Vi forventer massiv modstand

Viborg HK-truppen er på vej mod Falster, og forventningerne er, at vi bliver mødt med massiv modstand. Vi har ekstremt meget at spille for, når vi i aften løber på banen mod NFH. En sejr vil reelt betyde, at vi kan sætte os solidt på den 4. plads, som vi er placeret på nu, og som vi så gerne vil beholde – dog under forudsætning af, at København også taber til Aarhus United.

En fjerplads vil sende os i slutspillet med 1 point, og en placering som nr. 4 giver desuden adgang til kvalifikationsspillet til European League i sæson 2023/24, - og derfor er der så meget snak om den placering i tabellen.

Igennem den seneste periode har vi leveret på et generelt højere niveau, og vi har 13 ud af 14 mulige point med i bagagen, når vi møder NFH. Cheftræner Jakob Vestergaard tror da også på gode chancer for en sejr, selvom NFH har været et af de hold, der har givet os rigtig mange problemer i denne sæson:

´Jeg er virkelig stolt over det, som holdet har præsteret her i anden halvdel af sæsonen, og det gode flow vi er ind i, og den højere kvalitet vi levere i vores spil, giver os selvfølgelig en god tro på os selv, og det kan være med til at bryde den dårlige historik, vi har med NHF.

Opskriften på succes mod NFH er, at vi laver få tekniske fejl. Så simpelt kan det faktisk siges. De gange vi har lavet mange tekniske fejl, har vi trukket os ud med et nederlag, og den kamp hvor vi lavede få tekniske fejl, spillede vi uafgjort.   

Det er også vigtigt for os, at vi får vores kontra til at fungere – og ikke sætter deres i gang. NFH er vanvittig dygtige til kontra og løber meget hurtigt, og får de mulighed for at bringe den del i spil, får vi ørerne i maskinen.

Jeg forventer, at målvogterduellen bliver vigtig. Cecilie Greve har stået rigtig godt i de kampe, hvor vi har mødt dem, og det skal vi forsøge at løse, mens vi på egen banehalvdel skal opbygge en solid defensiv og dermed også hjælpe Juncker, som jo heldigvis også er inde i en rigtig god periode.

Desuden har vi Moa Högdahl med i aften, og det giver os et ekstra kort – og et stærkt et af slagsen´.

Der er kampstart kl. 19.30. Du kan følge den på Viborg Stifts Folkeblads liveblog.

Foto Johnny Pedersen