Av, av, av. Det var overhovedet ikke det resultat vi havde drømt om inden dagens kam pmod Team Esbjerg. De forsvarende danske mestre kom, så og sejrede i VIBOCOLD Arena, hvor vi lider et stort nederlag på 24-39. 

Første halvleg fulgtes holdene ellers fint ad, og trods det, at gæsterne fra Esbjerg kom foran med 5-10 fik pigerne arbejdet sig tilbage på 10-10 ved godt forsvarsspil og flotte kontramål. Ved pause var Esbjerg foran med 14-17 og kampen syntes fortsat at være åben. På bænken havde Jakob også fornemmelsen af, at vi var godt med i store dele af kampen, men det sidste kvarter blev for alvor afgørende.  

- De første tre kvarter er vi gode nok, og det sidste kvarter taber vi med 10. Så bliver det grimt. Gennem hele kampen har vi problemer med at dække godt op, og de kommer let til deres scoringer. Den fase, hvor de scorer mange mål og løber fra os, det er i den fase, vi bliver trætte og laver dårlige beslutninger angrebsmæssigt, som gør, at de bare løber ned i den anden ende og scorer mål, sagde Jakob efter kampen. 

- Vi mis-timer alt for meget. Der er for mange situationer, hvor vi er bagefter og ikke er forudseende nok og får gjort det, vi gerne vil. Så er Esbjerg et godt hold, der spiller godt. Længere er den ikke. De var godt indstillet på os og lykkes med mange af de ting, de gerne vil lykkes med. Det gør vi tilsvarende ikke. Så kombinationen af, at vi ikke dækker ret godt op, og for første gang mangler redninger gør, at de kommer til at score mange lette mål. 

Denne fornemmelse er samme fornemmelse, som spillerne sad tilbage med efter kampen, og Carin fortæller: 

- I første halvleg var det vel egentligt okay, men i dag får vi ikke rigtig stoppet dem i vores forsvar. Vi plejer at være tydeligere overfor hinanden, og det var vi ikke i dag, og så er det, der sniger sig usikkerhed ind i spillet. I anden halvleg skal vi jagte dem, da de får mange mål, og det stresser os og cifrene på måltavlen bliver større, end vi måske havde tænkt os. 

Skuffelsen over dagens nederlag får ikke lov at sidde i spillerne for længe, da der allerede mandag er kamp igen. Denne gang mod oprykkerne fra Horsens.

- Vi arbejder videre i træningslokalet. Vi er lidt ramt på ressourser, hvilket også bliver udslagsgivende i dag. Vi har haft en dårlig træningsuge, hvilket kan ses, men der er ikke andet at gøre, end at komme op på hesten igen og få etableret noget godt forsvar og en god kontrafase. Vi har tidligere dækket fint op og det skal vi se, om vi kan ramme igen, fortæller Jakob.

Blandt spillerne er der heller ingen tvivl om, at der skal tages revanche for dagens nederlag.

- Nu kommer der en revanchelyst frem, og vi er jo mega skuffede i dag. Vi kan spille meget bedre end det her, og vi skal slet ikke tabe med så mange mål. Vi er mange, der ikke rammer vores niveau i dag, og jeg synes ikke, der skal være så stor forskel på os og dem. Derfor tror jeg også, at det giver en stor revanchelyst på mandag og alle kommer tilbage og ved, vi skal være klar. Vi stiller høje krav til hinanden, og når vi ikke opnår det, må vi kigge på, hvad vi kan gøre bedre fremover. 

Der er dog én ting, der ikke kan sættes en finger på ved dagnes kamp, og det var den fantastiske opbakning fra tilskuerne, der til aften var mødt talstærkt op. 

- Der var en fed kulisse for os. Ingen tvivl om det. Det var super fedt med mange mennesker og god opbakning. Det gav rigtig god stemning i hallen, sagde Jakob, der bliver bakket op af Carin.  

- Allerede under opvarmningen kunne jeg mærke, at der ville komme mange tilskuere. Det giver virkelig en ekstra energi for hele holdet at have hallen i ryggen. Det kan lægge pres på dommerne. Så for mig giver det kuldegysninger, at der er mange der hepper på os og det er kampe, som er fede at spille. Derfor er det også ærgerligt, at vi ikke kan præstere bedre i dag, når der var så mange mennesker i hallen. 

Dagens nederlag skal lige synke sig, men i morgen arbejder administrationen og pigerne samlet videre for, at få en god kamp på mandag. Derfor håber vi også, at opbakningen på mandag bliver lige så god som i dag, da vi har brug for jer. 

Billetter til kampen kan købes HER

 

0
0
0
s2smodern

Det er noget af en opgave, Jakob og pigerne kommer på onsdag aften, når Jesper Jensen og mandskabet fra Team Esbjerg kommer til VIBOCOLD Arena. Gæsterne fra Esbjerg er efter syv spillerunder fortsat ubesejrede i HTH Ligaen. En flot bedrift, der skal slutte i VIBOCOLD Arena. 

Nøglen til succes ligger i følge Jakob og Ida-Marie i at fortsætte det gode spil fra de seneste kampe, ikke mindst sejren i København. 

- Vi skal gøre nogle af de samme ting, vi gjorde i København. Det bliver helt afgørende, at vi får fat defensivt og at det bliver os, der kan styre tempoet i kampen. Der er ingen tvivl om, at der venter os en rigtig stor opgave, måske den største indtil nu i denne sæson. De kommer i Champions League-gear med masser af energi og kraftfuldt spil, som man jo får af at spille Champions League. De skal vi kunne modstå, det tryk, fortæller Jakob efter tirsdagens træning. 

Ida-Marie mener ligesom Jakob, at defensiven får en stor betydning for kampens forløb. Dog er det vigtigt også at få gang i det gode offensive spil, da Team Esbjerg også har fået godt fat i deres defensiv. 

- Det er super vigtigt, at vi fortsat har styr på defensiven. Det har haft rigtig stor betydning for os i denne sæson indtil videre, men vi har også haft stor fokus på vores offensiv. De dækker en smule anderledes end de andre hold, så det har vi haft fokus på, men derfor spiller defesiven stadig en kæmpe rolle, fordi det er en god base, fortæller Ida-Marie og fortsætter: 

- De er favoritter og vi skal bare ind og spille vores spil. Vi kommer med en masse selvtillid, og jeg synes også, vi har fået en fin start på sæsonen. Vi skal bare ind og spille med og vise, at vi sagtens kan være med i toppen af ligaen. Vi er underdogs og skal bare give fuld spade. 

 

Modsat Team Esbjerg deltager vores piger ikke i de europæisk eturneringer i denne sæson. Det har givet længere tid mellem kampene, og mulighed for at tilrettelægge træningen anderledes. Team Esbjerg kvalificerede sig med DM Guldet i sidste sæson til Champions League og spiller dermed flere kampe i ugen for tiden. De mange kampe regner hverken Ida-Marie eller Jakob med, giver en større fordel til Viborg HK.

- Det kan måske godt have en lille smule betydning når man rejser og man bliver mere træt i kroppen, men jeg tænker først, det er noget de mærker til, på et senere tidspunkt. Sæsonen er jo lang og nærmest lige gået i gang, så jeg tror ikke, det har nogen indflydelse på kampen onsdag. Det er nok nærmere senere på sæsonen, siger Ida-Marie og suppleres af Jakob.

- Vi har været hårdt ramt med skader i denne uge og det har problematiseret vores forberedelse meget. Jeg tror ikke, Team Esbjerg er trætte endnu. I hvert fald ikke på den måde, at det påvirker kampen onsdag. Det er klart, at det slider på kræfterne i løbet af en sæson, men man skal heller ikke tage fejl af, at de internationale kampe giver meget på den positive måde. De træner formentligt ikke så hårdt i denne periode, fordi de spiller så mange kampe, men netop det, at træne taktisk og så få det fysiske element ind ved kampene, det er der mange hold, der lykkes fint med over årene. 

Hvad der tilgengæld kan blive en fordel for vores piger er, at kampen spilles på hjemmebane i VIBOCOLD Arena. Med massiv opbakning kan spillerne få 10-15% ekstra energi, og så er der muligheder for at tage point fra de ubesejdrede gæster fra Team Esbjerg. 

- God opbakning giver os væsentligt flere procenter i forhold til chancen for at vinde. Der er ingen tvivl om, at kampe mod Esbjerg i Esbjerg er en svær størrelse. Kampe mod Esbjerg i VIBOCOLD Arena er stadig en svær opgave, men på ingen måde en umulig opgave og jeg håber, der kommer gang i hallen, og vi virkelig kan mærke, vi spiller på hjemmebane. Det kan hjælpe til at hente 10-15% ekstra, og så er der sådan set også en mulighed for at vinde, siger Jakob. 

- Opbakningen fra fans er altid vigtigt. Det giver noget helt specielt, at hallen er fuld. Det giver god stemning, og vi mærker det selv om vi er fokuserede. Det giver lige det ekstra kick og vi vil gerne gøre det ekstra godt for at vise tilskuerne, at vi godt kan. Så det er dejligt, når hallen er fyldt godt op, slutte rIda-Marie. 

Billetter til kampen kan fortsat købes HER

 

 

0
0
0
s2smodern

- Det er mega fedt og noget jeg er vildt glad for. Det er aldrig fordi man regner med at få noget for den træning og det arbejde man ligger i klubben, så det er fedt at få et skulderklap, når man kæmper hårdt. 

Ordene kommer fra 18-årige Julie Stokkendal (aka. Stokke), der den 5. oktober kunne lade sig hylde som årets talent i Viborg HK for sæsonen 2018/19. Det skete i pausen i kampen mellem Viborg HK og EH Aalborg. Det ligger ikke fjernt for den unge målvogter at følge ligapigerne tæt, for ikke nok med, at Stokke spiller på U19 holdet i Viborg HK Forening, så er hun også tilknyttet ligaholdet som tredjemålmand. 

- Stokke er så langt i sin udvikling, at vi har valgt at gøre hende til 3. målvogter i ligatruppen. Allerede under Generation Handball havde hun et par kampe, hvor hun gjorde et rigtig godt indtryk. Det er klart, at som U19 spiller er man ikke klar til at spille mod top-fire holdene i Danmark, men jeg synes, hun har vist at hun kan gøre et rigtig fint indhop mod hold, der ligger på niveauet under, fortæller Susanne Wilbek og fortæller, hvad der ligger til grunde for valget af Stokke som Årets Talent.  

- Talent er jo mange ting, og der er rigtig mange talenter i Viborg HK. Hvordan man vælger at forvalte talent er med til at bestemme, hvor man kan bringe det hen. Stokke har næse for at stå på mål og har en kæmpe stor portion vilje til at ville blive bedre. Viljen til at få det til at harmonere i en hverdag som 3. g elev, der skal have skolen til at gå hånd i hånd med Viborg Elite, hvor der er morgentræning og andre tilbud i forhold til at udvikle og arbejde på sin sport.   

- Som person skal man kunne være en ener på nogle tidspunkter, men samtidig kunne bidrage, hvis man vil begå sig på eliteniveau. Det gør Stokke også, og hun har blandt andet været målvogtertræner på kredsholdene. Hun tager ansvar for de unge talenter, der kommer efter hende, og lærer fra sig i forhold til det. Hun giver den gas uanset om det er til træning med nogle af de yngre målvogtere i klubben eller om det er til ligatræning med Josephine, Anna og mig. 

- Så det er noget personligt, det er indsats og det er de kompetencer hun besidder, der gør, at hun er årets talent i Viborg HK, slutter Susanne. 

Da Stokke både træner med U19 og ligaholdet bliver der tilbragt et utal af timer i VIBOCOLD Arena hver uge. Timer, som Stokke med glæde ligger i den sport, hun holder så meget af. 

- Det der motiverer mig er, at jeg elsker at spille håndbold. Jeg elsker at komme i hallen og at komme til træning og kamp. Trænere, ledere og de øvrige der er omkring klubben gør det mega fedt at være her og det er en klub, hvor man kender hinanden og hilser på hinanden, ligemeget hvem det er. Det er uanset om det er holdkammerater eller spillere fra andre hold og årgange, så det er fantastisk. Sammenholdet og atmosfæren er rigtig god, fortæller Stokke, der ud over træning også skal have passet skolen, da hun er i gang med 3. år på Handelsgymnasiet.

Her er hun indskrevet under Team Danmark ordningen og Viborg Elite, hvilket betyder, at der er ekstra hjælp at hente i de perioder, hvor håndbolden fylder ekstra meget. 

Fremtidsdrømmen er der også styr på, og Stokke svarer uden tøven, når hun bliver spurgt, hvad drømmen er: 

- Jeg drømmer selvfølgelig om at blive professionel håndboldspiller og spille på fuld tid. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig. 

Fra alle i Viborg HK skal lyde et stort tillykke til Stokke med titlen, der er mere end velfortjent. 

0
0
0
s2smodern

Viborg HK udvider holdet, og har indgået samarbejde med Erhverv og Bolig Byg A/S. Entreprenørfirmaet med hovedsæde i Randers er ny sølvpartner i klubben, og har skrevet under på en to-årig aftale.

- Erhverv og Bolig Byg A/S støtter Viborg HK fordi vi vil sporten, og gerne vil støtte op omkring det lokale sammenhold mellem sporten og erhvervslivet. Viborg HK er ”STORT” ikke kun i Viborg, men i hele Danmark og det vil vi gerne være en del af, siger indehaverne af Erhverv og Bolig Byg A/S, Jacob Riis Sørensen og Christian Paulsen samstemmende.

Erhverv og Bolig Byg A/S er en nystartet entreprenørvirksomhed, men ejerne er langt fra nye i faget. Erhverv og Bolig Byg A/S blev etableret i starten af 2019, som en udbygning af samarbejdet mellem Christian Ringsted Paulsen og Jacob Riis Sørensen.

Erhverv og Bolig Byg A/S fokuserer geografisk på Øst-, Midt- og Nordjylland og opfører bolig- og erhvervsbyggerier i Total-, Hoved- og Storentrepriser.

- Det glæder os altid, når vi finder formlen på et stærkt samarbejde med nye partnere. Erhverv og Bolig Byg A/S deler mange af de samme karakteristika som Viborg HK. Vi har en velkendt historie bag os, men har i denne sæson skulle samle et nyt hold med flere nye spillere. Erhverv og Bolig Byg A/S har også en flot historik med Byggeselskabet Paulsen A/S, og det er den historik, de nu har bygget videre på med deres nye ”hold”, Erhverv og Bolig Byg A/S, siger direktør i Viborg HK Jørgen Hansen.

Samarbejdet mellem Viborg HK og Erhverv og Bolig Byg A/S er trådt i kraft og vil løbe frem til sommeren 2021.

0
0
0
s2smodern

Foto af Dan Eugen Photography

Pigerne fra Viborg HK var flyvende i anden halvleg af opgøret mod København Håndbold, og vinder med hele 32-24 efter 13-13 ved pausen.  

Spådommene gik ellers på, at dagens kamp ville blive en tæt affære mellem ligaens stærkeste forsvar og ligaens stærkeste angreb. De første 30 minutter pegede da også i retning af en kamp, der kunne ende med sejr til begge hold. Men sådan skulle det ikke gå. 

- Vi spiller rigtig godt i dag og får spillet hinanden gode, da vi får et godt flow i spillet. Der er godt med tempo i spillet, mens vi spiller med stor omtanke, siger Haugsted efter kampen og fortsætter:

- Var jeg blevet spurgt inden kampen, om jeg troede, vi kunne vinde med otte, havde jeg svaret, at det da var en mulighed. Men egentligt forventede jeg en lige kamp, der kunne falde ud til begge sider, og at det ville blive viljen og gejsten der blev afgørende i dag. 

Hjemmeholdet fra København Håndbold fik den bedste start på opgøret og havde i løbet af første halvleg et lille overtag. Et kvarter inde i kampen bragte de sig således foran med 7-3 og senere 8-4. Det slog dog ikke Viborg HK ud af kurs, da fornemmelsen på banen var, at det blot var små ting der skulle rettes til, for at hente føringen. Som pausen nærmede sig, fik pigerne arbejdet sig tilbage, og ved pausen var der atter mållighed ved 13-13.

- Vi får en fin start og kommer godt fra land med det, vi gerne vil. Der kommer så en periode, hvor vi laver fejl og får nogle udvisninger, og så er vi bagud 9-5. Derfor tager vi også en time-out, hvor vi får styr på tingene, og da vi går til pause, synes jeg, vi er inde i en god periode. I løbet af første halvleg får vi ændret taktikken, da Hjertner er for godt skydende. Da vi får ændret på det, får København sværere ved at score mål, fortæller Jakob.

- Der er nogle ting fra første halvleg, som vi skal arbejde videre med, og så er der ting, der skal ændres. Det snakker vi en del om i pausen, hvor vi blandt andet har fokus på at forbedre angrebsspillet. Defensivt skal vi holde ved og fortsat give Anna gode forudsætninger for redninger. 

Aftalerne fra pausen blev hurtigt omdannet til handling da anden halvleg blev skudt i gang. Fejlene fra første halvleg blev skiftet ud med forrygende forsvarsspil, flotte redninger, og effektivt angrebsspil. Resultatet var en føring på 20-16 efter 10 minutter. Det lykkedes ikke København at hente synderligt ind på føringen, der lige så stille blev udbygget til slutresultatet på 24-32. 

- Vi fortsætter hvor vi slap i første halvleg. Vi dækker godt op og får lagt et tryk på København i deres defensiv. Angrebsmæssigt scorer vi på vores chancer, så de har svært ved at løbe kontra på os og når vi er på plads i forsvaret har vi fint styr på det, og Anna får godt fat. Det giver mulighed for at få gang i vores kontrafase og samtidig kommer vi til gode chancer, der gør, at København hele tiden skal jagte, fortæller Jakob.

Glæden over sejren var naturligvis stor, da den samtidig betyder to vigtige point til kontoen og en god portion selvtillid forud for næste kamp, som er på hjemmebane mod ubesejrede Team Esbjerg. 

- Det er super fedt at slå et af de hold, der ligger tæt omkring os. Det betyder meget for selvtilliden og vi viser, at vi præsterer godt som hold, slutter en glad Haugted.  

 

 

0
0
0
s2smodern

Viborg HK profilen, Laura Damgaard har beskadiget sit bagerste korsbånd i højre knæ og må formentligt holde pause de næste fire til seks måneder.

En uheldig landing i kampen mod sin tidligere klub, EH Aalborg, har resulteret i en korsbåndsskade, viser en scanning hos Capio CFR i Viborg. Da det er det bagerste korsbånd i knæet der er beskadiget forventes det, at Damgaard må sidde ude de næste fire til seks måneder.

Viborg HKs cheftræner må nu se bort fra den hurtige bagspiller, der i sidste sæson sluttede som samlet topscorer i HTH Ligaen.

- Vi håber at Laura kommer endnu stærkere tilbage. Hun er en rigtig vigtig brik i vores angrebsspil og har spillet godt for os indtil nu. Hun er rekrutteret præcis til at kunne løse nogle af en-mod-en opgaverne og skabe overtal, og det har hun været dygtig til i den indledende fase. Vi kan desværre ikke ændre på det skete, og nu er der andre spillere, der må trække et lidt større læs. Vi skal have Line Haugsted helt op i gear, og så kommer Carin Strömberg og Kristina Jørgensen til at spille mere på playmakerpladsen. Vi må løse det med de kræfter, vi har i truppen, siger Jakob Vestergaard.

Viborg HK indtager lige nu HTH Ligaens fjerdeplads to point efter Odense Håndbold, der har spillet en kamp mere, end Viborg HK.

0
0
0
s2smodern

Ligaens bedste forsvar mod ligaens bedste angreb. Så simpelt sætter Jakob kampen mod København tirsdag aften op. Men som vi alle ved, er der ikke noget der er simpelt i håndbold. Der skal kæmpes for hvert et point, og det er pigerne klar til tirsdag aften, når de på udebane møder ligaens topscorer, Mia Rej og co.

Det er kun tre dage siden, Jakob og pigerne sidst var i kamp, og sejren mod EH Aalborg luner også godt på selvtilliden frem mod det svære opgør mod København Håndbold, der må betragtes som en af ligaens sværeste modstandere at tage point fra. Det har dog ikke gjort, at Jakob og Susanne har kigget på at ændre spilkoncept.

- Vi tror på, at det spilkoncept vi har arbejdet på hele sæsonen er det, der skal bære os igennem. Derfor har vi også forberedt os til denne kamp, ligesom vi ville alle andre. Der bliver lavet små justeringer i forhold til den modstander vi møder, og vi har noteret os, at de har tre spillere, der har scoret rigtig mange mål. Det er Linn Blohm på stregen, Mia Rej på playmaker og back, og Maria Hjertner på højre back. Det er noget af det, der har fyldt en del. Så har vi også set, at Larissa Nusser spiller en del og er kommet godt igang. De spiller med masser af tempo og det tager vi udgangspunkt i, og retter vores koncept til, så det passer til det, vi forventer at møde, fortæller Jakob forud for tirsdagens opgør.  

Ser man på statistikken for HTH Ligaen vil man se, at det særligt er på det defensive arbejde, vores piger er kommet godt fra land. Med et bundsolidt forsvar foran sig, er Anna braget igennem som ligaens stærkeste målvogter. Så stærk er defensiven, at vi foruden HIH er det hold i ligaen, der har færrest mål imod sig. Det stærke defensive arbejde gør dog ikke, at der nu er fuld fokus på offensiven.

- Vi har sat fokus på begge dele hele vejen igennem, men det er rigtigt, at vi lykkes bedst defensivt. Vi arbejder stadig med at udvikle angrebsspillet og sætte tingene i system, så vores timing er mere naturlig. Det har vi også arbejdet med frem mod kampen mod København. Men det er da spændende, at det er ligaens bedste forsvar mod ligaens bedste angreb, og det er altid spændende at duelere på de ting. Mon ikke den lander et sted imellem med 26-27 mål til begge mandskaber. Så håber jeg, vi kan tage den med en et- eller to-måls sejr til sidst, fortæller Jakob og fortsætter:

- Alle sejre luner og er vigtige for vores nye og unge hold. Det tanker selvtillid og det vil en sejr i København også gøre. Det bliver svært, men det ville være alletiders at få en tur hjem med to point i bussen. 

Kampen mod København Håndbold spilles tirsdag aften kl. 19.00 og kan følges på Livescore. 

0
0
0
s2smodern

Sidste uge var landsholdsuge og det betyder for rigtig mange hold, at de må undvære spillere, der skal med deres respektive landshold på træningslejr. I Viborg HK måtte vi undvære fem spillere, da Kris, Haugsted, Pauline, Moa og Carin alle var udtaget til samling. Dermed havde Jakob færre spillere til rådighed ved træning. Det til trods, kunne man torsdag kun tælle sig til fire færre spillere. Det skyldes et besøg fra Rumænien, da AG havde fået en uges fri og benyttede sig af muligheden for at komme hjem og se til sin familie. Og når man så alligevel er i Viborg, så kan man ligeså godt træne med i sin tidligere klub.

Vi tog en snak med AG om skiftet til Valcea og om hun er faldet godt til. Læs med her og få indsigt i skiftet, de største forskelle fra Valcea til Viborg.

Hej AG! Det gik lidt stærkt sidst vi så dig, og du er nu flyttet til Valcea. Hvordan har det været at skifte til Valcea, og er du faldet godt til?

- Det gik jo stærkt, og jeg nåede ikke rigtigt at få forventninger til noget, før jeg sad i flyet. Alt var så overvældende, så jeg tror ikke, jeg tænkte så meget. Jeg er blevet taget vildt godt i mod, og da jeg ankom i lufthavnen og sad i bilen på vej mod Valcea, sad jeg og glædede mig til at se, hvad jeg ville komme frem til. Selvfølgelig også at skulle spille Champions League og i en anden liga. Så selv om det på nogle måder var intimiderende at forlade noget af det trygge, kunne jeg mærke, at det var det rigtige for mig og at det bliver vildt spændende.

Hvad har du gjort for at falde så hurtigt til i nye omgivelser?

- Jeg kom sent tirsdag aften, og allerede torsdag tog vi på træningslejr, og det tror jeg, var en kæmpe gave, fordi man er sammen som hold 24/7. Vi var på træningslejr til mandag og lige den her gang gjorde det ikke så meget, at der var ventetid, for så kom jeg til at snakke meget mere med pigerne. Vi snakkede om kampe, vi har spillet mod hinanden på landsholdet og i Europæiske kampe, og så snakkede vi også om de spillere, vi har spillet på hold med. Der var blandt andet nogle, der har spillet sammen med MP (Marie Paule Gnabouyou, red.). Det giver jo en masse fælles at snakke om.

- Jeg er faldet godt til og er kommet hurtigt ind på holdet og er rigtig glad for det. De syv uger, jeg har været afsted har været rigtig gode, og jeg har ikke rigtig savnet noget endnu. Jo, selvfølgelig min familie og Morten, men han har allerede været nede og besøge mig, men det hjælper, at vi kan Facetime hver dag. På den måde hjælper teknologien rigtig meget, så det er overraskende nemt.

Hvad er den største forskel fra Viborg HK til Valcea?

- Den største forskel fra Viborg HK til Valcea er vel det set-up, der er omkring holdet. I Valcea har vi to massører, en fys, en læge, en fysisk træner og endnu en, der er fys/fysisk træner. Så er der selvfølgelig en målmandstræner og assistenttræner. Dagen efter kamp er der typisk sat tid af til, at vi skal i spa og have 30 minutters massage. Restitutionsdelen går de meget op i, og vi får kosttilskud efter kamp, ligesom der er drikkeyoghurt efter træning. På den del er de meget professionelle.

- Programmet er noget strammere i Valcea, end herhjemme i Danmark. Vi spiser frokost sammen hver dag på en restaurant i byen, som også sponsorerer klubben. Der er også afsat hviletid hver dag, da vi spiller mange kampe og træner meget.

- Det er nok de største forskelle.

Hvordan er det så at være tilbage i Viborg for en kort stund?

- Det er som det plejer at være. Det er rigtig hyggeligt at se pigerne igen, og dejligt at få rørt en bold, så det er skønt at være tilbage for en kort bemærkning. Jeg har også haft kage med, sådan for at sige tak fordi jeg må være med og så også lidt en farvel kage. Det gik jo stærkt med at komme afsted. Ellers er det jo bare som at komme hjem, jeg er jo vokset op i den her hal, og det vil altid være den følelse jeg kommer tilbage med.

0
0
0
s2smodern

'Back in business', sådan skrev vi i optakten til dagens kamp. Mest af alt hentydede titlen til det faktum, at pigerne atter var tilbage efter to ugers kamppause og landsholdsuge. 'Back in business' kunne dog også let bruges til dagens kamp, for pigerne viste for alvor, at de er tilbage i kampform, og kan med en storsejr på 28-16 over EH Aalborg fortjent sætte to point på kontoen. 

- Det var dejligt at komme igang igen og så på hjemmebane, fortæller en smilende Stine Andersen efter kampen.

Smilene var der god grund til, for når man holder en modstander nede på 16 mål over 60 minutter, så gør man noget rigtigt. Stine var da også hurtig til at sætte ord på, hvad det var, pigerne lykkedes så fint med i dag.   

- Vi lykkes med det, vi har aftalt og er aggresive i forsvaret, hvor vi lukker godt ned. Det giver gode arbejdsbetingelser til Anna, der jo igen i dag står en rigtig god kamp. Vi brænder stadig for meget, selv om vi scorer 28 mål. Så der er lidt at arbejde med, men vi lykkes godt med de små to og to aftaler i dag. Vi får spillet hinanden gode og spiller bredt i dag, så det var en god kamp at starte med. 

Den unge målvogter, der lige nu er ligaens klart stærkeste på sin position stod igen i dag fremragende. Med 18 redninger sluttede Anne kampen med en redningsprocent på 54%, hvilket også giver en klar indikation af det defensive arbejde, der blev lavet foran hende, såvel som hendes fantastiske spil i målet.

Efter kampen var Susanne også godt tilfreds med pigernes spil, trods det, at der lige skulle gå noget tid, før de for alvor fik sat sig på kampen. 

- Først og fremmest spiller vi koncentreret i dag. Vi starter en anelse nervøst eller utålmodigt angrebsmæssigt, men forsvarsmæssigt har vi god koncentration og god disciplin. Det har vi hele kampen, og som spillet skrider frem, får vi angrebsmæssigt også god disciplin og tålmodighed. Når først vi har god tålmodighed, bringer vi os til gode chancer. Vi har mange spillere der byder ind i løbet af kampen. Det er super godt i forhold til, at vi har mange spillere, der er godt i gang, men også i forhold til at fordele kræfterne og resourserne så godt som muligt, siger Susanne Wilbek. 

Vigtigheden af at have hele truppen i gang er ikke til at undervurdere, og med landsholdspausen har der også været lidt udfordringer på træningsfronten, da stort set alle bagspillere har været afsted. Det påvirkede heldigvis ikke dagens resultat, da Jakob og Susanne har formået at udnytte de få træninger, pigerne har haft sammen, til at få alles timing på plads og klar til kamp. 

- Det er klart, at når vi har mange spillere med landsholdet, så er der stor forskel på dem der kommer hjem og har haft en intens uge med landsholdet, og de spillere, der har givet fuld speed med træningen hjemme. Derfor har vi brugt en del af de seneste træningspas på at få alle op i gear i forhold til kampsituationer. Vi er selvfølgelig glade for, at vi rammer det gode sammenspil i dag, slår Susanne fast. 

 

 

Målscorere for Viborg HK

Pauline Bøgelund - 6

Kristina Jørgensen - 5

Maria Fisker - 3

Ida-Marie Dahl - 3

Laura DAmgaard - 2

Moa Högdahl - 2

Carin Strömberg - 2

Line Haugsted - 2

Madeleine Östlund - 2

Stine Andersen - 1

0
0
0
s2smodern

Når Viborg HK lørdag eftermiddag møder EH Aalborg på hjemmebanen i VIBOCOLD Arena er det samtidig mødet med Laura Damgaards tidligere klub. Et møde, den unge bagspiller ser frem til.

- Det er selvfølgelig specielt at stå over for nogle, man har spillet sammen med tidligere, men når det så er sagt, så føler jeg ikke, at det er mit hold, der kommer i morgen. Der er sket udskiftninger fra sidste sæson der gør, at det føles som et andet hold, fortæller den unge bagspiller.

Ser man på statistikken for denne sæson, er det pigerne fra Viborg HK, der er kommet bedst fra start. Med fem kampe spillet ligger Viborg HK på syvendepladsen á point med Aarhus United på sjettepladsen. EH Aalborg ligger med sine tre point på tiendepladsen, og må derfor betegnes som en lille underdog til lørdagens opgør. Det betyder dog ikke, at man kan undervurdere holdet, som allerede tidligt på sæsonen overraskede og tog point mod TTH Holstebro. 

- Vi går til kamp med stor respekt for EH Aalborg, fortæller Jakob Vestergaard og uddyber dog, at hjemmebanefordel og en målsætning om at hænge i toppen af ligaen gør, at pigerne skal vinde.

- De har nogle spillere, man skal være ekstra opmærksom på i angrebet. De satser meget på kontrafasen, fordi det er deres chance for at tage point mod nogle af de store hold, så det gælder om at være lige så klar som i alle andre kampe. Det er et hold vi kan tabe til, hvis ikke vi er klar. De står fint defensivt, hvis de kommer ned på plads, så vi skal holde tempo i kampen og løbe med dem, siger Laura.

Forberedelserne til lørdagens opgør har været anderledes end vanligt, da landsholdspausen betød, at Jakob måtte undvære fem spillere til træning i løbet af ugen. Det giver udfordringer, særligt fordi det var største delen af bagkæden der var afsted, men samtidig gav det anledning til at have fokus på individuelle aspekter i spillet.

- Sådan en uge bruger vi til at se på, hvor vi står og hvad der skal der fokus på fremadrettet. Det er ingen hemmelighed, at kvaliteten i vores afslutninger ikke var ret høj i kampen mod Aarhus United. Det har vi arbejdet intenst på at forbedre i den uge, landsholdsspillerne har været væk. Det giver også god mening i forhold til de spillere vi havde tilbage, som var tre stregspillere og fire fløjspillere, fortæller Jakob og fortsætter:

- Den anden ting er at få ribbet sejlene igen. De spillere der har døjet med et eller andet, har vi sikret kommer på 100%, og så har vi et klart håb og forventning om, at de spillere, der er til samling træner godt og bliver matchet på højeste niveau.

Trods det, at det er små to uger siden, pigerne sidst spillede kamp, er nederlaget til Aarhus United langt fra glemt. Det er blevet analyseret, snakket igennem og rettet på, så de udfordringer der gav problemer ikke gentager sig mod EH Aalborg.

- Sanne (Susanne Wilbek, red.) og jeg har kigget kampen godt igennem og set på, hvor vi havde de største problemer, og hvilke ting der gav størst problemer angrebsmæssigt. Defensivt gør vi det jo fint. Så har jeg også snakket med mange af spillerne om, hvad vi lykkes med og hvad der skal ændres. Noget af det vi kollektivt har snakket om er, hvordan vi håndterer stressede og pressede situationer. Her er resultatet ikke altid at sætte mere fart på. Det kan være løsningen, men det er ikke altid løsningen. Vi skal have mere kløgt i spillet i forhold til når vi er pressede.

0
0
0
s2smodern