Viborg HK får assistance fra rutineret ungdomstræner

Den rutinerede ungdomstræner Mario Omercevic træder ind i ligatruppen fra sæson 2022/23, hvor han får rollen som sparringspartner for cheftræner Jakob Vestergaard og assistenttræner Susanne Wilbek.

Mario Omercevic har igennem mange år været træner for ungdommen i Viborg HK Forening og har således bl.a. trænet Thilde Frandsen, Laura Holm og Signe Vetter og fulgt deres vej til den professionelle kvindeliga.

Netop talentudviklingen er noget af det, han glæder sig rigtigt meget til at få yderligere fokus på, nu hvor han bliver tættere knyttet til ligatruppen:  

´Håndbold har altid været en meget stor del af mit liv. Jeg har selv spillet professionel – først i x-Jugoslavien, dernæst Kroatien og Bosnien og så i Ikast, da jeg kom til Danmark. Jeg begyndte som håndboldtræner i 2007 og er træner for U14, 16, 17 og 19, og jeg håber, at jeg med mine kompetencer kan bidrage med talentudvikling.

Jeg håber også, at jeg kan bidrage taktisk. Jeg er næsten færdiguddannet som diplomtræner og i kombination med min baggrund fra både Balkan og dansk håndbold, håber jeg, at jeg kan komme med nye ideer og gode input rent taktisk´.

Cheftræner Jakob Vestergaard glæder sig til at få Mario Omercevic tættere på ligaholdet:

´Det er rigtig fedt, at vi kan være med til at uddanne og udvikle trænerne i Viborg HK. Susanne Wilbek og jeg har kigget på hvilke kompetencer, vi gerne vil have sparring på i ligatruppen, og det er interessant for os med en fyr, der har rødder på Balkan – de har en helt anden håndboldstil, hvor der bliver dækket op på en anden måde, og hvor stilen generelt er lidt mere aggressiv. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vores 6-0 forsvar er under genopbygning eller renovering, eftersom vi mister tre af dem, der har dækket meget op inde i midten. Derfor er det rigtig fedt at få noget sparring på, hvordan vi kan løse det.

Meningen er, at han er med en gang om ugen, med på gulvet og med til at give feedback til spillere og trænere.

Han skal lave lidt taktisk arbejde med en del analyse, og jeg forventer, at vi kan få den røde tråd ned igennem foreningsarbejdet endnu tydeligere, så vores unge spillere kan se, hvad der foregår i ligaen, fordi vi har en træner med, der har en fod med i begge lejre. Det betyder også, at hvis vi skal bruge en U17 eller U19 spiller, så vil den overgang være langt lettere og dermed er chancen for et godt output større´.  

Alle nyheder