Vi var flyvende i torsdags – i dag er vi det modsatte

Efter en forrygende sejr over Skövde i torsdags, tørnede Viborg HK sammen med den noget stærkere trup fra Sävehof, og det møde gik bestemt ikke som håbet - alt hvad det lykkedes mod Skövde, mislykkedes mod dagens modstander.

Sävehof er svenske mestre og skal spille Champions League, og dermed forventede cheftræner Jakob Vestergaard også både en svær og hård kamp, men han havde til trods herfor stadig spået, at de grønblusede ville have rimelig gode chancer.

Desværre gik det ikke sådan, og vi står med en nederlag på 27-34 - heldigvis er det kun en træningskamp, og heldigvis er der meget at tage med herfra, siger Jakob Vestergaard:

´Vi var flyvende i torsdags – i dag er vi det modsatte.

Vi er generelt alt for dårlig skydende, og det siger sig selv, at det giver os store problemer. Vores forsvar starter usikkert, og det får vi slet ikke rettet til i første halvleg. Det resulterer i, at de sætter rigtig mange mål ind. Især er vi max udfordret på deres stregspiller, og vi skal ubetinget være i stand til at løse en dygtig streg, for sådanne kommer vi til at møde mange af i den danske liga.

På den positive side noterer jeg mig, at vi i første halvleg har mange gode stregafslutninger, men det formår vi ikke at tage med ind i anden halvleg, hvor vores angreb bliver alt for defektivt.  

Vi formår heller ikke at eksekvere på vores kontra. Flere gange starter vi kontrafasen med at tage en dribling, og dermed mister vi den kontrachance, der var – det er et helt konkret problem, der bør være let at løse, men som vi ikke formår at ændre i dag.

I anden halvleg forsøger vi nogle alternative opstillinger, vi jagter målene, og vi lykkes også bedre end i første halvleg, men vi kommer aldrig helt tæt på.

Skal jeg fremhæve nogle enkelte spiller, bliver det Chartié og Emilie Hovden. De leverer begge en god indsats, og jeg ser flere ting hos de to, som er værd at bemærke, og som især er værd at tage med og lægge lag på til næste kamp´.

Næste kamp er lige om hjørnet: I morgen kl. 09.30 fløjtes Viborg HK vs. Önnereds i gang.