Vi spiller som dag og nat

Endnu en opstartsuge er ved at være gået, og igen har Viborg HK truppen knoklet for at optimere på alle parametre inden de kommende vigtige kampe, pokalkampen tirsdag og ligastart den 31/8. Ugen har bl.a. budt på to træningskampe.

Den første blev spillet mod Dortmund i Ribe onsdag eftermiddag, og den anden mod det danske ligahold Randers HK fredag formiddag.

Når cheftræneren skal opsummere de to kampe med få ord, lyder det:

´Vi spiller som dag og nat – vi går fra vores bedste præstation til vores værste´.

Viborg HK mødte tyske Dortmund i Ribe onsdag eftermiddag, og efter en fremragende indsats vinder vi med cifrene 30-24, hvor vi har været bagud med 2 (15-13) i pausen. Efter kampen sagde en glad cheftræner Jakob Vestergaard således:

´Vi leverer den bedste præstation indtil videre, så jeg er supergodt tilfreds. Vi satte mange ting i spil i dag, og der er virkelig meget, der fungerer for os - bl.a. vores 6–0 forsvar og vores angreb – når man sætter 30 mål ind, siger det næsten sig selv, at den del fungerer tæt på optimalt set i forhold til det, jeg forventer på nuværende tidspunkt´.

Fredag formiddag gjaldt det så Randers HK, og med forventning om en sejr, er det direkte smertefuldt at se, hvordan alt er svært for de grønne i dag. Ingen stempler for alvor ind, og ingen rammer noget, der bare ligner niveauet i kampen mod Dortmund. Da kampen fløjtes af, går spillere og trænere i omklædningsrummet for at evaluere, og alle er klar over, at denne kamp kan ingen være stolte af.

´Lige så meget som vi kæmpede i onsdags, lige så meget slår vi op i banen i dag, og kæmper vi ikke samlet som et hold, så taber vi alle kampe – længere er den ikke.

Arbejde med holdet og fællesskabet

I anden halvleg spiller vi for individuelt, og vi lader ikke bolden gøre arbejdet. Vi formår slet ikke at dække op, og selvom Randers kommer med det, vi forventer, løser vi det ikke. Vi har 10 gode minutter på i alt 60 … det er uacceptabel, og man observerer hvordan energien og selvtilliden suges ud af os. Vi skal være bedre til at steppe op alle mand og mobiliserer fællesskabet.

Netop fællesskabet taler Lærke Nolsøe også om efter dagens kamp mod Randers:

´Vi bliver nødt til at indse, at vi alle har et kæmpe ansvar og vi skal mere end nogensinde arbejde med holdet og fællesskabet. Sidste år havde vi et par store profiler, der ofte trak et afgørende læs. I år skal vi arbejde meget mere kollektivt, og det er virkelig ærgerligt, at vi står i denne situation i dag, hvor vi bliver usikre på vores spil. Vi leverede på et højt niveau mod Dortmund, og vi er nøjagtig lige så gode håndboldspillere i dag, som vi var i onsdags, og det skal vi blive bedre til at tro på´.