Når de grønne piger løber på banen, sker det sammen med den norske venstrehåndede profil Moa Högdahl i minimum to sæsoner mere.

Det står klart efter, at Viborg HK og Moa Högdahl er blevet enige om en kontraktforlængelse frem til og med sæson 2023 /24.

 

´Der er ingen tvivl om, at vi er rigtig glade for forlængelsen med Moa Högdahl, som er en af de bærende kræfter på holdet´ siger direktør for Viborg HK Jørgen Hansen.

 

Cheftræner Jakob Vestergaard fremhæver også Moa Högdahl som en vigtig brik i måden, hvorpå VHK spiller håndbold på og drive holdet på:

´Der er nok ingen, der er i tvivl om, at Moa er en hamrende dygtig håndboldspiller. Hun dækker godt op og lægger desuden hele tiden lag på sit angrebsspil. Hun spiller rigtig mange minutter for os, og hun har en stor rolle på holdet. Jeg tror på, at vi kan lægge et lag ekstra på, så hun bliver mere stabil i sin præstation. Hun har et stort potentiale, og jeg forventer, at vi kan flytte Moa Högdahl fra at være en international dygtig spiller til at være en international klassespiller.

Hun er en af de mest dedikerede til træning og til kamp, og så er hun en rigtig teamplayer. Hun formår at give en skideballe, når det er nødvendigt og formår også at give et klem og et kærligt strøg, når det er nødvendigt, så hun er en stor kapacitet at have på holdet.

 

Hos Moa Högdal er der også stor glæde over forlængelsen:

´Jeg er rigtig glad for at blive i Viborg, for jeg har en virkelig god hverdag her, og jeg føler, at jeg udvikler mig både som spiller og som person i klubben.

Vi har et utroligt godt hold med høje ambitioner, og det betyder, at vi alle træner hård og meget for at nå vores mål, og det passer mig perfekt.

Jeg føler også, at Jakob, Susanne og jeg har en god kommunikation, hvor der er fokus på at udvikle mig på flere parametre, og det værdsætter jeg højt. Desuden sætter jeg stor pris på, at alle omkring klubben arbejder hårdt og professionelt for at lægge alt til rette for os spillere, så vi kan præstere optimalt. Line vores personlige træner og fysioterapeut Morten har styr på det fysiske. Jørgen Hansen og resten af administrationen gør en kæmpe indsats for at alt omkring det sportslige bare er i orden, og ja Liss … hun gør ALT for os spillere og er en kontinuitetsbærer for hele klubben.

Jeg føler mig hjemme i Viborg, og jeg føler, at håndbolden er min familie. VHK er jo en klub med stolte traditioner og en flot historie, og jeg håber, at jeg kan bidrage til, at vi også går en stor fremtid i møde´.

 

Moa Högdahl er i øjeblikket med det norske landshold på træningslejr forud for VM i Spanien.

0
0
0
s2smodern

Lodtrækningen til European League gruppespillet har netop fundet sted, og vi starter med at få besøg af Ramnicu Valcea fra Rumænien i VIBOCOLD Arena første weekend i januar.

De to øvrige modstandere bliver Chambray Touraine fra Frankrig og Váci NKSE fra Ungarn.

Således skal vi ikke møde franske Nantes og tyske Bietigheim, som cheftrænerne også helst ville undgå, og om puljen siger Jakob Vestergaard:

´Der er plusser og minusser ved lodtrækningens udfald. Der er ikke mange busture til Ungarn, Rumænien og Frankrig, så på den måde er det en dyr pulje. Vi skal langt væk, og det er altid en hård belastning, men når det er sagt, er jeg sportsligt tilfreds. Vi er i en pulje, hvor vi bliver matchet mod alle hold, og hvor vi også kan slå alle hold.

Personligt glæder jeg mig meget til at komme tilbage til Valcea, hvor jeg havde et fantastisk år, og rumænske fans er passionerede og fanatiske, så det er et spændende sted at spille.

Ungarn er et af de steder, hvor håndbolden blomster mest, men det er også en anderledes håndboldkultur end den, vi er vant til, og det er altid sjovt at møde noget andet.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang med at spille internationalt, og det er da meget fedt, at vi skal starte hjemme – men vi stater så også med at møde det hold, jeg forventer, vil give s mest modstand, så det er også en hård start – men jeg glæder mig´.

0
0
0
s2smodern

Torsdag den 25. november kl. 11.00 er det udtrækning til gruppespillet i European League, og mens vi venter, forbereder Jakob Vestergaards sig bl.a. med at se alt den internationale håndbold, han kan komme til:

´Det har været en fed weekend at se EHF. Det er virkelig nogle gode hold, der er gået med videre. Jeg har noteret mig, at de rumænske hold ser rigtig stærke ud, og min gamle klub Valcea har spillet sig sikkert videre.

Jeg synes, at Bietigheim i Tyskland ser skræmmende stærke ud. Der er et par danske spillere, som jeg holder ekstra øje med, men holdet har altså også en håndfuld tyske landsholdsspillere, og Bietigheim er nok Tysklands bedste hold lige i øjeblikket til trods for, at de ikke spiller Champions Leauge. Der er også et par franske hold, der gør det rigtig godt, og i det hele taget, er der mange stærke modstandere, vi kan trække på torsdag.

I forhold til vores egen situation kigger vi jo på kvaliteten af modstanderne men også rejselængden.

Det er overraskende, at der ikke er flere russiske hold, der er gået med videre. Inden jeg så kvalifikationssystemet, var jeg næsten sikker på, at vi i gruppespillet skulle en tur til Rusland, men kigger man rent statistisk, er det nu ikke længere helt så sandsynligt – men man ved jo aldrig, hvordan en lodtrækning falder ud.

Ingen tvivl om at jeg helst ser, at vi ikke skal til Rusland, både fordi der er rigtig dygtige modstandere, men mest fordi det er en lang og hård rejse, så jeg krydser fingre for, at vi har lidt held i lodtrækningen.

Alt i alt glæder vi også bare til på torsdag, hvor vi finder ud af, hvem vi skal møde´.

Grundspillet i EHF spilles i januar og februar, men hvor, hvornår og mod hvem ved vi altså først på torsdag.

Viborg HK afsluttede sæsonen 2020/21 med en sølvmedalje om halsen, og derfor har Viborg HK undgået at spille indledende kvalifikationskampe og er direkte i gruppespillet.

0
0
0
s2smodern

´Et af verdens største målvogtertalenter´,

kalder cheftræner Jakob Vestergaard Viborgs målvogter Anna Kristensen, og det er da også med en meget stor glæde, at vi kan offentliggøre, at Anna Kristensen netop har indgået aftale med Viborg HK om også at holde målet rent i sæsonen 2022 / 23.

Viborg HK og Anna Kristensen har givet hinanden hånd og underskrift på, at ingen af dem ønsker at bruge den option i spillerkontrakten, der giver begge parter mulighed for at afslutte samarbejdet.

 

´Anna Kristensens præstationer på banen taler for sig selv,

så selvfølgelig er vi rigtig glad for, at Anna også er her i næste sæson´,

siger Jørgen Hansen, direktør i Viborg Håndboldklub.

 

Glæden er også stor hos hovedpersonen selv, der begrunder sit valg sådan:

´Jeg er SÅ glad for at være her. Jeg synes godt om min egen rolle på holdet, og så har vi et super fedt miljø både til træning, til kampe og socialt.

Vi har et godt hold, og samtidig arbejder alle benhårdt for at blive bedre – mig selv inklusiv – og det giver en god energi. Vi er en del unge, der har været her i en periode, og forhåbentlig kan vi holde fast i vores stamme og blive ved med at lægge lag på. Jeg har en tro på, at vi kan komme rigtig langt, og jeg vil gerne være med til at vinde nogle af de store titler med Viborg HK´.

 

Det er med det helt store smil at en ovenud tilfreds cheftræner, Jakob Vestergaard, udtaler sig om udsigten til at beholde Anna Kristensen i truppen:

´Vi er mega glade for, at Anna har lyst til at blive her i klubben. Det er en helt vital position, som vi nu har sikret os fremadrettet, og det er indiskutabelt, at Anna Kristensen er et af verdens største målvogtertalenter, der hele tiden ligger lag på sit spil.

Hun er vores sikre sidste skanse, og hun har igen i år vist, at når tingene spidser til, så træder hun bare i karakter og redder kastanjerne ud af ilden for os. Hun fik meget tidligt et stort ansvar, og det har hun løftet på ganske imponerende vi´.

0
0
0
s2smodern

Det er med stor glæde, at begge parter bekræfter, at Ida Marie Dahl også kæmper i grønt i sæsonen 2022 / 2023.

Det er nemlig realiteten, eftersom Ida-Marie Dahl og Viborg HK netop er blevet enige om ikke at bruge den option i spillerkontrakten, der giver begge parter mulighed for at afbryde samarbejdet til sommer.

´Vi er rigtig glade for at have Ida-Marie Dahl i klubben, og allerede nu er vi ved at skabe fundamentet til den kommende sæson, så vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi kan fortsætte det gode samarbejdet´ siger direktør i Viborg HK, Jørgen Hansen

Cheftræner Jakob Vestergaard er ligeledes godt tilfreds med, at han også i sæson 2022 / 2023 kan jonglere med Dahl på stregen:

´Jeg er rigtig glad for, vi beholder Ida-Marie Dahl, for i hende har vi en af verdens bedste kontraspillere og en fremragende angrebsspiller, og desuden har vi set en rigtig god udvikling i hendes defensiv.

 

Som person giver Dahl også holdet rigtig meget, for hun er en humørbombe uden lige, der giver god energi og spiller med et stort hjerte, og det er man som træner altid rigtig glad for.

Alt i alt en virkelig god signing for Viborg HK, for vi står med en mega dygtig håndboldspiller, som vi tror på, at vi kan udvikle mere, og som passer godt ind i den måde, vi spiller på´.

Ida-Marie Dahl kom til klubben i 2018 og ser nu frem mod endnu en tørn i den grønne trøje:

´Jeg er glad for at være her. Jeg trives rigtig godt i klubben, træningsmiljøer og har det godt med de andre på holdet. Jeg tror meget på de mål, vi arbejder hen imod, og derfor kan jeg også se mig selv i Viborg HK i næste sæson, og mit mål er at blive ved med at udvikle mig og kæmpe mig til en endnu større rolle´.

0
0
0
s2smodern

Med aftenens sejr over Silkeborg Voel kan Viborg HK-mandskabet runde første del af sæsonen af og ´overvintre´ på 2. pladsen i kvindeligaen.

Det var et veloplagt Silkeborg Voel hold, der ankom til VIBOCOLD Arena med et tydeligt håb om at tage point med herfra, men sådan gik det heldigvis ikke.

Efter en spændende første halvleg med masser af tempo og to ret ligeværdige hold, blev det fløjtet til halvleg med stillingen 17 – 14. Knap var 2. halvleg gået i gang før de grønne piger for alvor tog ansvar og som minutterne gik, lagde de mere og mere afstand til gæsterne, og kampen endte med en 6-måls sejr til Viborg HK (33 – 27).

Cheftræner Jakob Vestergaard:

´Vi ligger stadig nr. 2 og spiller en rigtig god kamp. Egentlig synes jeg, at vi bør være foran med mere efter det første kvarter, for vi har mange 100 % chancer, hvor vi brænder, og det betyder også, at de får åbnet op for nogle ting, som lukker dem ind i kampen: De begynder at skifte meget ud, og det resulterede i, at vi bliver presset på udvendig side – det vil sige på Moa, Tonje og Dahl, og den situation giver Silkeborg Voel nogle hurtige mål, der sender dem foran en enkelt gang i kampen. Vi får hurtigt helt styr på kampen igen, og vi går til halvleg med en rigtig god smag i munden. I 2. halvleg får vi lukket kampen, da vi bl.a. tvinger dem ud i nogle opstillinger, som de ikke har spillet så meget.

Vi lykkes også med vores overtalssituation – både når vi spiller 6 mod 5, og når de har taget målmanden ud, og vi kan kaste den ned på det tomme mål. Det håndterer vi rigtig fint. Vi brænder et par straffe, som jeg synes var unødvendig, men det er en lille ting. Generelt er jeg glad for, at vi får så mange i spil og mange på scoringslisten. Moa fortsætter sit gode spil, og Jørgensen stempler virkelig ind i dag, og det er selvfølgelig glædeligt at se.

Det er fuldt fortjent, at vi tager sejren i aften, og jeg er superglad og tilfreds med, at vi dermed fastholder vores 2. plads i Bambusa-kvindeligaen.

Kampens spiller blev Kristina Jørgensen, der også blev kampens topscorer med 6 mål. På scoringstavlen kom også Moa Högdahl med 5 mål, Line Haugsted med 5, Maria Fisker med 4, Ida-Marie Dahl, Thilde Frandsen, Tonje Enkerud hver med 3 mål. Sara Hald satte 2 mål ind, mens Stine Andersen og Lærke Nolsøe scorede et enkelt mål hver.

0
0
0
s2smodern

´En kamp der ikke blev som ventet´

Sådan kan man vist rolig sige om lørdagens match mellem Viborg HK og Holstebro Håndbold, hvor VHK inden kampstart var klare favoritter.

Det blev en kamp, hvor første halvleg og anden halvleg var som nat og dag. Første halvleg drillede alt, - intet ville lykkes. Viborgs førstemålmand Anna Kristensen sad på bænken grundet sygdom, og Emma Friberg kunne ikke finde formen, ingen fik godt gang i skudarmene og heller ikke forsvarspillet fungerede. Dermed stod hjemmeholdet Holstebro Håndbold med en 5-måls føring ved pausen. Den situation fik vores grønne piger heldigvis ret hurtigt lavet om på i 2. halvleg, hvor den ene efter den anden tager ansvar, og som reaultat heraf begynder spillet at lykkes ,og det er en trup, der virkelig samlet sig og genvinder gejst og form, og Viborg HK kan tage hjem med en 5-måls sejr.

Efter kampen siger Jakob Vestergaard:

´Der var rigtig god læring i denne kamp for os, og jeg er stolt af, at vi virkelig formår at samle os og komme tilbage på sporet. Efter første halvleg begynder vi at tage de rigtige kollektive beslutninger, og sammen kæmper vi os ind i kampen og tager herfra med to point, og det er klart det vigtigste. Moa Högdahl viser endnu engang, at hun er inde i en virkelig positiv udvikling og også Tonje Enkerud spiller en god kamp. Jeg glæder mig til at vi på onsdag skal i kamp igen´.

I modstandernes mandskab var det især Jenny Helen Carlson, der voldte problemer, og hun fik lov at nette hele 8 gange, og også Maja Edling Lauritsen og Andrea West Bendtsen kom på måltavlen flere gange. I VHK-truppen var det denne gang Tonje Enkerud, der med en flot indsats blev topscorer for Viborg med 7 mål, mens Moa Högdahl og Ida Marie Dahl begge satte 5 mål ind og Fisker 4.

VHK tager hjem med en sejr på 32 - 27 efter at have været bagud 14 – 19 ved halvleg, og de to point betyder, at vi stadig ligger på 2. pladsen i Bambusa Kvindeligaen.

Næste gang de grønne er i kamp er på hjemmebane i Vibocold Arena er på onsdag kl. 20.30, hvor der er dømt lokalopgør, når vi mødet Silkeborg Voel.

0
0
0
s2smodern

Vores samarbejdspartner igennem mange år, Boligselskabet Sct. Jørgen, har endnu engang valgt at forlænge med klubben. En beslutning som, Anne Mette Primdahl, kommunikations- og udviklingschef i Boligselskabet Sct. Jørgen, begrunder sådan:

´Hos os er det vigtigt, at vi engagerer os i de tiltag, der er med til at fremme Viborg. Viborg HK er et af Viborgs største brands, så de er med til at skabe gode muligheder for eksponering både lokalt og nationalt. 

Der er stor konkurrence på markedet for lejeboliger, så for os er det vigtigt at være synlige på markedet.

Derfor er vores markedsføring nøje tilrettelagt ift. at opnå størst synlighed og kunne give noget tilbage til vores lejere. Vi er med til at sørge for, at Viborg er en god by at bo i, og det er vigtigt, vi også er det i fremtiden´. 

Samarbejdet udfolder sig i eksponering, konkrete forretningsmuligheder og hjælp til indlogering af ligaspillerne, der kommer til klubben fra andre byer og andre lande. Sidstnævnte er især et område, holdleder igennem 23 år, Liss Kristensen, beskæftiger sig med:

´Hold nu op hvor har jeg og Boligselskabet Sct. Jørgen igennem årene fundet mange lejemål sammen. Pigerne har jo alle forskellige ønsker til boligstørrelse, udefaciliteter og beliggenhed, så det er dejligt, at udvalget er så stort hos Boligselskabet Sct. Jørgen, og vi finder faktisk altid en bolig, som den enkelte spiller er glad for´.

0
0
0
s2smodern

Samarbejdet mellem Circle K og Viborg HK er så givende for begge parter, at det naturlige næste skridt, når den nuværende aftale udløber er at indgå en længere og større samarbejdsaftale, og Circle K kan derfor nu præsenteres som sølvpartner i håndboldklubben.

Aftalen betyder øget synlighed og flere forretningsmuligheder for Circle K, men ikke mindst betyder det også, at den rabataftale, Circle K stiller til rådighed for Viborg HKs samarbejdspartnere og sponsorer også forhøjes og forlænges.

 

Rabat på brændstof for alle, der bakker VHK op

Aftalen betyder helt konkret, at man som samarbejdspartner og sponsor i håndboldklubben kan tanke benzin og diesel med rabat hos Cicle K, og da rabatten stiger jo flere sponsorer, der tanker hos Circle K, er besparelserne endnu større end tidligere – til gavn for alle.

Om samarbejdsaftalen siger John K. Løgstrup, senior regional sales manager:

´Vi er glade for nu at være sølvpartner i VHK. Vi oplever, at vores samarbejde fungerer rigtig godt. Igennem det store netværk, klubben har og aktivt bruger, får vi mange forretningsåbninger, så vi kan se, at vores sponsorat giver en positiv afsmitning på såvel brand som regnskabstal´.

Caroline Lyhne Hansen, kommerciel chef i Viborg HK, er ligeledes glad for den nye aftale,

´Jeg er stolt over, at vi igen har en samarbejdspartner, der får så meget ud af vores aftale, at de gerne vil opgradere. Når vi så kan lægge et ekstra lag på, som giver rabat på benzin og diesel til alle, der støtter Viborg HK som sponsor, er det jo ekstra godt´.

Vil du høre nærmer om, hvordan du kan få besparelser på brændstof? Så kontakt Caroline Lyhne Hansen på 23469454.

0
0
0
s2smodern

OPTUR !

Skal Moa Högdahl beskrive de seneste dage med ét ord, kunne det meget vel være det ord, hun vælger, for siden i lørdags er de gode nyheder nærmest væltet ind hos hende.

I kampen mod København Håndbold i Vibocold Arena spillede hun noget af den bedste håndbold, vi har set længe, og hun blev da også både kampens topscorer med i alt 8 mål og fik efterfølgende også anerkendelsen som Kampens Spiller.

Knap er den nye uge begyndt, og en opringning fra den norske landstræner Thorir Hergeirsson sender det i forvejen store smil op i nye højder:

Moa Högdahl er udtaget til det norske landshold

 

Hun kan dermed se frem til at bruge en stor del af november og december sammen med landsholdskammeraterne - først på træningslejr og dernæst til VM i Spanien. Den norske højre back har to gange tidligere været med på landsholdet, og hun ser da også meget frem til endnu engang at skulle repræsentere Norge:

´Jeg fik et opkald fra Thorir Hergeirsson, som fortalte mig, at jeg skal med til VM i Spanien, og jeg blev bare SÅ glad. Jeg ser så meget frem til at tage med landsholdet, når vi liiiige har gjort klubarbejdet færdigt og forhåbentlig kan tage af sted med en placering som ligaens nr. 2.

 

Det er en stor personlig drøm at spille på landsholdet, og når jeg har været med før, betyder det bestemt ikke, at det er mindre stort, når Thorir Hergeirsson ringer – det betyder bare, at jeg tager afsted med lidt mere tryghed end første gang, for nu ved jeg, hvad det handler om´.

 

Glæden deles især også af cheftræner, Jakob Vestergaard, der umiddelbart efter udtalelsen siger:

´Jeg er super glad på Moas vegne. Det er fuldt fortjent. Hun knokler hele tiden 100% med at udvikle sig, så det er dejligt, at det bliver belønnet med en landsholdsudtagelse.

Der er ikke mange, der er lige så dedikerede til kamp og træning, som hun er, og hun har virkelig også været inde i en god udvikling.

Defensiven har været meget stærk de seneste mange år, og de sidste to sæsoner, har hun også spillet godt og effektiv i angrebet.

Til træning ser vi virkelig, at der er et stort potentiale og heldigvis viser det sig også ofte til kampene´.

Moa Högdahl er denne gang den eneste nordmand, der er udtaget, mens Kristian Jørgensen, Lærke Nolsøe og Line Haugsted kan følges til det danske landshold.

0
0
0
s2smodern

Underkategorier