Kristina Jørgensen imponerer gang på gang. I kampen mod Odense i Vibocold Arena den 8. april scorede hun sit mål nr. 200 i kvindeligaen, og netop nu har Divisionsforeningen Håndbold kåret månedens spiller i marts i Bambusa Kvindeligaen baseret på MEP-pointsystemet (Most Effective Player) ... og JA månedens spiller er Kristina Jørgensen, der samlet præsterede bedst af ALLE spillere.

Over 4 kampe scorede hun bl.a. næsten 9 mål i snit per kamp, da det blev til intet mindre end 35 scoringer på 57 forsøg. Hun leverede desuden 17 assists og blokerede 2 skud. Det gav et MEP tal på 20,21.   

I slutspillet ligger vi lige nu nr. 1 efter vores sejr over Odense Håndbold - og i den kamp satte Jørgensen i øvrigt lige 9 mål ind. På torsdag kan vi se hende i kamp for den danske landshold, når se spiller mod Spanien.      

Stort tillykke til Kristina Jørgensen med titlen som månedens spiller i marts i Bambusa Kvindeligaen! 

0
0
0
s2smodern

Traditionen tro sender Viborg HK en stor del af truppen afsted, når der indkaldes til landsholdssamlinger, og således befinder Kristina Jørgensen, Ida-Marie Dahl, Laura Damgaard, Anna Kristensen og Majbritt Toft sig lige nu i den danske lejr, mens Carin Strømberg er taget afsted med den svenske trup.

Tydeligt bliver det så også, at en af håndboldens helt store profiler, Line Haugsted, ikke er på listen. Det er det en naturlig forklaring på.

 

Tiltagende smerter kalder på en løsning nu

Line Haugsted har igennem længere tid haft problemer med skudhånden og specielt pegefingeren, og i forbindelse med den seneste landsholdssamling bliver hun i landsholdets regi gjort opmærksom på, at en injektion i fingeren kan være en mulighed for at afhjælpe de tiltagende smerter.

Efterfølgende har Viborg HK´s egen sundhedsstab med Morten Vanggaard i spidsen vurderet fordele og ulemper ved en injektion.

Line Haugsted har trukket et stort læs både i klub- og landsholdsregi, og hun er udover fingeren også udfordret på en tå og en skulder, der skal tages hensyn til. Ud fra en helhedsvurdering og naturligvis i samråd med Line, der oplever tiltagende smerter, er et forsøg med injektion nu ikke blot en mulighed men en nødvendighed.

Line Haugsted har grundet ovenstående ikke deltaget i træning efter kampen i torsdags, og med udsigt til injektion tirsdag i den kommende uge og derefter 4-5 dages obligatorisk restituering, håber Viborg HK, at Line Haugsted vil være på banen igen i starten af uge 16.

0
0
0
s2smodern

Torsdagens topopgør mod Odense i Vibocold Arena endte med sejr og glædesrus for Viborg HK´s grønne trup.

Der var meget på spil for begge hold, og der blev virkelig gået til stålet på alle positioner. Under en tackling på Odenses playmaker Mia Rej, mærker Moa Högdahl, at hånden slet ikke er, som den skal være. Smerterne er massive, og umiddelbart efter løber hun af banen for at få en pause. Men en elitehåndboldspiller midt i en slutspilskamp er meget svært at stoppe, og senere ser vi nordmanden (med den meget store smertetærskel) tilbage i aktion og hendes 4. mål sættes ind med den hånd, der på scanningsbillederne senere samme aften, viser sig at være brækket.

Med en kamppause frem til den 24. april, hvor Viborg HK skal møde puljens nr. 2., Aarhus United, håber cheftræner Jakob Vestergaard, at den norske venstrehånd er klar til de resterende slutspilskampe.

Moa Högdahl er selvfølgelig både ærgerlig og ked af det, og efter træningen lørdag, hvor hun må bruge det meste af tiden på cyklen, siger hun: 

´Ja jeg er trist. Som håndboldspiller er skader jo det, vi alle frygter, og lige nu sker alt det sjove. Slutspillet og de vigtigste kampe, som vi har trænet så hårdt for at være klar til, - dem vil da være med til, og jeg håber, at det kan lade sig gøre´.

Efter torsdagens sejr ligger Viborg HK lige nu nr. 1 i slutspilspuljen.

0
0
0
s2smodern

Efter aftenens sejr mod Odense Håndbold i Vibocold Arena indtager vi slutspilspuljens 1. plads. Viborg HK besejrer Odense 34 – 30 efter et topopgør, hvor vi havde overtaget i det meste af kampen og indimellem er foran med både 3 og 4 mål.

 

En yderst velfungerende trup

Aftenens match viste en velfungerende trup, hvor flere af holdets profiler hjalp med at sætte de i alt 34 mål ind. Kristina Jørgensen blev kampens topscorer med 9 mål, og desuden scorede hun sit mål nr. 200 i Bambusa-ligaen. Line Haugsted satte 7 mål ind, Carin Strømberg 5 mål, Moa Högdahl 4, mens både Fisker og Dahl satte 3 ind.

 

Cheftræner godkender indsatsen

Efter kampen er det en glad Jakob Vestergaard, der med en godkendelse af holdets indsats siger sådan:

´Vi er rigtig godt tilfredse, og det blev en virkelig god fight. Vi møder et Odense mandskab, der udfordrer os på vores defensiv, hvor vi ikke får holdt helt tæt. Vi kæmper til gengæld … røven ud af bukserne og holder spillet i gang.

Vi laver faktisk ikke så mange kontraer i anden halvleg, og vi dækker ikke specielt godt op, men Anna står igen en rigtig god kamp for os. Vi bliver ved med at score mål og 34 mål … det er simpelthen godkendt, og der er mange, der er skarpe i dag.

Vi spiller meget risikobetonet i det sidste halvandet minut, hvilket var helt unødvendigt, men når vi vinder, er det jo okay. Vi dækker skævt med 5-1 med Fisker, som vi aldrig har trænet, men sådan er det bare, når vi spiller slutspil´, slutter Jakob Vestergaard med et stort smil.

 

Holdets anfører Carin Strømberg spiller også en rigtig god kamp i dag, og om den skæve 5-1 forsvarsposition siger hun:

´Ja det var ganske anderledes og noget, som vi slet ikke havde trænet, men det virkede jo godt, og det hjalp faktisk også Anna til endnu flere gode redninger.

Jeg er så stolt af pigerne, og jeg synes, at vi spiller en virkelig flot kamp hele vejen igennem´.

0
0
0
s2smodern

Når første halvleg er gået, og man kun har sat 6 mål ind  …  så ved man godt, at det bliver 60 lange minutter. Det scenarie måtte Aarhus United stå model til i går, da de blev mødt af den grønne forsvarsmur og det effektive angrebsspil i Vibocold Arena, der resulterede i en storsejr på 30 - 15. 

Der gik ikke mange minutter, før det ulige styrkeforhold blev tydeligt, og især Anna Kristensen imponerede med en redningsprocent på over 70% og kom desuden også på måltavlen. Æren for den præstation tildeler hun dog sine holdkammerater og siger efter kampen:  

´De dækkede jo helt vanvittigt op, - især i første halvleg sætter de flotte parader på alle skud, så der er egentlig kun et par straffe, jeg vil kategorisere som 100% chancer. Sådan et forsvar gør det bare let for mig at stå på mål´.  

Det er også i høj grad vores defensiv, som fremhæves af såvel cheftræner som en af kampens andre store profiler: Kristina Jørgensen, der sætter 9 mål ind og efter kampen siger:   

´Alle mand leverer i dag. Vores forsvarsindsats betyder, at vi kan løbe med dem, og derfor trækker vi ret hurtigt fra – og så står Anna jo en virkelig god kamp, altså virkelig god, så det betyder også rigtig meget for os´.  

 

SÅ ramte vi slutspillet  

Efter en svag indsats i NFH i slutspillets første kamp, er det en tydelig lettet og tilfreds Jakob Vestergaard, der til spørgsmålet om, hvad der lykkes i dag, som ikke lykkedes på Falster siger:  

´Vi dækker op i dag. Vi kommer med et helt andet udtryk og med en anden energi og vilje. Vi snakker sammen, og vi tackler og hjælper derfor også Anna til at stå en helt fantastisk kamp. Med indsatsen i dag fik vi for alvor spillet os ind i slutspillet.  

 

Cheftræneren brugte hele paletten   

En af de yngre spillere, Laura Holm, der netop er kommet på kontrakt med Viborg HK, fik også chancen, og den udnyttede hun og satte sit første mål ind i Bambusa ligaen og siger:  

´Det var da SÅ fedt. Det giver blod på tanden, også når den fysiske træning er hård, og man bliver lidt utålmodig efter at præstere´.  

I aftenens kamp gjorde en af truppens andre yngre profiler, Thilde Frandsen, sig igen bemærket med en rigtig god indsats, og hendes berettigelse på ligaholdet bliver bare tydeligere og tydeligere.  

Desuden fik både Madeleine Österlund og Marianne Hausted spilletid og kvitterede begge mål, og målvogter Emma Friberg smuttede også lige ind og nappede et straffe, så alt i alt en bred, virkelig god indsats fra hele truppen.    

0
0
0
s2smodern

Efter en vanvittig intens kamp med høj fart og en pausestilling på 20 – 20, er det med et tungt sind og en enorm skuffelse, vi tager hjem fra Nykøbing Falster med et nederlag på blot et enkelt mål.

´Vi er skuffede på mange parametre. Vi er skuffede over, at vi smider muligheden for at ligge på førstepladsen væk. Vi er skuffede over, at vi lukker 20 mål ind i første halvleg, hvor vi stort set ikke sætter en tackling´ siger Jakob Vestergaard umiddelbart efter kampen.

 

Modstander uden overraskelser

NFH kom ikke med noget, der overraskede os i aften, og alligevel lukker vi ikke af i forsvaret, - Jakob Vestergaard udtrykker det således:

´Det er svært at dække op, når man ikke tackler modstanderne´.

 

Kollektiv off-dag

I håndbold skal alt ske, og selv med 9 landsholdsspillere kan det altså ske, at et hold bliver ramt af en kollektiv off-dag, og sådan beskriver cheftræneren situationen i aften.

´Vi har mange, der ikke rammer det niveau, som de plejer. Vores bagspillere halter især. Kristina Jørgensen holder os inde i kampen og leverer især en rigtig fin første halvleg, mens også Thilde Frandsen skal have ros for at levere en rigtig god kamp, hvor hun også sætter mange mål ind´.

 

Selvransagelse

´Der er desværre meget, vi ikke kan bruge i dag, og vi er nødt til at tage hjem og lave en selvransagelse, hvor vi kigger på, hvorfor vi ikke leverer en bedre præstation. Især taget i betragtning af, at vi lige har været i Odense og vundet med 12 mål. Ja så har vi været væk fra hinanden, men vi når trods alt at have et par rigtig gode træningen sammen inden kampen i Nykøbing, men vi er bare ikke i nærheden af at levere det slutspilsniveau, som vi gerne vil – og skal´, afslutter Jakob Vestergaard. 

 

Med kampens udfald står Viborg HK med en ekstrem vigtig kamp på tirsdag, hvor vi møder Arrhus United på hjemmebane.

0
0
0
s2smodern

Fordobler antallet af TV-seere 

 ´Vi har mange stærke profiler, vi spiller med masser af fart, og vi leverer seværdig og attraktiv håndbold´

Ordene er Jakob Vestergaards efter endnu en sejr, og noget tyder på, at han har ret i sin vurdering - i hvert tilfælde har Viborg HK fordoblet antallet af seere i den danske liga på blot ét år. Således fulgte 606.000 TV-seere Viborg HK fra sæsonstart 2019 og frem til 10. marts 2020, hvor sæsonen blev lukket ned grundet Covid 19, mens hele 1.336.500 har fulgt den grønne trup foran TV skærmene i samme periode i sæsonen 2020/2021. 

 

Viborg HK er den mest sete klub i hele Danmark 

Interessen for håndbold er massiv, og Viborg HK er bare ekstrem synlig og med hele 16 TV-kampe, er vi uden sammenligning den klub, der har haft flest TV-transmitterede kampe i Bambusa ligaens grundspil, og klubben har sat indtil flere seerrekorder. 

I herreligaen er Skanderborg den mest seete klub, hvor 1.118.000 har fulgt Skanderborg på TV fra sæsonstart 2020 til medio marts 2021. Dette betyder, at Viborg HK indtager førstepladsen som den mest sete klub i hele den danske håndboldliga.

 

Vi er mere end det, der sker på banen

Om den massive TV eksponering siger direktør Alice Monberg: 

´Vi skaber resultater på banen – virkelig gode resultater, og der er ingen tvivl om, at det jo er grundlaget for hele vores forretning – truppen og de sportslige resultater ER vores produkt. Når det er sagt, er håndbold i Viborg HK langt mere end det, der sker på banen.

Vi er fuldstændigt afhængige af vores sponsorer og vores samarbejdspartnere, og vores opgave er at vedligeholde og udbygge vores partnerskaber og synliggøre gevinsten ved at være sponsor i Viborg HK - og det er netop hvad TV tallene dokumenterer: At et sponsorat i Viborg HK er garanti for massiv synlighed´. 

0
0
0
s2smodern

 

Efter et grundspil, der i den grad er godkendt, og hvor vi har besejret alle hold, er vi nu klar til slutspillet i Bambusa ligaen. Når vi skal møde Nykøbing Falster i morgen, starter vi med en rigtig svær førstekamp … faktisk venter der os sandsynligvis en af de sværeste overhovedet.

Under normale omstændigheder vil en kamp i NFH betyde, at vi skal spille i en hal, der er ved at eksplodere af energi og begejstring fra fans og tilskuere fra begge lejre. Den del må vi desværre undvære, og det er ærgerligt. Når det er sagt, er det også det eneste, jeg og spillerne kan finde at ærgre os over. Vi glæder os ekstremt meget til at komme i gang med slutspillet.

 

Vi vil løbe med NFH – ikke omvendt!

Vi møder et Falster hold, der er rigtig godt kørende. I starten af sæsonen oplevede de lidt vanskeligheder, og de smed nogle dumme point væk, men her sidst på sæsonen har de virkelig været velkørende.

Det er to af Bambusa ligaens absolut hurtigste hold, der mødes.

VHK elsker fart.

NFH elsker fart.

Jeg forventer derfor, at det bliver en seværdig og underholdende håndboldkamp, og jeg regner også med, at vi kommer til at udfordre hinanden på taktiske ændringer og justeringer undervejs.

Vi har i forberedelserne lagt vægt på, at vi vil stå dem på kontrafasen, så det bliver os, der løber med dem og ikke omvendt.

Ser vi på enkelte spillere, som vi har givet ekstra opmærksomhed, er det fx Mulle. I hende har de en rigtig dygtig temposætter. Westberg er kommet fint tilbage, og hun har også lige været en tur med det svenske landshold. Nolsøe ser jeg selvfølgelig mange kvaliteter i, og hun er særlig god på kontra og i forsvaret.

 

Indenfor egne rækker

Vi har fået armene ned efter storsejren i Odense, og selvom vi stadig synes, at det var et vanvittig flot resultat, så er der ikke meget hvilen på laurbærrene, og vi har altså taget arbejdshandskerne på.  

Jeg kan med glæde konstatere, at selvom vi har haft utrolig mange landsholdsspillere afsted, så er de alle kommet hjem i rigtig god tilstand – superskarpe og med masser af overskud, så det tegner godt.

VHK nyhed april generelt 1

0
0
0
s2smodern

I 2019 tegnede Viborg HK ny kontakt med FysioDanmark Holstebro, og samarbejdet har fungeret så godt, at begge parter er enige om, at en kontraktforlængelse er optimal.  

I spidsen for sundhedsstaben i minimum to år mere står derfor Morten Vanggaard assisteret af Sofie Brøndgaard, og det er bestemt en rolle, som fysioterapeuten er tilfreds med:  

´Det er en fornøjelse at arbejde med Danmarks mest traditionsrige klub. Jeg oplever, hvordan klubben virkelig formår at skabe et noget nær perfekt træningsmiljø for en trup, der udelukkende består af gode, arbejdsomme piger, der bare VIL yde det bedste – og rundt om dem, er der en stab, der emmer af energi, velvillighed, professionalisme og godt samarbejde´, udtaler Morten Vanggaard.  

Morten Vanggaard har knap 20-års erfaring som fysioterapeut i håndboldverdenen og har siden 2004 arbejdet med elitehåndboldspillere.  

Hans mangeårige erfaring med restituering og skadesbehandlinger har han bl.a. brugt i forbindelse med genoptræning af Ida-Marie Dahl, der i kampen mod Aarhus United måtte forlade banen med en grim korsbåndsskade i starten af 2020. Hun er på rekordtid vendt tilbage i en stand, der ikke alene sendte hende på banen for Viborg Hk men også gav hende en billet til landsholdet. I hele skadesforløbet var Morten Vanggaard en fast del af Dahls hverdag, og processen er tidligere af begge parter beskrevet som ´noget nær perfekt´, og dertil supplerer Ida-Marie Dahl: 

 
“Morten har været den absolut bedste og mest professionelle støtte for mig igennem hele mit forløb. Der er mange ting, der skal lykkes i et skadesforløb, for at det skal gå så godt som mit gjorde. Alt er gået sindssygt godt efter min skade, og at jeg kommer tilbage så hurtigt, har han altså en kæmpe fortjeneste i”. 

På klinikken i Holstebro har FysioDanmark en bred vifte af fysioterapeuter, og Viborg HK råder med denne konstellation over ekspertise indenfor alle områder, så er der problematikker, der rækker udover det normale, kan spillerne sendes til klinikken i Holstebro – også fx til ultralydsscanninger.  

0
0
0
s2smodern

Auktion over ikoniske spillertrøjer 

 

Det var i forbindelse med en større oprydning på klubkontoret, at holdleder Liss Kristensen pludselig fandt en gammel papkasse, der var fuld af originale spillertrøjer – uvasket og med harpiks og patina, og de trøjer bliver nu sat til salg.

I samarbejde med Sport 24 afholder Viborg HK derfor en større auktion på www.odendo.dk/vhk over flere af de originale spilletrøjer, som nogle af de helt store håndboldstjerner har svedt og kæmpet i for Viborg HK.

 CL Sejr 2008 2009

De største sejre – de største navne

Husker du også, da det var navne som Bojana Popovic, Grit Jurack, Heidi Astrup, Cristina Varzaru og Rikke Skov, vi hujede og heppede på?

Det var bl.a. de spillere, der var med til at fylde ´Heidi Astrup loungen´ med pokaler fra både danske og europæiske mesterskaber – og ikke mindst er der blevet hentet 3 x guldpokaler i den prestigefyldte Champions League hjem til Viborg HK.

Nu har du chancen for at få anskaffe dig nogle af de originale spillertrøjer – med harpiks og patina.

 

 Guld 2008 2009

 

Viborg HK vinder DM guld

Auktionen kører på ordendo.dk/vhk, og du kan allerede nu se de 10 grønne og 5 hvide trøjer, der bortauktioneres. De grønne trøjer er fra sæsonen 2007 – 2008, hvor Viborg HK vandt DM guld, mens de hvide er fra 2006 2007 - og med officielle Champions League logo.

Budrunden starter 23. marts og løber 14 dage.

Nr. 3 Anja Althaus

Den tyske stregspiller nåede at spille 5 sæsoner i den grønne trøje. Denne trøje er fra hendes første sæson i klubben.

Nr. 8 Lina Rask

Trøjen tilhørte den unge højrefløj Lina Rask Nielsen fra sæsonen 2007-08, hvor man vandt DM guld over lokalrivalerne fra Ikast-Boarding.

Nr. 13 Cristina Varzaru

Den rumænske stjernespiller Cristina Varzaru har indtaget pladsen som et vaskeægte Viborg HK-ikon. Hun spillede hele 7 sæsoner i Viborg HK, inden hun igen flyttede hjem til Rumænien. Denne trøje er fra en af hendes første sæsoner i klubben i 2007-08.

Nr. 18 Maria Fisker

I dag er hun den mest rutinerede spiller i Viborg HK-truppen, men i sæsonen 2007-08 var det en ung Maria Fisker, der trak den grønne trøje over hovedet. Du har nu mulighed for at få fat i hendes gamle spilletrøje med nr. 18 på ryggen fra en sæson, hvor hun var med til at vinde DM guld.

Nr. 11 Lene Lund

Den tidligere danske landsholdsstreg gjorde sig flot bemærket i sine 5 sæsoner i den grønne trøje.

Nr. 10 Henriette Mikkelsen

Det er svært at sige Viborg HK og ikke nævne Henriette Mikkelsen – eller omvendt. Henriette Mikkelsen spillede mere end 10 sæsoner i den grønne trøje, og den lynhurtige venstrefløj var også med til at vinde DM guld 2007 -2008.

Nr. 7 Gitte Aaen

Trøjen her blev båret af Gitte Aaen i sæsonen 2007 - 2008. Hun spillede 4 sæsoner i den grønne trøje, hvorfra hun bidrog til et flot pokalskab med 3 DM-guld og 2 Champions League guld.

Nr. 17 Bojana Popovic

Nu har du muligheden for at få fat i en af håndboldens allerstørste stjerners gamle spillertrøje. Bojana Popovic spillede 3 sæsoner i Viborg HK. Denne trøje er fra hendes første sæson.

Nr. 15 Jane Schumacher

Trøjen her har siddet på unge Jane Schumacher, der spillede to sæsoner i Viborg HK. Trøjen er fra 2007-08, hvor hun sammen med resten af holdet vandt DM guld. Trøjen bærer det officielle Champions League logo.

 

Nr. 5 Stina Eriksen

Stina Eriksens trøje er nu sat til salg. Trøjen er fra sæsonen 2007-08, hvor den unge stregspiller var med til at vinde DM guld med Viborg HK. Trøjen er med det officielle Champions League logo på.

Hvide Designa Køkken (sæson 2006 - 2007)

Nr. 7 Gitte Aaen

Denne trøje blev båret af Gitte Aaen i hendes første sæson i Viborg HK. Venstrefløjen spillede 4 sæsoner i Viborg HK, og samlet set var hun med til at vinde hele 3 DM-guld og 2 Champions League guld. Trøjen er med det officielle Champions League logo.

Nr. 3 Chao Zhai

Nu har du mulighed for at få fingrene i Chao Zhais spilletrøje fra hendes sidste sæson i Viborg HK. Playmakeren spillede 3 sæsoner i Viborg HK. Denne trøje er fra sæsonen 2006-07. Trøjen er med officielt Champions League logo.

Nr. 4 Grit Jurack

Du kan nu erhverve dig en vaskeægte Viborg HK legendes gamle spilletrøje. Grit Jurack spillede fra 2004 frem til 2012 i Viborg HK, hvor højre backen blev dansk mester flere gange og vandt intet mindre end 3 Champions League guld. Trøjen er fra sæsonen 2006-07.

Nr. 17 Isabel Ortuño

Trøjen her er spillet i af den spanske højre back Isabel Ortuño, der nåede 3 sæsoner i Viborg HK. Denne trøje er fra hendes sidste sæson i klubben i 2006-07. Trøjen er med officielt Champions League logo.

Nr. 9 Charlotte Højfeldt

Denne trøje tilhørte den tidligere stregspiller Charlotte Højfeldt, og du har nu muligheden for at byde på den. Trøjen er fra sæsonen 2006-07.

 

Vær med i budkampen på www.odendo.dk/vhk

0
0
0
s2smodern

Underkategorier