VHK spillede en god omgang håndbold mod Team Esbjerg

At møde et dansk kvindehåndboldligahold hvor de fleste af pladserne er optaget af hammerdygtige danske og udenlandske landsholdsspiller, kan være en svær opgave. Kampen onsdag aften mod de regerende danske mestre fra Team Esbjerg i Blue Water Dokken i Esbjerg var, og blev, derfor en svær opgave for VHK teamet.

Med 43 ligakampe vundet i streg havde den tidligere VHK målvogter Anna Kristensen, ifølge Viborg Stifts Folkeblad, som et vigtigt punkt på dagens agenda, at hun, og det sydvestjyske mesterhåndboldhold efter VHK kampen havde rundet 44 sejre uden liganederlag. Og hendes drøm gik i opfyldelse. Viborg HK tabte. Men leverede, udfordringen in mente, en godkendt indsats.

Ifølge cheftræner Ole Bitsch spillede VHK en første halvleg, hvor spillet grundlæggende var en god omgang håndbold. – Men vi må bare indse, at Anna Kristensen står på et rigtigt højt niveau. I anden halvleg falder vi lidt ned i gear, og får lavet for mange nemme fejl, som giver Team Esbjerg for gode betingelser, siger Ole Bitsch, der samtidig lover, at VHK forbereder sig optimalt til lørdagens kamp mod AJAX København. Her skal holdet tilbage på sejrsporet.

Med tre kampe tilbage i grundspillet, har Viborg HK på en syvendeplads med 22 point, og dermed tre point ned til forfølgeren på niendepladsen, selv nøglen til at komme med i kvindeligaens slutspil sæson 2023/2024. En placering VHK i øvrigt altid har opnået, i den tid turneringsformatet har været som på nuværende.

Lørdag den 9. marts kl. 1600 skal VHK som nævnt møde AJAX København i BIOCIRC ARENA. Onsdag den 13.marts kl.1900 står den på udekamp mod Ringkøbing Håndbold. Grundspillets slutdyst er hjemmekampen i BIOCIRC ARENA mod SønderjyskE onsdag den 20. marts kl. 1900.

Team Esbjerg - Viborg HK:  34 – 24

VHK målscore: Christina Pedersen 7, Sara Hald 6, Charité Mumbongo 4, Louise Søndergaard 2, Marielle Martinsen 2, Katarzyna Portasinska 1, Jana Mittún 1, Julie Holm 1.