper lidt. Jeg vil rigtig gerne lære fransk og integrere mig i byen og på holdet, så jeg vil helt sikkert gerne lære fransk. Det bliver svært og mærkeligt ikke at kunne forstå alt, men det handler om, jeg må prøve at lære det. 

Hvad glæder du dig mest til ved skiftet til fransk håndbold? 

- Jeg glæder mig til at prøve en ny kultur og et nyt miljø af. Det er første gang jeg skal spille i en international klub, og jeg synes, Frankrig er et fedt og spændende land. Jeg håber at få sindssygt meget med i bagagen både på banen, men også som person udenfor banen, som jeg kan tage med mig resten af livet. Samtidig skal jeg bare ned og nyde det. Jeg er 29 år gammel, så hvis det skulle prøves, så var det nu. Jeg tror, jeg udvikler mig sindssygt meget ved den fysik de spiller med dernede, som er meget mand-mand. Der kan jeg rykke mig og jeg kan lære noget af den mentalitet de har. Det bliver spændende at se, hvilken Stine det bliver, men jeg tager udfordringen op og glæder mig rigtig meget. 

Det glæder vi os til at følge. :)   

-  Inden vi afslutter interviewet helt, har jeg lidt jeg gerne vil sige.

- Jeg vil gerne sige tak til byen, som endnu en gang har støttet op om Viborg HK. Jeg vil også gerne sige tak til alle de mennesker, der er blevet ved med at komme i hallen. Det er blevet mere og mere jo flere kampe vi vinder. Det er fantastisk at træde ind i hallen og mærke det gamle Viborg, som jeg også mærkede, da jeg var ung. Det har været fedt, også selvom det nogle gange er gået mindre godt. Vores fans har været gode til at skrive en besked om, at vi vinder den næste kamp, og de stadig støtter op. Det har betydet meget for mig, at jeg har mærket den opbakning der har været - både fra sponsorer og fans, men også fra kontoret. Der kan vi altid gå op, hvis vi har brug for et smil, og det har betydet meget altid at kunne føle sig hjemme i Viborg HK. 

Tusind tak, Stine! Vi glæder os til at følge dig og håber at se dig i VIBOCOLD Arena, når du er hjemme på besøg.

0
0
0
s2smodern

Stine Bodholt er vokset op i Viborg HK, hvor hun også som ungdomsspiller trak den grønne trøje over hovedet og gik i kamp. Nu har den stærke stregspiller spillet sidste kamp i grønt, da nye eventyr venter forude. Stine har skrevet kontrakt med franske Nantes, som har Allan Heine siddende på trænerposten. Vi har taget en snak med Stine om tiden i Viborg HK og hvad hun glæder sig til ved skiftet til Nantes. 

Dette er første del. I anden del kan du læse mere om, hvilke overvejelser, Stine gjorde sig inden skiftet og hvad hun glæder sig til. 

Du er jo en ægte Viborg HK'er, Stine og har spillet i klubben siden du var ungdomsspiller. Hvordan er det at vide, du har spillet din sidste kamp i den grønne trøje?

- Det er lidt specielt at vide, jeg har spillet min sidste kamp for Viborg HK. Det er en klub, der betyder rigtig meget for mig. Det er her, jeg er vokset op, og jeg har stået og set verdensstjernerne spille gennem tiden, mens jeg heppede sammen med fanklubben. Så det er mega vemodigt for mig. Jeg tog til Viborg fordi jeg gerne ville hjem og opleve den samme følelse, som jeg oplevede, da jeg voksede op her. Viborg er mit hjem, så det bliver da specielt at skulle herfra, men det har været tre rigitg gode år, som jeg tager med videre. 

Hvad tager du med dig fra tiden i Viborg HK? 

- Jeg har udviklet mig rigtig meget både på og udenfor banen. Jeg har fået et stort ansvar, og det har gjort mig stærkere som person, hvilket jeg også synes, jeg kan tage med på banen. Den selvtillid og tillid, jeg har fået fra trænere og holdkammerater har helt sikkert udviklet mig, og jeg har mødt mega mange fantastiske mennesker. Det har været specielt, og jeg vil helt sikkert huske de seneste tre sæsoner. 

Hvilke oplevelser har været de største og mest mindeværdige for dig? 

- Det må være den bronzemedalje, vi hev hjem sidste sæson mod Esbjerg, hvor vi var presset langt ud i den tredje kamp. Vi missede finalen med et enkelt mål mod København, så vidt jeg husker, så den var hård. Det at vinde bronze betød meget for os som hold. Det var nærmest en guldmedalje for os, fortæller Stine og fortsætter: 

- Så husker jeg også tilbage på de to EHF Cup semifinaler, hvor vi har været tæt på at spille os i finalerne. Det har været nogle gode oplevelser. 

Hvad kommer du til at savne når du rejser videre til Nantes? 

- Jeg føler jeg er hjemme og kender rigtig mange mennesker i hallen. Det er både fans, sponsorer og familie som hepper til kampene, som jeg føler jeg kender, og som jeg kommer til at savne. Samtidig kommer jeg til at savne de piger, som jeg nu har dannet et bånd med. Vi har oplevet modgang og medgang, hvilket har gjort os stærkere, så dem kommer jeg uden tvivl også til at savne.

 

Dette er første del af to artikler om Stines tid i VIborg HK og skifte til Nantes. I anden del kan du læse mere om, hvilke overvejelser Stine gjorde sig inden skiftet, og hvad hun glæder sig til. 

 

0
0
0
s2smodern

Dette er anden del af interview med Line Uno frem mod hendes skifte til franske Besancon. I første del snakkede vi om tiden i Viborg HK, og hvad hun tager med sig videre. I anden del snakker vi mere om, hvordan beslutningen om at flytte til Besancon blev taget, og hvad Uno ser aller mest frem til.  

Nu rejser du til franske Besanscon, som vi også mødte i EHF Cup'en denne sæson. Kan du ikke fortælle lidt om processen bag at finde en ny klub, og hvilke tanker du gjorde dig om, hvorvidt du skulle blive i Danmark eller søge mod udlandet? 

- Da jeg fandt ro med, at jeg gerne ville prøve noget nyt, havde jeg en masse tanker omkring konsekvenser og positive ting ved, hvorvidt jeg skulle blive i Danmark eller søge mod udlandet. Så snakkede jeg med forskellige folk og kom frem til, at der var mest, jeg ville vælge, hvis det blev udlandet. Jeg tog den beslutning, sammen med min kæreste, at vi skulle prøve. Min agent har så stået for det og arbejdet ud fra en liste af lande, som jeg prioriterer højest, og så arbejder han ud fra det. Så dukkede muligheden op hos Besancon, som vi jo spillede mod i EHF Cup'en. Jeg synes der var en fed kulisse. Fransk håndbold er spændende og klubben spiller noget spændende håndbold, så jeg tænkte, det var en god mulighed for mig. 

Du er den eneste danske spiller, der skal spille i Besancon i næste sæson. Dermed vil der også blive lidt sproglige udfordringer. Hvordan griber du det an, at skulle begå dig på et nyt sprog? Kan du allerede nu tale fransk? 

- Som udgangspunkt har jeg hentet nogle apps, som jeg prøver med. Men det er meget sværere end jeg troede, da der jo slet ingen sammenhæng er mellem det danske og det franske. Jeg er nødt til at høre det, da udtalen er helt anderledes end det danske. Men min kæreste og jeg har hentet en app, hvor vi træner 20 minutter om dagen og så kan jeg måske snakke lidt fransk.... Jeg er i hvert fald ikke tæt på flydende, men jeg skal have noget undervisning, når jeg kommer frem. Da jeg er den eneste dansker på holdet, er jeg nødsaget til at lære fransk, så jeg må gøre mit bedste. 

Hvad glæder du dig mest til ved skiftet til Besancon? 

- Helt generelt er det at få ny luft under vingerne og prøve noget helt nyt. Nu har jeg spillet liga et par år, og det bliver spændende at møde nye hold og få nye holdkammerater, komme til nye omklædningsrum - helt basale ting, som udfordrer på en helt anden måde sprogligt, håndboldmæssigt og kulturelt. Der er mange ting jeg glæder mig til at opleve, og jeg tror og håber på, at det her er det helt rigtige for mig, og at det bliver spændende og godt. 

 

Det er vi sikre på det gør, og vi glæder os til at følge dig! 

0
0
0
s2smodern