Viborg HK skriver med Sveriges 3. mest scorende, Elma Örtemark

Efter adskillige år som en markant profil i den svenske eliteserieklub Skövde HF tager 23-årige Elma Örtemark nu det næste skridt i sin karriere ved at skrive en 2-årig aftale med Viborg HK.

Den hårdt skydende bagspiller begyndte sin håndboldkarriere i Skövde HF i en alder af blot 6 år, og hun har udviklet sig til en betydelig profil i den svenske eliteserie, hvor hun er noteret for ikke mindre end 146 mål i sæsonen 23/24 – og dermed indtager hun placeringen som den 3. mest scorende i hele den svenske liga.

Overgangen til Viborg HK markerer ikke kun en milepæl i Örtemarks karriere, men også et nyt skridt i det gode samarbejde mellem Skövde HF og Viborg HK. Siden samarbejdet startede for mere end tre år siden, har ambitionen været at fremme udveksling og samarbejde på tværs af de to klubber.

Skövde HF's formand udtrykker sin glæde over Örtemarks overgang og understreger vigtigheden af samarbejdet mellem klubberne:

"Selvom vi selvfølgelige gerne havde set Elma spille endnu en sæson i Skövde, så er vi utroligt stolte over Elmas succes og ser hendes overgang til Viborg som bevis på vores succesrige samarbejde med den danske topklub. Ved at tilbyde Elma muligheden for at tage det næste skridt i sin karrierer styrker vi også vores egen forening og håndboldsporten som helhed."

For Elma Örtemark selv er overgangen til Viborg en drøm, der går i opfyldelse:

"Jeg har fået et rigtig godt indtryk af Viborg, og det bliver fantastisk at få muligheden for at spille for en klub med store meritter og ambitioner og i en af verdens bedste ligaer. Jeg er taknemmelig for den tid, jeg har haft i Skövde HF, og jeg glæder mig til at fortsætte min rejse i Viborg HK"

Viborg HK byder Elma Örtemark velkommen, og direktør Jens Steffensen udtaler:

”Jeg er meget glad for, at Elma kan tage næste skrift i sin karriere her i Viborg. Samtidig understreger overgangen det gode samarbejde vi har med Skövde HF, hvor vi deltager i deres Annliz Cup og vores svenske venner kan rejse til Viborg og deltage i Generation Handball festival”.

For yderligere information om Elma Örtemarks overgang og det igangværende samarbejde mellem Skövde HF og Viborg HK, kontakt venligst de respektive klubber.

Skövde HF, Anders Wiik, +46 70 549 99 61

Viborg HK, Jens Steffensen, 22 91 23 59

Viborg HK Elma Örtemark, +46 72 226 99 60